(Hulló)csillagok között

Sokunknak visszatért az életkedve Vaskalap Walter elzavarása után, olyannyira, hogy hosszú idő után ismét közös beharangozó poszttal jelentkezünk mert így kevesebb a munka vele. Öt kérdést tettünk fel magunknak, egyik sem kapcsolódik adatokhoz, érdekességekhez vagy mélyenszántó taktikai elemzésekhez, ezeket most máshol keressétek. Lehet amúgy követni a példánkat nyugodtan kommentben, vagy átigazolási pletykákat is szívesen olvasunk így novemberben.

1. Mivel lepi meg Mancio Pippót?

Bobogoal: Pippót a saját fegyverével tudjuk legyőzni, tehát Mancini lestaktikát fog alkalmazni.

cambiasso19: Reményeim szerint egy menő fodrász telefonszámával, mert ez még mindig vállalhatatlan, Pippo!

csabinter: Egy sállal, mert januárban már mínusz 6-7 fok lesz Milánóban.

Jackkbauer: Berakja Kuzmanovicsot registába. Pippo átverést sejt, nem hiszi el, hogy valaki ilyen hülye lehet, de mire rájön, hogy ez bizony komoly, és lépni kéne, Macio becseréli Kuzi helyére M’Vilát, aki szana-széjjel henteli a Milan középpályáját. A kismillió labdaszerzésből Kovacic kioszt négy gólpasszt, amiből Icardi és a csereként beállt Osvaldo 6 gólt rúg. A meccs végéhez közeledve Barbara Berlusconi sírógörcsöt kap, de nem lesz ott Pato, hogy megvigasztalja, így Pippónak sincs más választása, mint a meccs vége előtt, a 89. percben lemondani. Arról már ő is lemarad, hogy a 92. percben Ranocchia szokásos, totál homály indítása annyira lecsúszik, hogy a kapuba hullik a teljesen dekoncentrált kapus fölött, 7-0. Hétfőn mindenki a lehető legkomolyabb arccal érdeklődhet a Milan-drukker spanjainál, hogy milyen volt a hétvégéjük.

Rolkó88: Mindennel, amivel egy nullkilométeres edzőt meg lehet lepni. A játék dinamikája és a támadások „hangsúlya” merőben más lesz/lehet, mint Mazzarri alatt, valamint az az érzésem, hogy a sálas úriember révén előjön néhány olyan pozitív egyéni teljesítmény szinte a semmiből (M’Vila? Palacio? Vidics?), amivel a piros-feketék abszolút nem számolnak az elmúlt hónapok alapján.

Viridis Aquilae: Amikor utoljára Mancini meglepett bárkit, az valószínűleg számára is legalább akkora meglepetéssel ért fel. Különleges húzások nélkül is verhető kategória Inzaghi Milanja.

2. Tényleg ez lesz minden idők leggyengébb „minőségű” derbije?

Bobogoal: Majdnem, de a tavalyi mezőny gyengébb volt egy Balotellivel.

cambiasso19: Az biztos, hogy amióta Inter-szurkoló vagyok, ilyen mélyponton még nem volt a milánói futball. Amennyire türelmetlenül várom, hogy a mi csapatunk ismét régi fényében ragyogjon, ugyanúgy szeretném, hogy a többi olasz gigász is felemelkedjen. Az Internek szüksége van egy erős Milanra és fordítva, hiszen részint az egymás iránti gyűlölet táplálja az identitásunkat. De ezen a szerencsétlen Milanon mit lehet gyűlölni? Inkább szánom őket, mint ahogy ők is így éreznek az Inter irányába. Szar meccs lesz, egyike a legszarabbaknak, és még azt se mondhatnám, hogy „de legalább a miénk”. A régi derbi hangulatot akarom visszakapni, újra gyűlölni akarom őket, mint az Ancelotti-féle brigádot!

csabinter: Hajlok rá, mert mit mondjunk egy olyan derbire, amelyen egy Kuzmanovics és egy Muntari kulcsszereplő lehet?

Jackkbauer: Szerintem nem, a tavalyi két meccsen szarabb volt a felhozatal.

Rolkó88: Nem, azok tavaly voltak.

Viridis Aquilae: Sajnos nem láttam mindet, de dr. Emmett Brownnal már dolgozunk az ügyön.

3. Mennyire hozta a vissza a lelkesedésedet az edzőcsere?

Bobogoal: Nagyon lelkes vagyok, bízom a feltámadásunkban és a BL-hely kiharcolásában. Mourinho távozása óta nem volt ilyen jó edzőnk!

cambiasso19: Félig-meddig. Szeretem Mancinit, de a trófea-gyűjteménye ellenére nem tartom győztes típusnak. Most is úgy gondolom, hogy soha nem jut el arra a szintre, mint José, vagy Simeone, azaz egy relatíve gyengébb anyagból nem fog világverő csapatot építeni. De cáfoljon rám. Ez karrierje eddigi legnagyobb kihívása, hiszen most foskupacból kellene valami kevésbé büdöset felépítenie, ehhez pedig nem szokott hozzá. Másrészt félek tőle, hogy valamelyik nehézfiúval (Guaro, Osvaldo) nem fog kijönni, hiszen ő sem egy könnyű természetű faszi, ebből szinte az összes csapatánál gond volt (Adriano, Figo, Nasri, stb.) Emiatt nem teljes az öröm, viszont szerintem vele nézhető focit fogunk játszani, legalábbis esztétikára nekem az ő Intere tetszett a legjobban eddig, még ha nemzetközileg nem is párosult eredménnyel.

csabinter: A fiatalkorit nem, azt már nem is fogja semmi. De valamit újra érzek, amit ez a háromvédős szerencsétlen az utóbbi egy évben majdnem teljesen kiölt belőlem. Ez valószínűleg a „köztudottan” nosztalgikus alkatomnak köszönhető.

Jackkbauer: Nekem annyira nem, így első blikkre valami hasonlót várok hosszú távon, mint Walterral, de az elméletileg létező lelépési/kibaszási záradék, valamint a legtöbb helyen tapasztalt pozitív várakozás rám is hatással volt, szóval egyre inkább csapok át kétkedőből vigyorogva tenyérdörzsölőbe.

Rolkó88: Lehet ez valami fétis nálam, de a fiatal átlagéletkor miatt eddig is elég lelkes voltam, bőven láttam a perspektívát a csapatban, most meg pláne. Ehhez persze hozzávettem azt is, hogy Mazzarrinak maximum fél éve van hátra az Inter élén, azzal meg úgy voltam, hogy ha fél lábon is, de kibírom.

Viridis Aquilae: Mazzarri elküldése már önmagában sikertörténet, lehet minek örülni.

4. Agyonver a Milan, de megvan a BL-hely szezon végén, aláírnád?

Bobogoal: Hol a papír?

cambiasso19: Hosszú távon gondolkodom, így nem lehet kérdés, hogy aláírnám. Nagyon kell a BL-hely, de legyünk őszinték nem sok realitása van, hacsak télen nem érkezik 2-3 kezdőjátékos.

csabinter: Kérdezzük meg a közönséget, Vágó úr.

Jackkbauer: Én tuti nem, de Thohir biztos leüvöltött már valakit egy tollért.

Rolkó88: „Egy nő kell kenyéren!”

Viridis Aquilae: A 2001-ben kapott 6-osnál rosszabb úgy sem lehet. Vagy mégis?

5. Mit üzensz Mazzarrinak?

Bobogoal: Bízom benne Mester, hogy a következő szezonban ismét a Nápoly kispadján látjuk viszont, hisz akkor Benitez valamit nagyon rosszul csinált és azon nekünk csak jó!

cambiasso19: Szakadjon rád egy mázsa szar és gyógyuljon be a segged lyuka, te köcsög!

csabinter: Ha majd Hemingway megint olasz edzőt akar a Honvédhoz, elmondom neki személyesen.

Jackkbauer: Óriásit csalódtam benned, Walter, úgyhogy kösz mindent, de többet ne gyere.

Rolkó88: Signore Mazzarri, bárhova is sodor utad, ne felejtsd el magaddal vinni a legnagyobb kincsed, Zdravko Kuzmanovicsot.

Viridis Aquilae: Kinek?