Marad, hogy fizethessen

A Handanovic, Guarín, Ranocchia eladható trió tagjai közül Batman és a Skorpiókirály 99%-os valószínűséggel kék-feketében marad, egyedül a Béka rajongói parázhattak kedvencükért az elmúlt hetekben, mert egyre-másra lehetett olvasni a vadabbnál-vadabb lehetséges célállomásokat Szentpétervártól kezdve Milánó rondábbik felén át Torinótól Manchesterig. A Sky interjújában Ranocchia megnyugtatta az érte aggódókat: ha rajta múlik, nem megy sehová.

A Juventust Ogbonna leigazolása után húzhattuk ki a listáról, így megmenekültünk az újabb bonuccizálódástólA Zenit érdeklődését maga a védő utasította vissza, Galliani szokása szerint pofátlan ajánlatokkal (10 millió környéki összeg, vagy egy az egyben csere Nocerinóval…) próbálkozott, a középső védőkkel alapból jól álló Manchester United alighanem az argentin Ezequiel Garayt viszi a Benficából. Maradt a szintén képben lévő Napoli: a kékekkel szóba került Mazzarri korábbi ágyasának, Juan Camilio Zunigának a neve egy esetleges cserealapként, de jelen állás szerint ebből sem lesz semmi.

 

Nem is baj, maradjon Ranocchia nyugodtan a 25 esztendős fenekén. Először is, mert abban a rövid időszakban, amikor normálisan megszervezett rendszerben szűrtek előtte, életre kelt a benne szunnyadó klasszis, másodszor annak idején sok pénzbe került (a pontos összeget a Kiskapu Bt. könyvelése ismeretének hiányában nem tudjuk, de olyan 19 millió lehetett), és az eddigi konkrét ajánlatok a közelében sincsenek ennek, harmadszor egy szerethető, normális figura, aki csak mezszámát tekintve lett Materazzi örököse – Matrix hentes szellemiségét a pályán nem vitte tovább. Negyedszer – a klub hagyományaival ellentétben – nekem innen Magyarországról igen is fontos, hogy legyenek olasz játékosok a kezdőben keretben, Bandi az egyetlen, aki a Squadra Azzurrában képviselheti az Intert.

A Mazzarrival reményeink szerint kialakuló stabil csapatjáték újra kihozhatja belőle az ősszel látott whoscored-királyt, pláne, ha a tavasszal sújtott kisebb-nagyobb sérülések elkerülik. Előbbiben sokat segíthet neki az Alec Baldwin szisztémáját jól ismerő, alighanem a háromvédős felállásban Walter Samuel helyét átvevő, szintén tapasztalt Hugo Campagnaro. Jézussal kiegészülve alapképességeket tekintve papíron a Juventus hátsó hordája után a bajnokság legjobb védőhármasa lenne ez mögöttük a liga topkapusával, vagyis minden adott, hogy az elmúlt bajnokságban beszedett hetvenezer gól idén jelentősen redukálódjon.

Szóval, abban a bizonyos interjúban Rano kiemelte, hogy végre nem kínozzák fájdalmak, teljes edzésmunkát tud végezni. Az új trénerről a válogatott edzőtáborában beszélt Christian Maggióval, aki csupa szépet és jót mesélt Mazzarriról. Egyébként utóbbi leült valamennyi játékossal szemtől-szemben dumálni, de Ranocchia nem szeretné megosztani a nyilvánossággal a csevegés tartalmát. Az átigazolásával kapcsolatos spekulációkról az ő szavait idézzük:

Minden évben ugyanaz történik! Az összes előszezonban tele van a sajtó a távozásomról szóló pletykákkal, de én nem foglalkozom velük, hanem kizárólag a munkára koncentrálok, ahogy tettem eddig is. A szerződésem 2015-ig szól és nincs okom távozni innen. Itt akarok maradni és sikereket elérni, mert személyes kudarcnak tekinteném, ha az Interrel eddig begyűjtött egy trófea (Olasz Kupa) után csak úgy elmennék. A nehéz időkben a szurkolók mellettem álltak, rengeteget segítettek nekem, ezért szeretném mindezt visszafizetni.