Győzni kell, vagy… győzni

Rég vártam ennyire meccset, mint a mait, és nem csak azért, mert ebédet is kapok közben. Podolski és Shaqiri leigazolása a hetekkel ezelőtt felkavart állóvízzel együtt sokunk kedvét rántotta vissza a nihil mocsarából. Majdnem olyan lelkesedéssel és izgalommal ülök le a tévé elé, mint mondjuk tinédzser koromban. Csak aztán nehogy koppanás legyen a vége. Nem lesz, mert olyan rég örülhettünk hazai győzelemnek (Samp, október vége), hogy képtelen vagyok más forgatókönyvre gondolni.

Elvárások

– Győzelem. Játszanak az új fiúk. Tapsolják meg őket. Legyen tánc és sok néző.

– Gasperini kapjon egy szép üdvözlő drapit a Nordtól, lehetőleg 3-4-3-as alakzatban, aztán dugjanak esernyőt a seggébe és kinyitva húzzák ki.

– Mancs adjon esélyt Vidicsnek, mert eddig kizárólag a számára idegen három védősben nézhettük, ahogy bénázik. Most, hogy ennyi a hiányzó hátulról, nagyot aligha kockáztatna vele.

– Mondanám, hogy tartok a védelem tartalékossága miatt, de hát milyen védelemről beszélünk?

– Hernanesnek atommód igyekeznie kell, hogy meglegyen a 3-4. igazán jó meccse itt, mert ennyi pénzért ciki már ez. Pedig imádom. Most vélhetően trequartistázhatja a dolgot.

– Picit hasonló a helyzet a Milan elleni meccshez, hiszen akkor Mancini frissiben kinevezése, most az új játékosok érkezése miatt megy a találgatás a formációról és a taktikáról. Nagy eséllyel a tavaszi hadjáratra tervezett 4-2-3-1 -et láthatjuk Poldi bácsival az egyik, és Palacióval a másik szélen. Shaqiri az edző szerint bő fél órás állapotban van.

Az ellenfélről

– Élmény volt nézni a meccseiket ősszel, most kicsit megtorpantak.

– Gasperinin kívül akadnak még – valamivel kedvesebb – ismerősök ott: Burdisso pl.

– Idegenben talán nem annyira veszélyesek, ráadásul az egyik kontrafelelősük, az argentin Perotti eltiltott.

– Kucka nem fér be, Matri levágatta a haját.

– Velük valahogy mindig látványos és hangulatos meccs kerekedik a dologból.

Sérülések, eltiltások

– Jézus plusz három meccses fizetős szabadságot kapott a ligától a Chiellini elleni könyököse miatt. Más kérdés, hogy ha a szimpatikus orr valamennyi hasonló cselekdetét észreveszik és eltiltják, már 3 éve nem lépett volna pályára. Ranocchia és Kovacic szintén eltiltott. Nagatomo Ázsia-kupázik, Osvaldo itthon kukoricán térdepelve gondolkodik azon, hogy Ibarbo vagy Quagliarella legyen a következő, akit lebasz majd a pályán.

Várható kezdőcsapat (a Gazzetta szerint):

Handa – Torón bikája, Andi, Szerbinátor, DD (ki tudta, hogy van egy ikertestvére?) – Kuzma, Pitbull – Rodrigoal, Hernyó, Poldi – Wanda.

Hol láthatod?

Digi Sport1, 12.30