Egy sima, egy fordított

A hétközi bravúros kiesést követően ma Genovába visz az utunk, ahol a végeredmény függvényében a futball-közhelyek szótárából az „ilyen mérkőzés nagy lendületet adhat”, illetve a „sokat kivehetett a játékosokból a 120 perc” sorokra lehet építkezni a meccs utáni nyilatkozatokban.

A csütörtök esti majdnem-csoda után 72 órával talán nem túlzás azt állítani, hogy nem túl jó előjelekkel vágunk neki a Delio Rossi érkezése óta alaposan ráncba szedett Samp elleni vizitnek. Ehhez még jön egy raklap hiányzó is: sérültek Stankovic, Silvestre, Alvarez, Nagatomo, Schelotto és Obi; Juan Jesus pedig eltiltás miatt nézheti otthonról a többieket.

Ennek fényében Strama nem sokat variálhat, úgyhogy minden bizonnyal a Spurs-t kifiléző formációt láthatjuk újra, annyi változtatással, hogy Juan helyét Ranocchia, Jonathanét pedig Pereira veszi át, de a csütörtöki meggyőző teljesítmény után az sem lenne meglepő, ha a kopasz brazil a kezdőben ragadna.

A túloldalon ezzel szemben Rossi mindenkit bevethet a szokásos 3-5-2-jében. Két régi ismerőst is viszont láthatunk majd, Palombo a tavaly tavaszi acélos másfél meccses kék-fekete karrierjének emlékét igyekszik majd kitörölni a memóriájából, míg Poli felfújt arccal mondogathatja magának egynémely új igazolásunkat elnézve, hogy „ezt én is utána csináltam volna fele pénzért”. Elöl pedig az az Icardi rémisztgetheti védelmünket, aki egyelőre még nem ismerős, de a nyártól a hírek szerint az lesz. Remélhetőleg nem azzal hálálja meg a megelőlegezett bizalmat, hogy rúg nekünk egy hármast, mert a mérkőzés végeredményére gyakorolt – szempontunkból nyilvánvalóan negatív – hatást ez még azzal is megtoldhatja, hogy Branca fizetésemelést kap a főnöktől, amiért még ilyen remek teljesítmények előtt megegyezett az áráról.

Mondani sem kell, hogy egy újabb botlás esetén lassacskán minden reális esélye elszáll a BL-helynek, úgyhogy nagy szükségünk lenne rá, hogy Tóni a nosztalgikus hangulat hatására a tizedik percben még ne a hátsóján keresztül próbáljon levegőt venni, illetve, hogy Kovacic milánói tartózkodása során először zsinórban két meccsen is megmutassa, miért is olyan nagy ígéret.

További izgalom az estével kapcsolatban, hogy a cudar olaszországi időjárás miatt elképzelhető, hogy a csapat SMS-t kap a Belügyminisztériumtól a szövetségtől, hogy nyugodtan maradjon otthon, mert halasztják a meccset, ami – legyünk őszinték – nekünk nem jönne rosszul.

UPDATE: Két perccel a poszt kikerülése után vált hivatalossá: a meccs elmarad, pótlás április 2-án. 

Várható kezdők:

SAMPDORIA (3-5-2): Romero; Gastaldello, Palombo, Costa; De Silvestri, Obiang, Krsticic, Poli, Estigarribia; Eder, Icardi.

INTER (4-3-1-2): Handanovic; Zanetti, Ranocchia, Chivu, Pereira; Gargano, Kovacic, Cambiasso; Guarin; Palacio, Cassano.