Ha ezt sem, akkor mit?

Nyilvánvaló volt, hogy a Realt verő Sahtar Donyeck ma nem fog egy olyan ötösbe beleszaladni, mint augusztusban, ám hogy az Inter ezúttal egy gólt sem fog tudni lőni nekik, arra azért nem gondoltunk. Csalódottak vagyunk, és van miért.

Főleg látva az első félidőt. Az ukránok meglehetősen feltolták a védelmüket, mire reagálva Conte kiadhatta az ukázt: D’Ambrosion kívül minden hátvéd és középpályás az ellenfél védői mögé ívelt labdákkal próbálkozott, amire Hakimi, Lukaku és Lautaro igyekeztek lecsapni. Lehetőség volt bőven, így úgy tűnt, izgulnunk sem sokáig kell majd, ám hiába Barella és Lukaku kapufája, valahogy nem akart megszületni a vezető gól.

A második félidőben a Sakhtar védvonala hátrébb helyezkedett, így a menetrendszerű emelt labdák egy idő után nem sokat értek, kombinatív játékot pontos formában pedig ma hiába vártunk bárkitől is. Brozovic egy átlövésére Lautaro még jól érkezett, de valahogy kihagyta a kihagyhatatlant, ami után Conte legszívesebben valószínűleg úgy bánt volna vele, mint a kis bika a székkel hétvégi lecserélésekor. De Conte sem tehetné zsebre amit tőlünk, szurkolóktól kapna, ugyanis a nagyjából a 60. perctől teljesen impotensen játszó csapat felrázására semmi ötlete nem volt. A cseréi inkább a Sakhtart hozták fel, akik bár egyáltalán nem voltak veszélyesek a kapura, elkezdték megtartani a labdát, és kontrákat indítgattak. Elöl Perisic nagyjából annyit tett hozzá, hogy az alapvonalnál fellökdöste a labdát testtel fedező védőket. Darmian behozatala DD helyére jó ötlet volt ugyan, de már későn jött, illetve Pinamonti szintén nem kapott túl sok időt bemelegedni. A 93. perc közepén Eriksen a kezdőkör környékén a tőle 7-8 méterre álló De Vrijnek passzol hátra: ez még akár a szimbóluma is lehetne a második félidőnek. Vagy inkább kitűnően foglalja össze a dán játékos 2020-as évét.

Tudtuk, hogy nem könnyű a csoport, tudjuk, hogy itt a covid, de mondjuk ehhez mit szóljon a Sakhtar? Az első forduló után megint egy relatíve simán induló meccs csúszott ki percről percre az Inter kezéből, most pedig jön a Real elleni dupla meccs, ahol pedig csak a jó ég tudja, mi fog történni. Utána mindenesetre okosabbak leszünk.