Navarro nem fog ágyúzni, az biztos

2007. március 6-án lépett be a Valencia CF a Juventus, Milan, Bayern München, Barcelona, Manchester United, Ferencváros alkotta gittegyletbe. Ezeket a csapatokat utálom. Ellenük képes vagyok még a Real Madridnak vagy a Manchester City-nek is drukkolni (kivételt képeznek ez alól az olasz csapatok nemzetközi kupameccsei, melyeken mindig a talján gárdáknak szorítok). Sokan emlékeznek, mi történt azon az ominózus napon, de ha nem, klikk és felelevenednek a Bajnokok Ligája-meccsen történtek.

Juventustalanított campionatóban hasító Mancini-féle Inter abban az időben azért volt kedvenc céltáblája a kritikusoknak, mert hiába kaszabolta szét a hazai mezőnyt, a nemzetközi porondon rendre elverték őket, mint buzi a faszát. Az ideges hangulatú mestallai találkozón Nicolas Burdisso keveredett kötekedésbe a fehér mezesekkel, követték egymást az események, s David Navarro akkorát vágott az argentin bekk képébe, hogy annak eltört az orra. Ezt látva hajtóvadászatot indítottak ellene a kék-fekete játékosok, de sem Cruz, sem Cordoba nem tudta elkapni a merénylőt – rossz nyelvek szerint azért érkezett a következő idényben David Suazo, hogy legyen valaki, aki utoléri ezt a kis mocskot. A nem mindennapi jelenetsort az UEFA kellőképpen megjutalmazta: Navarro hét hónapos (!) eltiltást kapott, a szenvedő fél és a kergetőzés egyik főkolomposa (Maicon) hat meccseset, a két sikertelen vadász három, illetve két találkozót hagyott ki (félelmetesen furcsa, hogy olyan díszmadarak, mint Ibra és Matrix hogyan voltak képesek higgadtak maradni…).

Szóval, eme eset óta vannak a feketelistámon ezek a denevéremberek. Kicsit meg is lep, hogy hat évvel később barátságos mérkőzést trombitáltak össze a felek, bár sok idő eltelt azóta. A lelki és fizikai sebek bizonyára begyógyultak, meg hát az akkori pályára lépők közül a spanyoloknál senki nincs már a keretben, milánói oldalról is csak Zanetti és Cambiasso – no meg az öltönybe öltöztetett Cordoba.

Perjési Tamásosan fogalmazva magyar idő szerint 22 órakor harsan a játékvezető sípszava, a kezdésnél biztos nem lesz ott a kb. egy hónapra kidőlt Samuel, a múltkori Terry-terroros akciója miatt eltiltott Campagnaro a standardnak mondható hiányzók mellett. Mazzarri várhatóan olyanoknak ad lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak, valamint bemutatkozhat a legfrissebb szerzemény, Diego Laxalt.

Az interneten keressétek a meccset.