Tangóra fel!

Drága szicíliai barátaink a gyönyörűséges Jón-tengeren, és az Etnán kívül arról is híresek, hogy imádott csapatunkhoz hasonlóan ők sem spórolnak, ha argentin játékost kell szerződtetni. Super Clasico a Serie A-ban, avagy Catania-Inter előzetes.

A múlt heti kissé döcögős, ámde sikeres kezdés után a szezon első igazi erőfelmérője vár Mazzari alakulatára a Catania ellen. A 10 argentint soraiban tudó Catania ellen mindig megszenved az Inter (ugye, Muntari?), és rögtön az elején leszögezem, hogy ma sem várok mást.

Catania magja évek óta együtt van,(bár Lodi hiányozni fog) és ez az igazi erősségük, a tavalyi 8. hely pedig kifejezetten dicséretes. Rolando Maran az előző szezonban vette át a csapatot, jó munkát végzett, sikerült felépítenie egy masszív, stabil, egységes csapatot a tucatnyi dél-amerikai légiósból. Azt, hogy idén mire lehetnek képesek nehéz megállapítani, a Fiorentina elleni idegenbeli vereségből, nyílván nem lehet nagy következtetéseket levonni. Arra viszont jobb már most felkészülni: hazai debütálás lesz számukra a mai csörte, szóval harapni fog a Catania.

Harapni fog, de ez minket nem zavar, mert a Genoa ellen már lehetett látni Mazzarri munkáját a csapaton. Azaz tökös brigádot épít Walter, amely mentálisan erősnek tűnik. Mazzarrival végre valahára nem beszarva, feltett kezekkel fogunk elutazni az idegenbeli túrákra.

A kezdőcsapat szinte ugyanaz lesz, mint egy hete, azonban jó hír, hogy Kovacic kezdhet, így némi játékintelligenciát is felfedezhetünk majd a csapatban. Ennek hála nem kell néznünk Kuzmanovicot, ha már a nyakunkon maradt, akkor melegítse a padot. Ha Kovacic jó napot fog ki, nyert ügyünk van, sok múlik a kis horváton, talán túl sok is. Az egész szezont figyelembe véve is kulcsfontosságú lesz, hogy kora ellenére hátára tudja e- venni a csapatot. Reméljük, nem túl nagy teher ez egy ilyen fiatal játékosnak.

Két, szintén ifjú csatárunk továbbra sem kap bizalmat a kezdőben, Belfodil esetében ez kevésbé meglepő, ő talán jövő hétre már nem is lesz a keret tagja(Borriello?). Icardi már más kérdés, őt jobban preferálja Mazzarri, csereként minden bizonnyal lehetőséget is fog kapni.

Élni is fog vele. A múlt heti jóslatom nem vált be, de újfent Icardi gólt tippelek, ismét egy gólos sikerrel. 1-2 lesz ide, az elsőt Alvarez lövi, utána egyenlít a Catania (természetesen valamelyik argentin szerzi a gólt), majd Icardi eldönti a találkozót a 75.percben.