Erről mit lehet írni?

Engem ért az a megtisztelő feladat, hogy a világ legszebb futballját játszó csapatának ( nem Raduékra gondoltam ) a 2014-es naptári évben legelsőnek lejátszott bajnoki mérkőzéséről beszámolót írhassak. Olyan erős volt a lelkünkben a Milan elleni derby győzelem által okozott mámor, hogy nem  volt az a  szilveszteri kölyökpezsgő ami eltompíthatta volna azt. Kedvező előjelekkel várhattuk a római túrát, hisz Milito negyedéves kényszerpihenőt követően ismét a nevezettek között szerepelt, Alvarez sárgaláza elmúlt, Guarin sem veszett el a kolumbiai őserdőkben. Ellenfelünk, az egyetlen csapat Itáliában akikkel nem köpködünk egymásra meccs előtt, Christian Vieri által KEK-győzelemre vezetett Lazio. Bobo azóta visszavonult, a KEK is megszűnt ( pedig jó meccsek voltak abban a sorozatban ), a római sasok is egy picit gyengébbek lettek, nekünk meg van egy Kuzmanovicsunk. Őt mindjárt a kezdőcsapatba is vezérelte Walter Mazzari a tegnap esti összecsapáson. Itt egy kicsit elbizonytalanodtam és felettem magamnak a kérdéseket, hogy erről mit lehet írni?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy jópofák a srácok, amikor hülye gyerekek módjára fényképeztetik magukat a repülőtéren, mint akik most készülnek életük első felszállására?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy hiába könyörgünk Mazzari egyszerűen képtelen két csatárral elkezdeni egy mérkőzést?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy egy harmatgyenge Lazio ellen sem meri betenni Kovacicot a kezdőcsapatba, helyette ezt a szerencsétlen szerb bajuszhuszárt erőlteti.

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy Ranocchia vajon utasításba kaphatta azt ,hogy neki 20 méterről igenis meg kell próbálkozni lövésekkel, hisz pályafutása során már rengeteg gólt lőtt a büntető területen kívülről?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy Guarin kakaskodásból ötös, labdarúgásból egyes?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy a kommunikáció valahogy nem működik a kapus és a védelem között ( pedig Handa már elég jól tud olaszul ) és csak Lulicsnak köszönhetjük, hogy nem buziskodtunk össze egy gólt?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy milyen csapat az amelyiknek a kedvenc tatktikai fegyvere az, hogy az egyetlen csatárát

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy szégyen, hogy az első félidőben sikerült annyiszor kapura lőnünk, ahányszor a Juventus triplázott eddig?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy a legnagyobb lelkesedést az INTER SZURKOLÓTÁBORÁBAN LÁTTAM?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy a mesterünk a jó szokásához híven nem cserélt a szünetben?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy köszönettel tartozom az Olasz Szövetségnek, hogy fél 7-re tette a meccset, hisz egy 20.45-ös kezdésnél már rég aludtam volna?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy Juventus-Roma meccs mintha egy másik bolygó, másik sportágának, másik mérkőzésének tűnt ehhez képest?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy szeretnék gratulálni Jack Bauer kollégának, hogy percre pontosan eltalálta Kovacic-Kuzma csere időpontját a beharangozóban?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy Guarin fejben már Londonban járhat?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy egy csapatnál az nem jelez túl nagy egységet, ha a lecserélt játékos nem fog kezet az edzőjével?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy Milito, ha már egészséges, kapott kemény negyedórát?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy ennyire dilettáns a védelmünk, hogy az egyetlen épkézláb Lazio csatárra nem tud figyelni?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy Ranocchia vegyen egy jó nagy TV-t magának, ha látni akarja a vb-t?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy be kellet vennem két szem seduxent ( még jó, hogy nem ittam ), mikor megláttam a kapott gólunkat követően a Zanetti-Ranocchia cserét?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy szégyen, hogy kilencven perc alatt egyszer találtuk el a kaput, egy Nagatomo fejes formájában?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy az idegösszeroppanás határán vagyok, mikor Mazzarri azt nyilatkozza a meccs után, hogy túl óvatosan kezdtünk?

Erről mit lehet írni? Írjam azt, hogy erről mit lehet írni?

Osztályzatok:

Handanovics – Volt az elején egy rokonok elé történő kijövetele, utána amit kellet az megfogta, amit meg nagyon kellet volna azt nem fogta meg (5 )

Juan Jesus – Még kapura lövéssel is próbálkozott, hátul egyszer Guzmicsolt egyet, de helyrehozta hibáját, rá lehet a legkevesebb panasz. (6.5)

Ranocchia – Kaptunk róla egy gólt, volt két Guarin szerű távoli lövése. ( az egyik a Szent Péter Bazilikát találta telibe, míg a másik a Colosseum közepén landolt ). Tragédia az ember, vagy az ember tragédiája? Nem tudom. (3)

Rolando – Amikor kellet szerelt, amikor kellet passzolt, egész hasznos játékos lett belőle. (6)

Jonathan – Most nem a Jhonny B Goode volt sajnos. (4)

Kuzmanovics – Azt megtudtam róla, hogy tud biciglicsleket is csinálni, de a beadás még nem megy neki. A foci sem. (3)

Cambiasso – Legalább akart és még jól is passzolt, labdákat szerzett. (5.5)

Alvarez – Egy-két pengés megoldást láthattunk tőle, egy közepesen veszélyes szabadrúgás, de nem tudott vezéregyéniség lenni. (4.5)

Nagatomo– Kamikázézott szépen a bal oldalt, de a kapott gól előtt túl nagy lendülettel akart szerelni, s mint tudjuk az X-Faktorból is, a kevesebb néha több. (4)

Guarin – Azt azért ne hidd el fiam a menedzsereknek, hogy tényleg rád áhítozik a fél PL. Nagyképű, arrogáns játék, ezt nem szeretjük tőle (3.5)

Palacio – Eltűnt a Lazio védők között, mit Lánchíd a januári ködben. (5)

cserék:

Kovacic– A Milan ellen biztatóan mozgott, beállása után nyertük meg a derbyt, erre tegnap is a padon találta magát. Még csoda, hogy nem ment el a kedve, de tény, hogy most ő sem tett hozzá semmit a játékhoz. (5)

Milito – Kevés időt kapott, de majdnem adott egy gólpasszt Palaciónak. Reméljük, hogy az utolsó Interes szezonjában még sok örömünk lesz a Hercegben! (6)

Zanetti – Talán még ő sem értette, hogy mit akart a Mester. (0)

Mazzarri – A szokásos, beszari kezdőcsapat. Kuzmanovicsba szerelmes lehet, Kovacicba meg nem. ( pedig a horvát csinosabb ) Bunkerfocira álltunk be a bunkerfocit játszó Lazio ellen. Egy kis vér lett volna a tökeibe, felállunk két csatárral és simán hozzuk a meccset. Ahogy elnézem, már az ellenfelek sem várnak tőlünk semmi váratlant. Kovacic és Milito érkezett, ahogy az várható volt, de EZZEL A RANOCCHIA-ZANETTI CSERÉVEL a vége előtt mi a rossz illatú csődörnek a nemi szervét  ( értsd büdös lófasz ) akart? Ott ül a padon egy Belfodil, vesztésre állunk, s lehozza a 190 fölötti Ranocchiát, akire esetleg egy pontrúgásnál még számíthatnánk. Nem tudunk mást mondani, mint: MAZZARI TAKARODJ! (2)