A nap, amikor elhittük, hogy a Fenomén visszatér

Emlékeztek még a 2006-2007-es szezonra? Ez volt az az idény, amikor a csalók a helyükre kerültek, az Inter 17 év után lett ismét bajnok, Filkor Attila személyében magyar játékos is magára húzhatta a kék-fekete mezt tétmeccsen (aki egyébként nem hajlandó nekünk nyilatkozni a milánói élményeiről) és igen, ekkor Ibrahimovic, Adriano, Crespo, Cruz, Recoba és Chotus alkotta a csatársort. Nem sokon múlott, hogy egy bizonyos Luiz Nazario da Lima Ronaldo nevű fickó is csatlakozzon ehhez a kivételes névsorhoz…

Napra pontosan 10 évvel ezelőtt járunk, az átigazolási piac utolsó napján, csak úgy, mint ma. Moratti nyáron már lerabolta a Serie B-be száműzött Rubét Patrick Vierával és Zlatan Ibrahimoviccsal, illetve a BL-döntő fájdalmát (muhahaha) még ki sem heverő Crespót is elhozta a Chelseatől. Csatárokból tehát nem volt hiány, hisz vésztartaléknak még mindig ott volt mindenki kedvenc kertésze, Julio ‘El Jardinero’ Ricardo Cruz is, akire mindig számíthattunk, ha Juvét kellett szárazon megprütykölni. 
Balhés Adriano, elvágyódó Ronaldo

A legnagyobb médiafelhajtás mégsem az előbb említett urakat, hanem Adrianót övezte. A császár teljesítménye hónapról hónapra esett vissza, a tavaszi derbin már csak csere volt, nem csoda, hogy egyre többet cikkeztek arról, hogy nem sokáig fogja már élvezni a milánói kurvák társaságát életet. A magatartásbeli problémái már ekkor is sok bajt okoztak a klubnak, azóta több ex-játékos is megerősítette, hogy nem egyszer háromnegyednyolcas állapotban érkezett meg az edzésekre.  Mindez ellenére úgy tűnt marad, hiszen júliusban és augusztusban sem futott be komoly ajánlat érte, mígnem az utolsó napon robbant a bomba: a spanyol Cadena Ser rádióállomás közölte, hogy a Real Madrid és az Inter egy Ronaldo-Adriano cserén dolgozik, mi több, kész tényként vehető az üzlet.

Pár nappal korábban lehetett hallani arról, hogy Perez Kakáért cserébe Milánó cikibb felébe küldené a Fenomént, ám nem nehéz összerakni a kirakóst, hogy végül Galliani mondott nemet az ajánlatra. 

Azonban ahogy teltek az órák és közeledtünk a húspiac utolsó óráihoz még mindig váratott magára a hivatalos bejelentés. Egyre több olyan hír látott napvilágot, miszerint bizonytalan az átigazolás létrejötte, mert a Realnak nincs elég EU-n kívüli helye, ezért el kellene cserélnie Baptistát a Sevillás Reyesre és csak ezután tudná elhozni Adrianót (Reyes végül tényleg Madridban kötött ki).

Moratti miatt dőlt az üzlet

Olaszországban 19 órakor zárták le az átigazolási piacot és mivel nem történt meg a bejelentés sejteni lehetett, hogy mégsem tér vissza Ronaldo oda, ahol pályafutása legfájdalmasabb éveit töltötte. Nem sokkal később a Marca közölte, hogy hiába az egész napos tárgyalás, a felek nem tudtak megegyezni a részletekben, így mindkét támadó maradt a helyén. Mint utólag kiderült, Moratti némi dellát is ki akart csikarni Pereztől, aki ebbe nem ment bele, a madridi diktátor egy az egyben cserélte volna a két játékost.

A fenoménnak így is csak januárig kellett várnia a milánói visszatérésére. Hogy ez épp a Milan lett, fájó az Inter szurkolóknak, amivel még egyet belénk rúgott. Nem elég, hogy 2002-ben galád módon, a hátsó ajtón menekülve távozott, 4 év elteltével a városi riválishoz tért vissza.