Jön a Rozi néne

Ti idegesek vagytok? Én nem.

Van görcs a gyomrotokban? Nekem nincs.

Éreztek valami kis bizsergést? Talán.

Várjátok a vasárnap estét? Naná!

Talán nem állok messze az igazságtól, ha azt állítom, hogy nem most a legizgatottabb az Inter szurkolók tábora, hiszen egy papíron nem túl nehéz derbi vár ránk hétvégén. Persze a kiscsapatok elleni meccseket is hozni kell, ez elengedhetetlen egy szezonvégi kielégítő bajnoki helyezéshez. Bár az sem árt, ha néha elverjük a nagy riválisokat is, mint a kétfenekű dobot! Mondjuk ahogy a Roma vagy a Milan csapatát. Ha-ha!

Nézzük tehát, mit tudunk a két csapat eddigi találkozóiról? Nos, ez nem töltene meg még egy bevásárlócetlit sem, tudniillik olyan vaskos történelme van az Inter és a Frosinone eddigi találkozóinak, mint a gaboni űrprogramnak. Semmi!

A vasárnapi vendégek bizony az ötödik fordulóban szerezték meg első pontjukat, de mi ennek örömére tortát sütöttünk, hiszen ezt a Juventus ellen tették. Ez eddig az egyetlen pont amit otthonuktól távol szereztek, és gólt is összesen kettőt lőttek idegenben, és ebben benne van a Juventus elleni 1-1 értékes találata is. Így kijelenthetjük, hogy hazai pályán igazán „rettenetes” vasárnap esti játszópajtásunk, idegenben viszont annyi veszélyt jelentenek, mint vegetáriánus a kolbászfesztiválon.

Tehát akkor, mit is várunk? Az egykori Mister X, aki mostmár Mister 1-0, minden bizonnyal kíméli majd a nemzetközi kupára a játékosokat. Ja nem! Ellenben a rózsaszín olasz lap szerint  Medel, Melo és Kondogbia is pihenőt kaphat a hétvégi fordulóban, hogy a jövő héten a Napoli ellen mindannyian harcra készek legyenek. Így viszont Gnoukouri és Nagatomo lehetőséget kaphatnak. Banzai!

Reméljük számunkra szokatlan eredmény születik, és kedvenceink formabontó módon talán több gólos sikert aratnak, persze innen lehet igazán pofára esni.

Tényleg, azt a viccet ismeritek, hogy két Inter szurkoló beszélget?

– Vasárnap jön a Frosinone!
– Rozi néne? Kit érdekel?
– Mondom a Frosinone!
– Ja, a Frosinone! Az meg kicsoda?

Vasárnap este megtudjuk.

A viccért pedig utólag is elnézést!