Csak a csoda segíthet

Hmmm…vagy az se. Mondta az orvos a Szuperzsaru című mozgókép-történeti mérföldkőben (azon öt-hat film egyike, amit kívülről tudok), amikor David Speed tizedes visszatért a vörös plutónium robbanása után az indián rezervátumból és hogy bizonyítsa varázserejét Dunlop őrmesternek és a főnöknek, kiugrott egy toronyház tetejéből. Davidet szemöldöktől kislábujjig begipszelték, de hála a varázserejének, pillanatok alatt meggyógyult és eltűnt a kórteremből.

Hasonló csodára van szüksége az Internek a három gólos hátrány eltüntetéséhez ma este (figyelem, 19.00-kor kezdődik!). Amiben bízhatunk, az eltiltott Gareth Bale hiányán kívül nem sok minden, pláne látva a várható kezdőket. Igen, jól látjátok, nem én fotóboltoltam oda Jonathan nevét gonosz tréfából, hanem sajnos tényleg a kezdőbe várható a pohos.

Ami a múltat illeti, az olasz labdarúgás történetében eddig kilencszer fordult elő, hogy ekkora hátrányt szedett össze egy talján klub valamelyik nemzetközi kupában, ebből hétszer ki is zúgtak. Utoljára a Parmának sikerült a 1995/96-os idényben kiradírozni a Halmstadban benyelt hármast.

„Az értékelésemet a szezon végén fogom megkapni, nem egy mérkőzés alapján fogja a vezetőség eldönteni, hogy jól végzem-e a munkámat. Az elnök kezében a döntés, akinek maximálisan élvezem a bizalmát. Sosem adom fel, és továbbra is mindent megteszek ezért a csapatért” – Strama nyilatkozata optimizmust nyomokban sem tartalmaz.