Játék Morattiék nélkül

1994. május 11. A Casino Salzburg elleni UEFA-kupa döntő visszavágójának időpontja, és egyben csütörtök estig az utolsó olyan nemzetközi kupamérkőzésé, amelyet Massimo Moratti nélkül vívott az Inter. A tiszteletbeli elnöki posztról ma lemondott Moratti jó 20 éves regnálása után első meccsét vívja a csapat a francia Saint-Etienne ellen úgy, hogy a presidentének nincs köze a klubhoz a 29%-os részesedését leszámítva.

Az okokról mi sem tudunk egyelőre sokkal többet a sajtóban megjelent infóknál, vélhetően a Mazzarrival való konfliktusa vezethetett a döntéséhez. Ebből arra következtetnék, hogy ha teljes egészében övé lenne a klub, a régi szép időket idézve már a firenzei vereség után kivágta volna a mestert a picsába.

Az eset beárnyékolja a szentek esti látogatását, valamilyen szinten bizonyára kihat a játékosokra is. Pedig nem ártana odafigyelni és komolyan venni a csoport második legerősebb csapatának vendégjátékát: egy győzelemmel nyugodtan lehetne koncentrálni a bajnokságban a 7-8. helyért folytatott harcra.

Ennek ellenére Walter várható kezdőjére simán aggathatjuk a tartalékos jelzőt; nem lesz Handa, Rano, Medel, Kova és Palacio sem, viszont korábbi klubja ellen Guarín igen.

A meccset hála istennek nem a neten kell keresnünk, hanem a Story4-re kapcsolva láthatjuk a tündérmackókat, miután késő délután végre megalakult az Önkéntes Tűzoltóegylet Avonlea-ban.

Próbabili:

INTER (3-5-1-1): Carrizo; Andreolli, Vidics, Juan Jesus; Mbaye, Hernanes, M’Vila, Kuzmanovics, Dodò; Guarin; Icardi.

SAINT-ETIENNE (4-4-1-1): Ruffier; Theophile-Catherine, Sall, Perrin, Tabanou; Hamouma, Lemoine, Clement, Monnet-Paquet; Cohade; Van Wolfswinkel.