Rajt, flúgos futammal

Igencsak kaotikus meccset, 7 gólt, hősies küzdelmet hozott az idénynyitó, rengeteg tanulsággal. Fura, de sok szurkoló ennek ellenére sem tudja eldönteni, félig üres, vagy félig teli -e a pohár – némiképp joggal.

A rendhagyó elmúlt szezont rendhagyóan rövid felkészülés is követte, így a néhány edzőmeccs ellenére nem igazán tudtuk, mit is várjunk az elején a Conte-csapattól. Annál is inkább ráncoltuk a homlokunkat, mert a napok óta rebesgetett Kolarov, Bastoni, D’Ambrosio védőhármasból valóság lett, súlyosbítva a ténnyel, hogy Hakimi kimaradt a kezdőcsapatból. Arról a tényről persze már felesleges is írni, hogy továbbra is erőltetné a Mister Eriksen beépítését, így a sokszor rosszul működő 3-4-1-2-es formáció volt fent a pályán kezdetektől.

Akkora probléma magával a játékkal nem volt az egész meccset tekintve, az instabil védekezés viszont a kezdés után azon nyomban kiütközött Kouamé góljánál – egyszerre két védő is durva helyezkedési hibát vétett. Ez pedig tendenciává vált: amikor a Viola átjátszott egy, netán két védelmi vonalat, szinte azonnal gólveszély alakult ki, abszolút megmutatkozott az idény eleji forma és az összeszokatlanság hiánya. Szerencsére a csapat azért összekapta magát, félidő előtt egyenlített, és egyébként is megvoltak a (kihasználatlan) gólszerzési lehetőségek.

Fordulás után úgy indult minden, ahogy megálmodtuk: az Inter azonnal kezdeményezett, és egy szerencsés góllal szinte már a zsebünkben éreztük a három pontot. A mérkőzés legjobbja, Ribéry azonban nem így gondolta, főleg Dambro képtelen volt őt semlegesíteni, és két klasszis gólpassza után már azon gondolkodhattunk, kit és hogyan küldjünk el a búsba a szomorú évkezdetet követően. Eriksen, és az ő testbeszéde volt számomra az első számú célpont, jó pár lassítás árulkodik arról, mennyire nonszensz az a nulla erőfeszítés, amit ő a társai érdekében tesz.

 

 

Sebaj, a végén jött képbe az öt cserés (szerintem) butaság, és mivel kedvenc gárdánk cserepadja most kivételesen erős, végül ennek köszönhetően sikerült a hősies fordítás, és Milánóban lett tartva a három pont.

Mindkét csatár góllal kezdett, óriási, sokáig emlékezetes hajrát produkált a csapat, amiből bőven lehet erőt meríteni – de valahogy mégis egy kissé keserű a szánk íze. A Conte által tavaly „pokolba kívánt” Pazza Inter újra porondra került.

 

Összefoglaló:

 

 

Pontozás:

Handanovic – Kouamé egyik ziccerét kivédte, azon kívül nagyrészt ki volt szolgáltatva teljesen – illetve azokban a szituációkban ami a kapujára ment, gól is lett. (5)

Kolarov A védekezése finoman szólva hagyott maga után kívánnivalót (főleg helyezkedésben), az ő lassúsága nagyon nagy probléma lehet a jövőben. Előrefelé a játékintelligenciája és a rúgótechnikája sokat hozhat, kérdés, az említett hiányosságokat sikerül -e ezzel ellensúlyozni. (4,5)

Bastoni – Nagy harcot vívott Kouamével, javarészt jól is vívta meg őket, de ezen a számára új pozícióban nem mindig sikerült jól megoldani a pozíció felvételét. Javára szól, hogy próbálta magára vállalni a vezér szerepet hátul, és erőltette azon a szituk megoldását, amikben de Vrij világklasszis szintet képvisel. (5)

D’Ambrosio – Nagyon nagy bajban volt az egy-az-egy elleni szituációkkal (pláne, ha Ribérynél volt a labda), de ahogy már oly sokszor, most is jóvá tette a hibáit egy győztes fejessel. Még mindig hihetetlen az ő karaktere. (5,5)

Perisic – Ha nagyobb szerencséje van, gól és gólpassz is állhatott volna a neve mellett, de valahogy mégsem volt az igazi. Neki sem jön zsigerből, hogy is kellene ezen a poszton védekezni – végtére is nem csoda -, így jó eséllyel hosszú távon nem ő lesz az első opció ide. (5,5)

Brozovic – Voltak ügyes labdaszerzései, kis híján ő is gólt szerzett, de ő sem ebben a pozícióban tudja kihozni magából a maximumot. Két kapott találatban is „szerepet vállalt”. (5)

Barella Gólpasszal, jó védekezéssel, energikus futballal kezdte az új idényt, abszolút kezd a középpálya igazi vezérévé válni.  (6,5)

Young – Az utolsó emberként való szerelésével óriási szolgálatot tett, a Fiorentina térfelén viszont némiképp súlytalan volt, főleg a második félidőben – akkor már jogos volt a cseréje. (5,5)

Eriksen – Nehéz az ő „focijáról” indulatok nélkül írni. Ha azt látja a szurkoló, hogy egy adott focista nulla lelkesedést és akaratot visz fel a pályára, egyszerűen képtelen pozitívan nyilatkozni róla. Olykor becsúszik neki egy jó lövés vagy egy kulcspassz, de összességében ez kevés, és a legnagyobb baj, hogy semmi előrelépést nem mutat az érkezése óta. Ő egyszerűen nem illik az Interbe, azt az áldozatot meg pláne nem éri meg, hogy miatta egy elöl-hátul jól működő játékrendszerről egy sokkal kevésbé hatékonyra váltson Conte. (4)

Lukaku – Nem kezdett 100% élességgel, de így is óriási feladatot jelentett a Fior védőinek (főként Cáceresnek) az ő semlegesítése. Kihagyott két ordító ziccere ellenére azért az összkép inkább pozitív, a végén az egyenlítésnél többszörös szerepet is vállalt. (6,5)

Martínez – Az első játékrészben egy ideig úgy tűnt, a csetlő-botló énjét fogjuk látni, de összekapta magát meccsen belül, és rengeteg jó dolgot csinált a gyönyörű csavarása mellett is. Külön dicséretet érdemel a mozdulatsorért, ami után Ceccherini a saját kapujába juttatta a labdát. Jövendölésem szerint idén szintet lép majd. (7)

 

 

Hakimi – Azonnal demonstrálta, milyen brutális új dimenziókat nyit(hat) az ő sebessége és technikai képzettsége az Internek. Semmi, de semmi ok arra, hogy ő a kispadról jöjjön be. (6,5)

Sensi – Ő pedig azt mutatta be, milyen lüktető, effektív játékot várnánk dán váltótársától. Nem kérdés, egészségesen a kezdőben a helye, az ő intuíciói továbbra is pontot, pontokat érhetnek, ezzel, és küzdőszellemével óriási közönségkedvenc lehet. (6,5)

Vidal – Ő is nagy becsvággyal ugrott be, becsúsztak ugyan hibák, de azonnal látszott, milyen pluszt adhat ő társainak. (-)

Nainggolan – A másik tetkókirályhoz képest sokkal kevesebbet nyújtott. (-)

Sánchez – Ismét nyerő cserének bizonyult, gólpassza mellett ő indította Hakimit is az egyenlítés előtt. (7)

Conte – Hibás kezdő (formációt tekintve is), jó és szerencsés belenyúlások menet közben. A csapatszintű védekezést ennél sokkal meg kell szerveznie, de ezt nyilván ő maga is tudja, és várhatunk is bizonyos változásokat. (5,5)

 

Képek forrása: eurosport.com, inter.it, sports.yahoo.com