Veterán harcosok

Indult a Bajnokok Ligája 2020/2021-es kiírása, Milánóba a Borussia Mönchengladbach látogatott, az Inter kezdőjét pedig természetesen megint a vírus állította össze.

Végül is remek nap volt ez a tegnapi. Reggel Sensi kieséséről lehetett olvasni (reméljük ezúttal nem 9 hónapra dől ki), délután pedig jött az újabb rémhír: Hakimi is csinált egy pozitív covid-tesztet. Ezzel Conte gyakorlatilag el is vesztette egyik ütőkártyáját, és hiába tért vissza a padra Bastoni és Nainggolan, a kezdőt illetően tovább csökkentek a variációs lehetőségek. Az átlag magyar Interista egyből mérsékeltebben lelkesedett az esti BL-összecsapás iránt, pedig időközben a Sahtar Donyeck madridi győzelmével az első hely felé is megnyílt az út.

Ezt persze, mint már tudjuk, nem sikerült elfoglalni. Pedig valljuk be, ennél nyerhetőbb meccset nem is kívánhattunk volna. A Borussia biztosan remek csapat, nem állítom, hogy minden héten őket nézem, de az biztos, hogy megleptek: az első félidőben ugyanis olyan érzésem volt, mintha 10 védővel álltak volna ki. Nyilván semmi nem indokolta volna, hogy fejjel a falnak rohanjanak a Meazzában, de a több sebből vérző Inter ellen azt hittem, egy kicsit bevállalósabban állnak hozzá az estéhez. Vidal és Barella hatalmasat melózott a középpályán, túlzott nyomás hiányában pedig a szombaton még kimondottan szenvedő védelem is egészen jól elvolt, a brutál labdabirtoklási fölény pedig lehetővé tette, hogy új srácként Darmian is felvegye a ritmust, sőt még Eriksen is kezdett magához térni. Bejöttek a cselei, hosszú labdái, sőt még egész korrekt lövésekre is vállalkozott. Érett a gól, igaz, ehhez kellett Lautaro beállása is, főleg mivel Alexis állítólag megsérült (nahát).

A feketeleves ezután jött, a BM nagyjából először találta magát az Inter 16-osán belül, mikor Vidal egy elkéső szerelési kísérlete miatt Kuipers tizenegyest adott. Igazán örömteli, hogy Marotta egész nyáron tapasztalat címszóval keresett embereket Conte csapatába, októberben pedig azt kell néznünk, hogy ezek a veterán harcosok rendre olyan hibákat vétenek, amiket a 20 éves Bastonitól még egyszer sem láttunk. Vidal de Vrij közreműködésével összehozott tizenegyese legalább annyira felesleges volt, mint Kolarové a hétvégén. Handanovic, miután a játékvezető 2 percen át ecsetelte neki a tizenegyesrúgás kapusokra vonatkozó szabályait, az irányt megint eltalálta, Bensebaini azonban nem hibázott. Az Inter megint nyomni kezdett, ám jóval kevésbé magabiztosan, mint addig, a középpálya közepe pedig elég lyukasnak tűnt ezen a ponton. Conte ezt Brozovic behozásával próbálta orvosolni, igaz, ezzel lehozta az eddigi olaszországi pályafutása talán legjobb meccsét játszó Eriksent, másrészt egy épp középről érkező lesgyanús kiugratással perceken belül már a németeknél volt az előny. A végén persze megint jött Lukaku, természetesen ez is lesgyanús volt, de biztos kidobom a tévét az ablakon, ha ezt meg elvette volna a derék holland bíró.

A tegnap látottak 99% százaléka alapján akár a meccs két hőse is lehetne a képen…

A csalódottság elkerülhetetlen, de attól tartok, sokkal többet nem várhatunk, míg jóformán két számjegyű hiányzóval kell készülnünk egy BL meccsre. A védelem az előző hetekhez képest talán helyre került, Kolarovtól már inkább csak a rossz emlékek miatt izzadtunk le, és minden próbálkozást beleszámolva De Vrijék 6 lövést engedtek az ellenfélnek, Handa kapuját pedig két elképesztő hülye szituációban sikerült bevenniük. A körülmények tehát nincsenek az Interrel, de hülyeség lenne nem keresni a problémák okát a saját házunk táján is, ilyen hibákat ugyanis nem engedhetne meg magának egy olyan csapat amelyiknek Antonio Conte az edzője, főleg nem 30-as átlag életkorú kezdővel. A szomorú talán az, hogy a tavalyi Inter nem kegyelmezett volna itt, a tavalyi védelem biztosan nem nyelne be ilyen gólokat, és a tavalyi Brozovic sem csak lopná a napot a pályán. A csapat újra meg kell, hogy találja a fókuszt, a folyamatosságot, mégpedig minél előbb.

Katasztrófa persze ezzel nincs, bár az világos, hogy idegenben már nem lesz jó az X, és a Sakhtar ellen sem nézhető így el egy olyan betli, ami a Reallal történt. Szeretettel várunk vissza bárkit, aki végre negatív tesztet produkál, hiszen jó lenne végre igazi középhátvédeket látni De Vrij oldalán. Hakimi is borzasztóan hiányzik természetesen, annak ellenére, hogy Darmian, ha kiegészítőként ezt hozza ennyi pénzért, nem fogunk rá panaszkodni. A másik oldalon Perisic alibizése és buta játéka után pedig valósággal visszasírjuk Youngot, illetve Handanovic tegnapi hibája után már akár Radut is megnéznénk.

Hétvégén egy másik covid-sújtott csapat, a Genoa jön, hibázni egyszerűen tilos. Forza Inter!

Fotók: Skysport.de, Inter.it