Helló, 2024-2025!

Eltelt a nyár, itt vagyunk, és el is mondjuk nektek, hogy mit várunk az új szezontól. Minden itt megnyilatkozó szerző megtippeli az első hat helyezettet, a kiesőket, a gólkirályt, és a Coppa Italia győztesét. Ezen felül idén is mindenkitől kapunk egy-két „bevállalós” vállalást, és kötetlenül cikázó gondolatokat az idénnyel kapcsolatban.

ninogoffredo:

Top 6: 1. Inter, 2. Napoli, 3. Milan, 4. Juventus, 5. Roma, 6. Atalanta
Kiesők: 18. Empoli, 19. Parma, 20. Venezia
Kupagyőztes: Atalanta
Gólkirály: Lautaro

Bevállalós:

  1.  Idén nem nyerjük meg a Szuperkupát (és az Olasz Kupát sem), viszont a top8 a BL-ben, illetve a bajnoki cím is meglesznek.
  2.  A Como épphogy megmenekül majd a kieséstől.

Mit vársz a szezontól: Az Internél a középpálya (Zielinski) és a támadósor (Taremi) is erősödött, a hátsó régiókban viszont szerintem fenn állhat a kiöregedés veszélye. Bissecket jó lenne minél többet látni, az új kapusunknak pedig meg kell ragadnia a kevés lehetőségét ahhoz, hogy bizonyítsa, Sommert is képes lehet majd pótolni.
A Napoli baromi ígéretesnek tűnik Contéval, viszont a keretben meglévő kérdőjeles pozíciókat megfelelően kell tudniuk betölteni. A csapatuk szerintem nem elég erős ahhoz, hogy versenyezni tudjanak a Scudettóért, de persze két éve is ezt gondoltuk. A Milannak jó játékosai vannak, így annak ellenére is a top4-ben lesznek, hogy Fonsecánál nagyjából csak jobbat tudtak volna leültetni a padra. A Juventus valószínűleg tavaszra fog összeállni, az Atalanta pedig a kupasorozatokra koncentrál majd idén. A Romát sokan tartják sötét lónak, de könyörgöm…a Romáról beszélünk.

Végre Mhitarján is pihenhet(ne)! 

Blazious:

Top 6: Inter, Napoli, Juve, Milan, Atalanta, Roma
Kiesők: Empoli, Cagliari, Venezia
Kupagyőztes: Atalanta
Gólkirály: Lautaro

Bevállalós:

  1. Conte megéri a szezon végét a Napoli kispadján.
  2. Inter – BL elődöntő.
  3. A hátvédek közük Bisseck szerzi a legtöbb gólt

Mit vársz a szezontól: Az Interen és az Atalantán kívül mindenhol új csapatot építenek, ez előnyt jelenthet a számunkra, talán eleget ahhoz, hogy behúzzuk ezt a scudettot is. Az új edzős csapatok közül Conte fogja kiordibálni a játékosaiból a leggyorsabban a jó teljesítményt, míg Mottának Allegri ultradefenzív focijából kellene működőképes támadójátékot összehoznia, reméljük ez eltart egy darabig. Az Atalantát talán jobban megviseli a dupla terhelés, így Fonseca Milanja megelőzheti, ők a legnagyobb fekete ló jelenleg, a keret minősége jobbra, Fonseca személye kevésbé jóra predesztinálja a csapatot.

„Kvara, zárj már vissza, mert seggberúglak!”

csabinter

Top 6: . Tavaly bejött, úgyhogy most is babonás leszek és nem az Intert mondom első helyre (plusz simán meg lehet magyarázni a Napolit: Conte-faktor, nincs nemzetközi kupa). Szóval: 1. Napoli, 2. Inter, 3. Juventus, 4. Milan, 5. Roma, 6. Atalanta
Kiesők: Venezia, Lecce, Verona
Kupagyőztes: Inter
Gólkirály: Lautaro és Vlahovics holtversenyben

Bevállalós:

  1. Calhanoglu fog kihagyni tizenegyest;
  2.   Luca Gotti (Lecce) lesz az első menesztett edző;
  3. Conte több piros lapot kap majd, mint Pavard, Bisseck, De Vrij, Acerbi es Bastoni együttvéve

Mit vársz a szezontól: Kiegyenlítettebb küzdelmet várok, egyrészt a közvetlen riválisok a sok átalakulás ellenére erősödtek, másrészt az előző szezon akkora Inter-flow volt, hogy azt nem latom magam előtt, hogy ismét három ponttal tér haza a csapat olyan nehéz pályákról, mint Nápoly, Bergamo, Róma (2x) és Firenze, plusz oda-vissza megint elkeni a Milant. Ezeken a meccseken kevesebb ponttal kalkulálok.

„Én is szeretlek, Troll Di Calcio facebook oldal!” 

Rolkó

Top 6: Internazionale, Milan, Juventus, Napoli, Roma, Atalanta
Kiesők: Cagliari, Lecce, Venezia
Kupagyőztes: Internazionale
Gólkirály: Lautaro Martínez

Bevállalós: 

  1. Taremiről komolyan fel fog vetődni, hogy ő legyen -e stabilan Martínez párja, vagy Thuram.
  2. Bisseck így vagy úgy, de komolyabb szerephez jut (1500+ perc), és legalább négy gólt szerez majd.

Mit vársz a szezontól: Valószínűleg sokan arra húzzák fel az Inter bajnoki esélyeit, hogy a többi csapatnál rengeteg edzőváltás volt – én sem vagyok ezzel másként. Nem mondom, hogy kötelező a bajnoki cím, de azért egy együtt tartott, még tovább erősített kerettel csalódás lenne, ha nem sikerülne duplázni. Igen, a riválisok látszólag sokat erősödtek, de nekik is biztosan időbe telik, míg összeállnak, így például a jó rajt kötelező az Inter részéről. Onnan pedig lehet tovább építkezni. A BL nálam lutri, a negyeddöntőbe azért minimum be kellene jutni, onnantól pedig jó sorsolással kvázi bármi lehet.

Támadó középhátvéd

Salabobo

Top 6: Inter, Juve, Roma, Milan, Lazio, Napoli
Kiesők: Parma, Empoli, Udinese
Kupagyőztes: Lazio
Gólkirály: Lautaro Martínez

Bevállalós:

  1. Conte októberben már össze fog veszni Laurentiisszel, utána viszont szárnyalni fog a csapat.
  2. Lukaku télen elmegy a szaúdi ligába.
  3. Dybala február elején jön Lautaro mellé/mögé az Interbe.

Mit vársz a szezontól: Mikor írom ezen sorokat, akkor még ott tartunk, hogy nem igazoltunk Taremi mellé még egy jó csatárt. Ha esetleg jönne még valaki előre, aki mínőséget is jelent, akkor talán egy BL 4 közé jutást is el tudnék képzeni.

Prince of Persia: Warrior Within

touristique

Top 6: Milan, Inter, Napoli, Juventus, Roma, Atalanta
Kiesők: Empoli, Verona, Venezia
Kupagyőztes: Inter
Gólkirály: Lautaro Martínez

Bevállalós:

  1. Josip Martinez 300 perc alatt marad a bajnokságban, de a kupát végigvédi.
  2. Az Inter-nevelés, Empolinak kölcsönadott Sebastiano Esposito 10 góllal véteti magát észre idén.

Mit vársz a szezontól: Tényleg rengeteg csapat megy át komoly átalakuláson, közülük többen még létfontosságú üzleteket kell, hogy lebonyolítsanak a piacon. A Napoli jól fog kinézni, ha összejön a Conte-Lukaku páros, de ehhez először az Osimhen-problémát kell megoldaniuk. A Juventus nagyon jól igazolt eddig, úgy néz ki Koopmeiners is meglesz nekik, ám miután Motta a fél keretről elmondta, hogy nem számít rájuk, a szezont – ha jól számolom – 13 mezőnyjátékossal kezdik meg. Az Atalantából kidőlt Scamacca és a már említett Koopmeiners is távozni fog, a Roma jól igazolt, viszont Dybala elköszönőben van, a Lazio pedig a szenátorait kiscsapatok tojáshéjas seggű húzóneveire cserélte. Mindez alapján egyértelműen a két milánói a favoritom, Fonseca csapatát pedig kár lenne leírni csupán az edző személye miatt, hiszen idén remek nyersanyag áll rendelkezésére. Az Inter is erősödött, meglátjuk, hogy jobban felkészült-e a csapat a címvédésre, mint legutóbb.

Nektek pedig, kedves olvasók, annyit szeretnék mondani, hogy hatalmas öröm az új évet veletek megkezdeni. Írjátok meg, mit gondoltok a fentebbekről, hogy néznének ki a saját jóslataitok, holnap pedig ne felejtsetek el a tévé… izé, laptop elé helyezkedni 18.30-kor, hiszen a Genoa elleni hazai meccsel kezdetét is veszi az szezon. Forza Inter!