Kupaklasszikus újratöltve

A futballra a 2000-es évek elején ráfüggő Nerazzurri fanként az Inter-Roma számomra az a párosítás, amiről talán elsőre nem is a bajnoki rangadók jutnak eszembe, bár gyakran azok is izgalmas összecsapásokat hoztak. Az a terep, ahol a két csapat bajsza rendre (sors)döntő meccseken akadt össze, az Olasz kupa, illetve annak egyenes következményeként a Szuperkupa volt.

Bizony, 2005-től 2010-ig, tehát hat szezon leforgása alatt ötször rendezték meg a kupadöntőt a két klub között, 2008-ig ráadásul oda-visszavágós rendszerben zajlott a finálé, ami hihetetlen, de igaz: nyolc darab Inter-Roma az aranyéremért. Az első, Inter szurkolóként megélt trófeám is ide kapcsolódik, az első meccsen Adriano góljaival 2-0-ra, majd a visszavágon Mihajlovic szabadrúgásával 1-0-ra sikerült felülmúlni Tottit és csapatát. Mivel Adriano egy kivételes focista volt, csak meredeken lefelé ívelő karrierje miatt kevés időnk volt, hogy megcsodáljuk őt legjobb formájában, gondoltam, most az előbbiről linkelek ide egy videót, az első gól a mai napig lúdbőrös.

Ha van valaki, aki sokat tudna mesélni a fentebb taglaltakról, az ironikus módon a Roma edzője, José Mourinho. A Special One először szerepelhet az Inter ellenfeleként a Meazzában, ami neki is, nekünk is kétségtelenül fura érzés lesz. Rendre nagy tisztelettel beszélt a klubról, a főszerep azonban nem lehet az érzelmeké ma este, hiszen a Coppa egy kiváló lehetőség, hogy a rómaiak még kihozzanak valamit ebből a számukra rendkívül hektikus szezonból. Nagynevű ellenfeléhez hasonlóan Inzaghi is nyert már Olasz kupát, most pedig az Inter edzőjeként sem szándékozik ezt félvállról venni.

Tartalékolásra ezúttal tehát aligha számíthatunk: a Roma teljes fegyverzettel áll ki, az Internél pedig legfeljebb De Vrij, Dumfries és Dzeko kaphat egy rövid pihenőt. Tekintve, hogy milyen meccsek jönnek a következő napokban, én személy szerint vártam némi rotációt a középpályán, de jelenleg kicsi rá az esély, hogy kezdőként csodálhassuk meg Vidalt vagy Gagliardinit. Ráadásul az új érkező Gosens mellé Caicedo is fizikai problémákkal küzd, ő sem fog ma senkit tehermentesíteni. És hogy mit várunk a meccstől? Továbbjutást, de semmiképp nem olyan gondtalan lubickolást mint az őszi 3-0 során történt.

Várható kezdő: Handanovic; D’Ambrosio, Skriniar, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Sanchez, Lautaro.

A meccs 21.00-kor kezd, élőben a Sport2-n lesz látható. Forza Inter!

(kép forrása: https://static.independent.co.uk/)