És megint dühbe jövünk

Ha az elmúlt két győzelem után volt olyan, aki reménykedett abban, hogy elérhető a 3. hely (én bíztam benne, lehet nevetni), annak rossz hírem van: a maradék esély is elszállt arra, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában induljon kedvenc csapatunk. 

A Fiorentina elleni siker után, bizakodva ültem le a notebookom elé streamet vadászni, mondván, hogy talán, esetleg, ha és amennyiben mégis lehet keresnivalónk idén, de sem a csapat, sem én nem jártam sok sikerrel. Előbb a szokásos ruszki HD adások után kutattam, de miután rájöttem, hogy ezen a szép vasárnapi délutánon nem Szergej kommentálásában nézhetem végig a meccset, tovább kutakodtam. A 30. percre találtam is egy kifejezetten jó minőségű közvetítést, egy igen heves vérmérsékletű latin kommentátor tolmácsolásában.

Mit mondjak Santiago de Las Cuevas előadása izgalmasabbra sikeredett, mint maga a meccs, hiszen borzalmas első félidőt láthattunk, hogy aztán a 40.percben még hátrányba is kerüljünk. Egyébként, amikor elhoztuk Handát nem úgy volt, hogy ő egy igazi tizenegyes ölő? Emlékeim szerint amióta kék-fekete csak Pandev büntetőjét (muhahha) védte.

De még ennél is nagyobb gond volt az, hogy továbbra sem látni az életet a csapatban, amiben reménykedhettünk a firenzei siker után, és amit ott, egy hete láthattunk, főleg az első félidőben.

Nehéz úgy megítélni egy félidőt, ha több mint a felét stream vadászattal töltöd, de annyit nyugodt szívvel megállapíthatok, hogy csak percekre tudta a csapat nyomás alá helyezni a Cagliarit, ami egészen elkeserítő, főleg hazai pályán.

A második 45 percre már teljesen más felfogásban érkezett ki a Mazza csapata, aminek az 51.percben meg is lett a böjtje. A szezon legjobb igazolása Rolando (gondoltuk volna?) valahogyan a kapu elé keveredett és a félidőben, a szenvedő Milito helyére beálló Icardi fejesét pofozta a kapuba. Ha Thohir nem tartja meg nyáron a portugált (apropó, ugye van rá opciónk?), nagyon dühbe jövök. Vidiccsel jó páros lesznek.

Ami a mérkőzés hátralévő 40 percében történt különösen dühítő, hiszen hiába a fölény, igazi helyzetet nem igazán dolgozott ki az Inter, bár az utolsó minutumokban óriási nyomás alatt volt Avramov kapuja, de a kapufa végül a vendégek mellett állt. Picsába Mauro, ez nem sokon múlt.

Feltehetjük az ilyenkor szokásos kérdéseket:

Miért…

… nem játszottunk a meccs elejétől fogva is olyan elánnal, mint a végjátékban?

… hozta be előbb Mazzarri Kovacicot Alvarez helyére, a szélre, ha 10 perc múlva Botta jött Kuzma helyett? Miért nem lehetett előbb meghúzni a Botta-Alvarez cserét és utána egy Kovacic-Kuzma váltást, ne adj Isten egyszerre a kettőt?

… nem Nagatomo oldalát erőltetjük? Ez a Jonny már nem az őszi Jonny.

… nem próbálja ki D’amborisot? Ha azért mert gyengébb, mint Jonathan, akkor ismét egy értelmes igazolás.

Pontosztás

Handa– Egy lövés találta el a kapuját, felesleges értékelni 

Rolando- Őt már dicsértem fentebb. 7,5

Samuel- Ismét hibátlan 7

Juan- A büntető miatt nem lehet hibáztatni és volt egy két remek mentése. 7

Jonny- Ez egyre kevesebb, haver 5,5

Guarín- Kár, hogy ősz közepén nem volt ennyire lelkes. 6,5

Kuzma- Egyszer ütközött és még labdát is szerzett.6

Alvarez- Tény, hogy most épült fel kisebb sérüléséből, de már lassan december óta elmondható róla, hogy kondicionális gondjai vannak. Kissé elszürkült mostanság. 5,5

Nagatomo- Kissé vicces, hogy Jonny 12-szer többször kapta meg a labdát, pedig amikor a végén a japó oldalán vezettük a támadásokat, sokkal veszélyesebbek voltunk. 6,5

Milito- Még mindig tartom magam ahhoz, hogy csak türelem kell neki. De tény, ez nagyon gyenge volt. 5

Palacio- Csípett, rúgott, harapott, de ennyi. Elfáradt? Nem csodálkoznék, kerek egy éve csak tőle várható a gól és nem egyszer 2-3 védővel a nyakán kell megtartania a labdát, annyira egyedül van elöl. 5,5

Cserék:

Kovacic– Semmi extra 6

Botta- Megnézném kezdőként, főleg, hogy Ricky egy kissé fásultnak tűnik.

Icardi- Egyre jobb, kíváncsian várom, hogy Mazza is olyan türelmes e Milito felé, mint én. Ha nem, akkor hamarosan kezdő lesz, amire már célzott is a meccs utáni sajtótájékoztatón. 6,5

Vezetőedző

Mazza- Osztályfőnöki figyelmeztetésben részesül.