Döfések a szívbe

Valentin-napon posztot írni a kedvenceimről – mi ez, ha nem Amerika-majmolás szerelem?! Izgatottan várjuk, életünk tizenegy (legjobb esetben tizennégy) legkedvesebb férfiúja miféle meglepetés-ajándékkal rukkol elő ezen a szívecskékkel telített csütörtök esti Európa-liga randevún.

A két csapat soha nem találkozott még egymással, tehát premiert láthat ma a Digisport és a Rojadirecta közönsége. Induljunk ki kezdésnek elsőként a számokból. Szeptember 23.-a óta veretlen az Inter hazai pályán minden sorozatot figyelembe véve, ebből kiindulva a Vass Ádám nélkül felálló szomszédainknak nem érdemes vendégsikerre fogadniuk Thaiföldön. Román együttessel eddig 14-szer akadtak össze a klubtörténelem legendás alakjai, ebből három alkalommal maradt el a lefújás utáni vidám hangulatú hónaljmosás.

Keményebb az Inter februári programja, mint a kád széle, ezért Stramaccioni saját maga helyett a rotációhoz fog nyúlni. Ennek eredményeként pihenőt kaphat Zanetti a hónapok óta szinte kihagyás nélkül foglalkoztatott Jézus legifjabb atlétája és a fáradtság jeleit mutató Palacio. Kovacic kezdőként való bemutatkozása elmarad a kisebb bokasérülése miatt, remélhetőleg a vasárnapi firenzei rangadón már osztogathatja a kulcspasszokat. Exklubja ellen vélhetően visszasunnyog a kezdőbe Pali, bár fogalmam sincs, hány korábbi cimboráját teheti ki az oldalvonalon túlra.

Beharangozónk rendhagyó mivoltához a Népsport CFR-blogjának szerkesztői járulnak hozzá, akik néhány kérdés/válasz erejéig megkerestek minket a csütörtöki csörte előtt. A mi részünket ide kattintva olvashatjátok, befejezésül pedig Horas kérdéseire alapozva bmiky mutatja be néhány mondatban Pászkány Árpád klubját.

– Milyen felállásban játszik a CFR?
– A legtöbbször 1-4-2-3-1, bár a mostani edző a bajnoki meccseken szereti az 1-4-1-4-1-et is. A spanyolországi edzőtábor utolsó két meccséről kitiltották a nézőket és a sajtót, mi is csak találgatunk, hogy ott mit próbálhatott ki.

– Kik a húzóemberek, nyerőemberek?
– Kapuban Szupermárió Felgueiras, a védelemben a kilométerhiányos Ivo Pinto és a szakmát a Juvéban tanuló Piccolo, a középpályán a nehéztüzér Gabi Mureşan, elöl Pantelisz „focizni nem tudok, csak gólt fejelni” Kapetanosz, a görög isten, illetve ősz óta a „mini-Messi” Rui Pedro. Sougout és Bastos elment a télen Marseille-be, illetve az Arab-sivatagba.

– Mit neveznél a csapat általános erősségének?
– A rendkívül bő keretet, bár ez éppen európai kupákban ez nem látszik, mert saját nevelésű játékosok híján a többi klubnál rövidebb a lista.

– Mit gyengeségének? A CFR-rel kapcsolatban mitől tartotok, van-e valami notórius, visszatérő betegsége gyengesége a csapatnak, egy-egy játékosnak, edzőnek, stb.?
– Nemzetközi meccsen nincs más taktika, mint a kontrajáték, ám télen éppen a két leggyorsabb, legdinamikusabb játékosát adta el a klub. Visszatérő betegség, hogy tele van feleslegesen és olykor kíméletlenül szabálytalankodó, „lapvadász” védővel a csapat, bár ez inkább a bajnoki meccsekre jellemző.