A jövő árnyékában

A napokban újfent az Intertől volt hangos a sajtó, ám ezúttal most nem egy átigazolás vagy egy bajnoki kapcsán. Most minden a jövőről szól: Massimo lelép, hogy átadja helyét, egy számunkra ismeretlen Indonéz faszinak. Új korszak jön, megannyi tervvel, remélhetőleg értelmes, jól átgondolt koncepcióval.  A tulajdonos váltás hátterében, és a jövő Interének elmélkedése mellett, azért még érdemes odafigyelni egy kicsit a jelenre is: ma este, 20:45-től Torino-Inter. Előzetes.

Szerencsénkre, a nemzeti csapatoktól mindenki egészségesen érkezett vissza, bár Alvarez apró sérüléssel bajlódik, míg Campagnaro a combját fájlalta a legutóbbi edzés során, így ma egyikük sem játszhat. Rolando tehát ismét kezdőként kaphat lehetőséget, de eddigi teljesítményét elnézve, nincs ok az aggodalomra, az épp aktuális, prosztó argentin védőnk hiányzása miatt.

Jonathan viszont újfent egészséges, így a mindig jóképű Mr.T beadásait ezúttal nem csodálhatjuk meg, Nagatomo pedig, ezáltal visszakerül eredeti helyére, a baloldalra.  Ricky kiesése miatt Taider és Kovacic is pályán lesz, a horvát tinit végre valahára megnézhetjük, hogy mire képes közvetlenül a támadók mögött, ahogyan korábban Mazzarri is fogalmazott, amolyan Hamsik szerepkörben.

Eléggé defenzívnek tűnik ez a felállás, talán érdemes lenne kipróbálni Palaciot visszavonni és Icardit centerbe helyezni, de úgy tűnik, – ellentmondván saját magamnak, de ez egyáltalán nem baj- Mazza az állandóság híve, így minden marad a régiben.

Egy pár érdekes/érdektelen statisztika az Inter.it átlal.

A Torino védője, Emiliano Moretti, 200. Serie A-s mérkőzésén léphet pályára ma este. Reméljük, nem lesz oka ünnepelni.

A bikák pocsékul játszanak hazai pályán, legutóbbi 10 meccsükből mindössze egyszer, a Sassuolo ellen tudtak nyerni.

Az október nem Mazzarri kedvenc hónapja. Karrierje során a mérlege: 21 győzelem, 9 döntetlen, 24 vereség ebben az időszakban. Ez mindösszesen 1.33 pontot jelent meccsenként.

4 góljával (Icardi és Milito 2-2), az Inter kispadja a legeredményesebb a ligában.

A vendégek mestere, Gian Piero Ventura 10 éve, 2003. október 18-a óta nem tudott győzni Mazzarri aktuális csapata ellen.

Mazzarri mindössze egyszer veszített a Torino ellen. Mérlege:5 győzelem, 4 döntetlen, 1  vereség. Ebből 5 alkalommal gólt sem kapott Mazza csapata.

Keret:

Kapusok: 1 Samir Handanovic, 12 Luca Castellazzi, 30 Juan Pablo Carrizo;

Védők: Jonathan, 5 Juan Jesus, 6 Marco Andreolli, 18 Wallace, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 31 Alvaro Pereira, 35 Rolando, 54 Isaac Donkor, 55 Yuto Nagatomo;

Középpályások: 10 Mateo Kovacic, 13 Fredy Guarin, 16 Gaby Mudingayi, 17 Zdravko Kuzmanovic, 19 Esteban Cambiasso, 21 Saphir Taider, 90 Patrick Olsen;

Csatárok: 7 Ishak Belfodil, 8 Rodrigo Palacio, 9 Mauro Icardi.