Conte félelmei

Conte az utóbbi hetekben többször is kifejezte az aggodalmát a játékosok fizikai állapotát illetően, kimondatlanul is alkalmatlannak minősítve a keret egy részét arra, hogy akárcsak epizódszerepet is adjon néhány embernek. Úgy néz ki, egy-két embertől eltekintve ma is a lehető legerősebb kezdőt küldi fel.

Hogy kikre is gondolhatott elsősorban Conte? Brozovic játékán abszolút érezni, hogy jól esne a lábainak némi pihenő. Amúgy sem a legmeggyőzőbb az idei szezonja, a Parma ellen pontokba is került a koncentráció hiánya, mind a két gól előtt óriási hibát vétett.

Vecino és Borja leves, bár utóbbi talán, esetleg ha és amennyiben néha kiválthatná a horvátot 60-70 percekre, akár ma is el tudnám képzelni, hogy ő játsszon a védelem előtt. Annyira talán mégsem vállalhatatlan a spanyol, hogy januárig -ameddig össze nem kukázunk egy embert- ne kaphatna 4-5 meccset, cserébe Epic picit pihenhetne, amire úgy nagyjából két éve nem volt lehetősége, minőségi csere híján.

A védelemben sincs igazán sok a variációs lehetősége a Misternek, bár Bastonihoz egyre bátrabban nyúlik, Ranocchiát nem igazán meri bevetni, D’ambrót meg bedobná, kár, hogy sérült. GDS esetében leginkább Skrinaron érezni, hogy járna neki egy két meccs pihenő, Brozovichoz hasonlóan ő sem olyan,  éles mint tavaly, bár olyan szintű visszaesésről azért szó sincs, mint a horvátnál.

A támadósorban meg eljutottunk oda az utóbbi hetekben, hogy Esposito kvázi előrébb van a rotációban, mint Politano, akinek se posztja, se jövője Conte rendszerében. Ezt az olasz Robben is tudja, nemrégiben finoman célzott is rá, hogy bár szimpi neki az Öreg, de nem igazán van posztja ebben a felállásban.

Úgy telt el valamivel több, mint két hónap a szezonból, hogy nagyjából 13-14 emberre számíthatott az egykori Bari-ikon. Érzésem szerintem nem azért panaszkodik a Mister, mert már most kifulladtak volna a játékosai (be is baszna november elején), inkább attól fél, hogy tavaszi visszaeséstől félti  csapatát a gyengécske cseresor miatt.

Volt már Mancinivel és Spallettivel is jól sikerült őszünk, Conténak az a célja, hogy egész évben kiegyensúlyozott legyen a csapat, ehhez pedig biztosan szüksége lenne télen legalább egy középpályásra, aki nem úgy passzol mint Vecino és nem úgy fut, mint Borja és nem csak minden negyedik meccsén játszik jól, mint Gagliardini.

A másik oldala a történetnek viszont az, hogy még csak november van, legalább januárig illene bírni szuflával, ameddig nem érkezik a felmentő sereg. Egyébként most rohadtul kiütközik az, amiről több top kategóriás vezetőedző -többek között Conte- is beszélt az utóbbi időszakban, hogy az ázsiai, illetve amerikai túrák miatt a felkészülés egy része átcsúszik az őszi szezon elejére.

A hírek szerint ezúttal két helyen bontja meg az alapcsapatát Conte: Godín ismét pihenőt kap, helyette Bastoni játszhat, míg  Lazaro végre lehetőséget kaphat Candreva helyén. Asamoah biztosan pihen, de jelenleg őt nem merném fix kezdőnek mondani, hol ő játszik -többnyire rosszul- vagy Biraghi. Állítólag ma Biraghin a sor.

Hogy mit várok a mai meccstől? Könnyed sikert semmiképpen sem, ellenben egy kellemetlen és zártan védekező hazai csapatot mindenképp. A döntetlen csalódás lenne, de korántsem vállalhatatlan.

Várható kezdőcsapatok a Gazzetta szerint:

screenshot_2019-11-02_serie_a_matchday_11_bologna_vs_inter_probable_lineups_lazaro_time_to_show_your_growth_fedenerazz.png

Tipp: 1-1 Signori ill. Okan