Ez nem az az idény

A hétközi fordulónak és a sorsolás szeszélyének hála, nagy dózisú Veronát kapunk az arcunkba 3 napon belül (bár ez még mindig jobb, mint ha veronál lenne). A Chievo elleni idegenbeli siker után most a Hellas érkezik egy kiadós, egygólos alázásért a Meazzaba, amiről pont tegnap derült ki, hogy mégiscsak Berlusconi szívszerelme. Szegény stadion, már tudja, hogy mit érezhettek a folyton váltogatott tiniprostik. Na, de nem akarok kurvára elkanyarodni, sokkal fontosabb, hogy a csapat 22.45 környékére a 12-ből 15-öt csináljon, míg a neve mellett maradjon az egyes.

Az elmúlt években, ha valaki azt írta le, hogy a két csapat ellentétes előjelekkel várja a meccset, az minden alkalommal azt jelentette, hogy mi szívunk. Mivel ez nem az az idény, ezért bátran kijelenthetjük, hogy Mancini vigyorogva, Mandorlini ellenben fejét vakargatva várja kezdő sípszót.

Nálunk csak annyi a probléma, hogy a felépülő Miranda helyét Murillo veszi át az orvosi szobában, úgyhogy Medel marad a kezdőben (szia, Rano). Ezen kívül Mancs egy pihentetést is beidőzített, egyrészt, mert ne nyírjuk ki Joveticset, másrészt, mert szerda van, harmadrészt, mert vasárnap igen kellemetlennek ígérkező csörte vár ránk a „védekezni mindenki tud, támadni kell megtanulni”-filozófiát valló magyar edzőzseni nemezise által irányított Viola ellen, negyedrészt, mert Ljajics is tagja a keretnek. Továbbá van még esély arra is, hogy Kondogbia is szusszanhat egyet, helyette a Vigyori kezdhet.

Nem ennyire rózsás a helyzet a túloldalon, hiszen kidőlt két hónapra az előző szezon másik gólkirálya. Ez is teljesen idegen, általában az összes kis csapat  Luca Tonija előbb bever nekünk egy-két gólt és csak utána sérül le. Cserébe újra láthatjuk Pazzot! Mondanám, hogy majd ő átveszi az ügyeletes szopató szerepét, de mivel ez nem az az idény, ettől sem kell különösebben tartani.

Statisztikai érdekesség numero uno: a Hellas még sosem nyert a Meazzában, ha az Inter volt az ellenfél. Miután szinte az összes csapat minden létező negatív rekordja megdőlt ellenünk nagyjából 2012 óta, mondhatnánk, hogy itt a lehetőség a Hellasnak is. De ez továbbra sem az az idény, szóval Mandorlini megnyugodhat, nem lesz meg első W.

Várható kezdő (bár ha sokat szarozok még, lehet előbb lesz meg a hivatalos):

Inter (4-3-2-1): Handanovic – Santon, Medel, Miranda, Telles – Guarín, Melo, Brozovic – Ljajic, Perisic – Icardi

Hellas: (4-3-3): Rafael – Souprayen, Marquez, Moras, Pisano – Greco, Viviani, Sala – Gomez, Pazzini, Siligardi