Van kiknek szurkolni

Kicsit olyan érzésem van az esti meccs előtt, mint az aktuális F1 futam rajtja előtti pillanatokban, amikor a versenyzők már elindultak a felvezető körre. Az egész tulajdonképpen lényegtelen, de mégis a rajt előtti pillanatokban vagyunk, a feszültség lassan tapintható, én meg inkább a képernyő előtt maradok, sört meg majd hozok magamnak egy üresjáratnál. A hétvégi Serie A-nyitány előtt ezt a meccset még le kell játszanunk, ami arra mindenképpen jó lesz, hogy önbizalmat szerezzünk és a meccshiányos játékosaink kapjanak 90 percet a lábukba.

A továbbjutás kérdése a sorsolás pillanatában az odavágón eldőlt az esélyeknek megfelelően, így a legizgalmasabb dolog a meccsel kapcsolatban az, hogy a csoportkört holnap délután 13 órakor sorsolják (szevasz, Rafa!).

A meccs előtti nyilatkozatok egyébként szimpatikusak, úgy néz ki, legalább az első két gólig komolyan fogjuk venni meccset. Felforgatott kezdővel csapunk bele a lecsóba, mindenki számára fontosabb a vasárnapi, Torino elleni ütközet. Akiknek a ma este folyamán komolyabban lehet drukkolni, a következők:

– Osvaldo önbizalmának biztosan jót tenne egy gól, hajrá, Dani!

– Kovacicra ugyanez igaz, másrészt ki ellen törne át a gát és lőné meg az első gólját, ha nem a bálnavadászok ellen?! Hajrá, Kova!

– Carrizzo önbizalmának meg az tenne jót, ha ezzel a meccsel esélye se lenne elvinni a Gresko-díjunkat, mint tavaly menetrendszerűen, ha véletlenül védenie kellett. Hajrá, Juan!

– Obi ott van a keretben, akinek gyakorlatilag két év ment a kukába a folyamatos sérüléseivel, neki nagyon kéne a meccs, ha kezdőként nem is, de csereként mindenképpen lépjen pályára! Hajrá, Joel!

– Andreolli a 18. Interben lejátszott meccsére készül, innen már csak egy köpés a 25-ös álomhatár. Nyomassad, Marco! 

Közben a mercato is a finisbe fordult, úgy néz ki, Ricky gyorsan el is dobbant Sunderlandbe, már csak Frédi és Campagnaro maradt, valamint a Silvestre-Kuzi atomhulladék kettős, akiknek a távozása kellemes, melengető érzéssel töltheti el a nerazzurro szíveket, ráadásul utánuk még némi della is lenne egy-két új, értékelhető arcot fekete-kékbe öltöztetni. Hajrá, Piero!

Inter-Stjarnan, 20.45, TV nem közvetíti itthon, jó sztrímelést mindenkinek!