Továbbjutásra várva

Bízunk benne, hogy ezek után soha többé nem kell ennek a csapatnak a nevét kimondanunk, ma azonban még egyszer, utoljára gyakoroljuk együtt: Dnyipro Dnyipropetrovszk. Ha szerencsénk van, akkor a csapat könnyebben veszi az akadályt, mint amennyire az én nyelvem összetörték e csodás ukrán szavak, ellenkező esetben lesz min idegeskednünk ezen a hideg csütörtöki estén is. Nem mintha nem lennénk hozzászokva persze… 

Mit várunk el a csapattól?

– Mindenek előtt azt, hogy a téthez mérten álljanak hozzá, és rendezzék le az első hely sorsát már az utolsó EL-csoportkör előtt. Talán nem kell hangsúlyozni, hogy egy 50-60 meccses idényben az ilyen nüanszok is sokat számíthatnak.

– Ha már hozzáállás: olyat valószínűleg senki sem szeretne látni, amit Kovacic csinált (vagy inkább nem csinált) a Milan ellen. A beszari stílus, az önfeláldozás hiánya nem megengedhető, a jelenlegi posványból ilyen kerettel csakis maximális odaadással és a „kettéharapom a torkát” mentalitással lehet kitörni. Remélhetőleg a horvátot valaki felpofozta meccs után, és soha többet nem látunk tőle ahhoz hasonlót. Mielőtt valaki félreértené: rosszul játszani nem bűn, de ha valaki nem is teszi magát oda, az már az.

– Az utóbbi másfél év kínszenvedése után elvárjuk, hogy attraktívabb legyen a csapat, kezdetnek a Derby megtette, kérdés, mit hoz a folytatás, de Mancini alatt talán joggal reménykedhetünk a támadóbb szellemben.

– A formációval kapcsolatban annyi biztos, hogy 4-3-mal kezdődik (végre négy védős rendszer!), hogy 3-mal vagy 1-2-vel folytatódik -e, az elkövetkező pár órában eldől. Az előzetes hírek alapján most utóbbi a soros, a kuzinok elleni megerősített szélek minden bizonnyal El Shaarawynak és Méneznek szóltak – nem volt rossz gondolat.

– Elvárjuk továbbá, hogy régi-új mesterünk méltóképp ünnepelhesse  50. születésnapját.

Az ellenfélről:

– Vendégeink kissé gyengébb szériában vannak (3 meccses nyeretlenség), ennek köszönhetően már nem vezetik bajnokságukat, jelenleg a Dinamo Kijev és a Sahtar Donyeck közé ékelődnek be a dobogón.

– Ismertebb nevekből nincs hiány náluk, Kalinicre, Rotanra, Bruno Gamára és (legfőképp) Konopljankára érdemes odafigyelni, utóbbit a hírek szerint árgus szemekkel fogja figyelni a szakmai stáb és a menedzsment, Ausilioval az élen. Azért nem bánnánk, ha esetleg máskor bizonyítaná, hogy érdemes elhozni…

Sérülések, eltiltások

Eltiltott nincs, sérültek sajnos bőven akadnak Jonathan, Vidics és Mbaye személyében, míg M’Vila és D’Ambrosio a hétvégére való elővigyázatosságból biztos nem játszanak, nincsenek a keretben sem.

Várható kezdőcsapat (a Gazzetta szerint):

Carrizo – Dodó, Juan Jesus, Ranocchia, Campagnaro – Krhin, Medel, Guarín – Hernanes – Osvaldo, Icardi.

Hol láthatod?

Digi Sport 2 élőben közvetít 21 órától, ezen kívül természetesen a jól bevált oldalak ajánlottak egy szaftos kis HD-s stream reményében.