Több, mint amire számítani lehetett

Bár a 8 meccses nyeretlenségi sorozatunkat nem sikerült megtörni, elégedetlenségre egyáltalában nincs okunk, pontot szeretünk a Roma vendégeként. Az eredményjelzőn lévő két hatalmas nulla sokat elmond a mérkőzésről, nem ez volt az olasz foci propagandameccse, de ez igazából minket annyira nem érdekel, örülünk az 1 pontnak, hiányérzet csak az első félidőben elmaradt gól miatt lehet.

Mazzarri nem az a gyorsan reagáló edző, így nála ha valaki bejátszotta magát a kezdőbe, 2 rossz meccs nem elég a padhoz, legalább 6-7 ilyet kell produkálnia akkor is, ha a képességei(nek hiánya) már az első kettő után is nyilvánvalóvá váltak. Ezért fordulhatott elő, hogy Kuzmanovic két hónapig folyamatosan kezdő volt, mostanra azonban, ha minden jól megy, sokat nem fogjuk a pályán látni. Helyette Cambiasso került be a kezdőbe, valamint Icardinak sem kellett többet bizonyítani Milito helyén.

Üdítő változások ide vagy oda, kifejezetten dekoncentráltan kezdtük a meccset, az első 10 percben semmit nem tudtunk kezdeni a Farkasok letámadásával, a bután eladott labdákat jól kontrázta meg a Roma, de gólt nem szereztek.

Szerencsére összekaptuk magunkat, kiegyenlítetté vált a meccs, ráadásul miután felismertük, hogy nem csak a jobb oldal létezik és bevontuk a játékba Rickyt és Nagatomot is, már kapura is veszélyt jelentettünk. Előbb Palacio fejelt fölé 5 méterről senkitől sem zavartatva (Ricky adta be jól), később Nagatomo lőtt óriási helyzetben kapu fölé-mellé, végül Guarín választott érthetetlen megoldást egy ígéretes támadás végén. Ez a 20 perc teljes egészében a miénk volt, némi gól szagot is érezni lehetett a levegőben,  de csak nem sikerült mattolni De Sanctist. Öt perccel a félidő vége előtt büntetőt reklamált De Rossi, egy szőrösebb szívű játékvezető be is fújta volna, Bergonzi nem tette, szerintem nem hozott rossz döntést. 

A második félidő első 15-20 perce aztán minden képzeletet alulmúlóan gyenge volt. A Roma próbálta irányítani a játékot, mi hátrébb húzódtunk, de mindkét csapat folyamatosan rossz megoldásokat választott, a semleges nézők valószínűleg az ereiket vagdosták. A végére azért beleerősítettek a Farkasok, voltak is lehetőségeik, sőt, egy újabb tizenegyest is megreklamáltak Bergonzinál, de még tévedésből sem volt igazuk. Bár egy picivel közelebb álltak a győzelemhez, igazságos ez a döntetlen, győzelmet egyik csapat sem érdemelt.

Kihoztuk a maximumot nem csak ebből, hanem a Juventus-Fiorentina-Roma hármas elleni 4 pont is bőven több, mint amivel előre kalkulálhattunk. Mostantól viszont kötelező lesz zsinórban nyerni a mérkőzéseket, egymás után 7 nyerhető következik, legalább ötöt hozni kell (inkább hatot), mielőtt az utolsó öt, nagyon kemény fordulóhoz érkeznénk. Ha ez sikerül, akkor az EL-szinte biztos lesz, előrébb meg nagyon nem nézelődhetünk.

Pontozás:

Handanovic: Tőle második éve azt hiányolom, hogy igazán fontos bravúrokat mutasson be, olyanokat, amik pontot hoznak a konyhára. Tegnap megtette, úgyhogy nálam MVP. (7)

Rolando: Atombombával sem lehetne kirobbantani a kezdőből. (6,5)

Samuel: Volt 1-2 bizonytalansága, de még így is jobb, mint Rano vagy Campa. A Torino elleni meccsről kisárgázta magát, mert kicsit széttépte Strootman mezét. (6)

Juan Jesus: Komoly panasz nem lehetett rá, Gervinho nem sok sót evett meg mellette. (6)

Jonathan: Fájdalmasan középszer, kizárt, hogy D’Ambrosio rosszabb. Mazzarriból kiindulva lehet, hogy még 1-2 meccsen el kell viselnünk, mire rászánja magát a váltásra. (5)

Guarín: A parádés cseleket ma rendre érthetetlenül eladott labdák és lövések követték – szóval csak a szokásos Frédi. (5,5)

Cambiasso: Jól tért vissza Chuchu, rengeteg labdát szerzett,  érezni lehetett decemberben, hogy kezd elfogyni a lendület, jót tett neki a pihi. (6,5)

Ricky: Ültek a cselei, értékelhetőek voltak a beadásai, a védekezésére sem lehetett panasz. Lesz opciónk a padon is, mert az nem kérdés, hogy Hernanest nem fogja tudni kiszorítani. (6,5)

Nagatomo: Sokkal nem volt jobb Dzsoninál, csak egy fél fokkal. Volt egy hajmeresztő labdakezelési hibája az első félidőben, de aztán visszaszerezte a zsugát.(5,5)

Palacio: Nagy helyzetet rontott (talán egy picit magas volt a beadás), de összességében sem volt olyan éles, mint amit elvárunk. (5,5)

Icardi: Gólt ma nem szerzett, de üdítő látni, hogy van egy center a pályán. Jól tartja meg a felvagdosott labdákat, összjátékban sem teljesen hasztalan. Nyáron nem a helyére kell hozni valakit, hanem mögé (6)

Hernanes: Nem ültek a lövései, pedig biztos különleges lett volna neki győztes gólt szerezni. (6)

Botta: Mivel egyfrontos csatát vívunk, belőle többet nem nagyon fogunk látni 20 perceknél, ez van, de jövőre hasznos tagja lehet a csapatnak. (-)

Zanetti: Beállt, és ennyi. Mondjuk tény és való, hogy nyugodtabb vagyok, ha ő védekezik a jobb, mint a kamubrazil. (-)

Mazzarri: 1 pontért jött és azt haza is vitte. (6,5)

 

UPDATE: Juan Jesust 3 meccsre eltiltották!!!