Válaszút

Szűk két hét telt el a legutóbbi megégés óta, éppen elég ahhoz, hogy nagyjából megemésszük a dolgokat, és mondjuk ahhoz, hogy a szakmai stáb levonja a megfelelő konzekvenciákat. Jó esetben (győzelem, jó játékkal) ez egy új kezdetet is jelenthet, az ellenkezőjére egyelőre gondolni sem merünk…

Elvileg egy rangadószerűség lenne a mai, de egyik csapat sincs élete formájában – és akkor még finoman fogalmaztam. A Roma egy hazai vereség után, Mourinho, Karsdorp és Wijnaldum nélkül, de mindezektől függetlenül valószínűleg szintén extra motivációval érkezik Milánóba. Sokak mellett ugyebár érdemes kiemelni Dybalát, aki a nyári történések és a juvés múlt miatt erősen elképzelhető, hogy kettőzött erővel veti magát a küzdelembe. Bár a rómaiak támadójátéka távol áll a félelmetestől, azért az egyéniségekre nyilván oda kell figyelni, pláne ennek a mostani, megtépázott, hátul igencsak sebezhető Internek.

Kedvenceink részéről ugyebár talán több is a probléma, de legalábbis sokkal fontosabb hiányzókkal számolhat Inzaghi: egy ideális világ ideális Interében Brozovic és Lukaku is három legfontosabb alappillérbe tartozna. Bár azzal riogattak minket egy darabig, hogy Gagliardini lesz a horvát helyettesítője a kezdőben, és Barella/Mhitarjan/Calhanoglu eggyel „beljebb csúszott volna”, de szerencsére ebből nem lesz realitás, és eljön Asllani várva várt, első kezdőként lejátszott meccse – nagyon-nagyon bizakodunk az ő jó, lelkes és lendületes futballjában. A belgát értelemszerűen továbbra is a keret második legjobb csatára, Dzeko fogja helyettesíteni, talán a bosnyák most is tartogat valami meglepit ex-csapatának. A kapuban „természetesen” nem lesz változás (marad Handa), míg a bal szél Gosensé a magyarok ellen parádézó Dimarcoé lesz, és ha minden igaz, de Vrij kap egy komoly figyelmeztetést a padra kerüléssel.

 

 

Sok-sok kérdőjel van az Inter körül, néhányra ezek közül ma választ kaphatunk. A legfontosabb mindenek előtt: kimozdul -e a csapat a letargiából, vagy mélyebbre taszítja önmagát?

Várható kezdő: Handanovic – Bastoni, Acerbi, Skriniar – Dimarco, Barella, Asllani, Mhitarjan, Dumfries – Martínez, Dzeko. 

A meccs 18:00-kor kezdődik, a Sport1 pedig élőben közvetít.