Rafalevelek I: Pénteken biztosan repülök

Szerkesztőségünk hetek óta e-mailezik az Inter HR-osztályával. Nagy-nagy örömmel és büszkeséggel jelenthetjük be, segítségükkel sikerült rávennünk Rafael Benítez vezetőedzőt, hogy kizárólag a Nerazzurri blog olvasói számára naplót vezessen. Mielőtt bárki ijedten zárná be a böngészőjét, nyugodjon meg: nem tesszük mérlegre a valóságot és Vujity Tvrtko sapkáját sem kapjuk le.

 

Kedves naplóm,

Ma arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. Aztán rájöttem, hogy csak az én drága Mariám fényesíti a 2005-ben megnyert nagyfülű kupa miniatűr változatát. A világ legodaadóbb felesége tudja, hogy ha magam alatt vagyok, a Saridonnál is jobban hat a fájdalomra az isztambuli este emlékének felidézése. Ki nem találnád, mit dobott össze nekem reggelire. Bizony, falafelt.

Étkezés közben gyakran olvasom a mérkőzéseken készített jegyzeteimet, de a Werder-meccs papírjai a tegnapi nadrágomban maradtak, amit Maria kimosott. Fel is hívtam gyorsan Mauriciot, hogy ugorjon már be velük (mármint nem a gatyával), ám később leesett, hogy nincs belőle több példány. Mindegy, végül is ahhoz, hogy Santon helyet cseréljen Zanettivel nem kell papír.

Pellegrino vitt be ma dolgozni. Beszéltük Appianóba menet, ha Materazzi legközelebb lesérül, ő fog középhátvédet játszani, elvégre mindössze két évvel öregebb Marconál és a múltkori edzésen simán lefutotta. Sajnos rengeteg a hiányzónk. Megint le kellett szólnom a gyerekosztályra, hogy küldjenek már fel néhány fiatalt. Kénytelen leszek a januári átigazolási időszakban keményebben az asztalra csapni, mert kezd elegem lenni abból, hogy az újságok az én kirúgásos címlapfotóimmal adják el magukat. Már nyáron is vagy tízszer elmondtam Brancának, hogy ismerek az Almeria-tarcsiban egy spanyol balbekket, hozzuk el, beépítem. De hiába magyaráztam, folyton azzal védekezett, hogy Moratti megparancsolta neki, előbb el kell adnunk, aztán vásárolhatunk. Esküszöm, ezek rosszabbak, mint Hicksék.

Apropó, a mai edzést meglátogatta Moratti elnök úr. Legutóbb az Európai Szuperkupa-döntő előtt tett ilyet, akkor ugye kikaptunk. Most meg készülünk a klubvilágbajnokságra. Még jó, hogy nem vagyok babonás. Holnap indulunk Abu Dhabiba, viszek mindenkit, aki kibírja az ötórás repülőutat. Az Alibec gyerek bejött a tréning után az irodámba és kijelentette, hogy fél és nem akar repülni. Baresi pont akkor somfordált arra, persze nem hagyta ki a poént, hogy aki innen repülni fog, az én leszek. Szerintem a helyemre pályázik.

Este elmentünk Mariával és a lányokkal moziba. Claudia és Agata az új Harry Pottert szerették volna megnézni, Maria a honvágya miatt a Machetét. Én meg a klub egyik szponzorától kaptam jegyet az Expendables – A feláldozhatók című filmre. Csak én. Netán sugallni akart valamit?