Kötelező feladat

Két frontosra bővül a küzdelem, az Olasz kupa nyolcaddöntőjében a Serie B második helyezettje, a Cagliari látogat a Meazzába. Idő hiányában ismét csonka beharangozó következik, ahogy mondani szokás, teli szívvel, de majdnem üres kézzel. 

Alig tudtunk felocsúdni kisebbfajta örömmámorunkból a szombati 4:0-s henger után, már jön is a következő, a szezon szempontjából elég fontos megméretés. Mancini köztudottan kupamenő, ennek bizonyítását is el lehet kezdeni, az első akadály nem tűnik leküzdhetetlennek – még ha a szárdok igen jól is szerepelnek az idényben, és azonnali visszajutásra ácsingóznak. Néhány gondolatcsokor:

– Ahogy csabinter hétvégén egy mondat erejéig visszaidézett személyes emlékeket, úgy én is meg tudom ezt tenni a mostani párosítással, ugyanis egy ilyen párharc volt az első élő interes élményem, egyben a blogger csapat közös túra terén is itt vesztette el szüzességét.

– Az idei rotálásoknak köszönhetően nem igazán beszélhetünk majd formán kívüli csapatról. Szinte bárki is játsszon (néhány embert, így mondjuk Carrizot és Dodót leszámítva), lesz néhány meccs a lábában kezdőként, ez is mindenképp pozitív hozadéka a mögöttünk hagyott pár hónapnak.

– Nincs sok kétségem afelől, hogy az utóbbi időben kitaposott utat folytatja Mancio, vagyis a nagycsapat mentalitást folyamatosan próbálja embereibe táplálni, és ez jó, nagyon jó dolog. Ennek megfelelően kell hozzáállni ehhez a kupameccshez is, és akkor – ha semmi rendkívüli nem történik – nem foroghat veszélyben a továbbjutás.

– Várható kezdőcsapat a Gazzetta szerint (ami biztosan nem így lesz, hisz sosem találnak bele): Carrizo – Dodó, Juan Jesus, Medel, D’Ambrosio – Kondogbia, Gnoukouri, Brozovic – Palacio, Jovetics, Biabiany. Én is így raknám fel egyébként.

– A Digi Sport 2 21:00-tól élőben közvetít.