Mit hoz a Jézuska?

Utolsó meccs, utolsó lehetőség az évben, hogy legalább kicsit mosolyogjon a kék-fekete száj. Ha „testvércsapat”, ha nem, ez bizony rangadó lesz a javából, és mi mást is kérhetnénk az eső áztatta karácsonyfa alá, mint egy bármilyen arányú győzelmet?

Elvárások

– Az utóbbi fordulókban a fos eredmények ellenére azért láthattuk, hogy az előre játék minőségében változott, pozitív irányba. Ezt a folyamatot meg kell tartani, mi több, építgetni is lehet, vannak kiaknázatlan dolgok még a jelenlegi keretben.

– Védekezés szempontjából Veronában lépett előre egy picit a csapat D’Ambrosio csapatba kerülésével, hosszú távon egyértelműen vele és Dodóval kellene kezdeni a szélső hátvédek posztjain.

– Ha már ajándék: Palacionak még szerencséje is van Osvaldo miatt, ha a flúgos a keretben lenne, akkor a hírek szerint kezdőben is találta volna magát Tincses kárára. Nem kérünk sokat: tegye végre azt, ami egy csatár legfőbb dolga, és kezdje el ténylegesen meghálálni az új szerződését.

 Kovacic elkezdett pislákolni trequartistában is, ha igazán ráérez a dologra, akkor meccseket dönthet el, és nem feltétlen a sziporkázó játékával – ahogy tette azt a Chievo ellen.

Az ellenfélről:

– Viszonylag jó idényt fut a Lazio, ők is bejelentkeztek a dobogóra, joggal. Egy-két váratlan vereségük volt ugyan, de konstans formát mutatnak a szezonkezdettől.

– Legjobb játékosuk, Candreva partvonalon kívülre kényszerül, de Biglia és Gentiletti hiányzása sem mellékes, abszolút.

– Őket a rózsaszín klotyópapír Marchetti – Radu, Cana, De Vrij, Basta – Lulic, Ledesma, Parolo – Felipe Anderson, Mauri – Klose összeállításban várja a pályára.

Sérülések, eltiltások

Eltiltott nincs, továbbra is sérült viszont Jonathan, de nála egyébként is kétséges, mennyi hasznát vennénk ebben a rendszerben. Nagy érvágás lehet Osvaldo hiánya, őt családi okok miatt engedte haza a klub. Hernanes visszatér, Mancini azt mondta, hogy a padon kezd, de biztosan be fog állni.

Várható kezdőcsapat (a Gazzetta szerint):

Handanovic – Dodó, Juan Jesus, Ranocchia, D’Ambrosio – Kuzmanovics, Medel, Guarín – Kovacic – Palacio, Icardi.

Hol láthatod?

Digi Sport 1 20:45-től élőben közvetít.