Esély

Nem állíthatjuk, hogy eseménytelenül telnének az utóbbi hetek, a viszonylagos meccsdömping közepette minden nap lehet valami friss, ropogós hírt olvasni, főleg ugye mióta fel lett kavarva az a bizonyos állóvíz. Ma az sem lesz egy mellékes dolog, hogy két kedves ismerősünk érkezik a Meazzába az Udinesével. 

Alig léptünk decemberbe, máris elkezdtek őrült módon szállingózni az átigazolási pletykák (a teljesség igénye nélkül: Kolarov, Lucas Silva, Cerci, Salah, Gabbiadini, Lavezzi, stb.), ami persze nem igazán meglepő, tekintve hogy (régi-)új edző érkezett, teljesen más formációval. Mancini világossá tette, hogy szélsőkkel szeretne játszani, erre a posztra pedig a jelenlegi, háromvédős szarra rendszerre tervezett keretben csupán kényszermegoldásokat talál. Így fordulhatott elő ugye, hogy az elmúlt hetekben megfordult a vonal mellett Palacio, Icardi, Kovacic, Guarín, de még Kuzmanovics is – ma is így fog történni. Felesleges ragozni, hogy a szituáció milyen távol van az ideálistól, mindenesetre az örömteli, hogy a csapat elmozdult végre egy modernebb, „európaibb” játék irányába. Csak ugye azok a bizonyos gyerekbetegségek… Gyakorlatilag még semmi nincs rendben, a védők helyezkedésétől kezdve a középpálya szervezettségén át egészen a csatársorig bőven van munka a csapattal, de hát tudtuk, hogy Mancio nem egy hónap alatt fogja a saját képére formálni a csapatot. Annyi biztos, hogy türelmesnek kell lennünk.

Utóbbi elősegítéséhez remek lenne, ha ma az Udinese ellen a mester úr a három lehetséges végkimenetel elérése után belekezdene a győzelmek gyűjtögetésébe. A temérdek körbeverés következtében még mindig abszolút nem ördögtől való gondolat a 3. hely, viszont ennek eléréséhez (figyelem, bődületes közhely következik!) csak három pontok összeszedegetésével lehet esély, arra meg nem igazán volt példa az utóbbi időben. Az előjelek és a forduló eddigi alakulása kedvezőek, most már a csapaton a sor.

Természetesen nem szabad szó nélkül elmenni amellett, hogy a fekete-fehérek kispadján két népszerű, általunk kedvelt emberke foglal helyet. Stramaccioni megítélése a retek tavasza és a brutális összeomlás ellenére is inkább pozitív, ugye mindenki emlékszik, akkor télen miféle Mercatot sikerült összehozni Brancáéknak?! Az ilyesfajta nosztalgiázásból elég is, látunk elég szenvedést manapság, csak még egy gondolat: az akkor Milito helyére érkezett csatárerősítés manapság Szombathelyen, a Rohonci úti stadionban lődörög Radó mellett… Akire azonban egészen biztosan mindenki jó szívvel emlékszik, az Dejan Sztankovics. Drago idén lépett edzői pályára, Stramával alkotott párosuk egész ígéretesen indította a szezont, viszont az utóbbi időben hullámvölgybe kerültek, öt mecccses nyeretlenségi szériát „építettek” az utóbbi hetekben, jó lenne, ha nem a mi fiaink segítenék ki a gödörből őket, utóbb bevett szokásukhoz híven.

Várható kezdő: Handanovic – Dodó, Juan Jesus, Ranocchia, Nagatomo – Guarín, Medel, Kuzmanovics – Kovacic, Icardi, Palacio (4-3-3)

Itt láthatod: Digi Sport 1, élőben, 20:45-től.