Ellentétes félidők

Könnyű meccsre semmiképp nem számítottunk, de végülis csak bizonyos periódusok tűntek igazán nehéznek. A csapat mentális erejére ezúttal sem panaszkodhat senki, a sikerhez azonban nem kis szerencse is kellett.

 

 

A meccs eleje konkrétan egészen borzalmasra sikerült, nem igazán tudjuk, mivel készült Inzaghi erre az időszakra, de a Fiorentina presszingje egészen meglephette őt, sőt az egész Intert. A labdakihozatalokba sokkal több hiba csúszott, mint mondjuk a hasonlóan (igaz, nem állandóan) letámadó Real ellen. A mieink legjobbja ezen a ponton egyértelműen Handanovic volt, aki legalább úgy védett, mintha 2017-et írnánk, több lövést is hárított, a kereszbe gurított labdákra magabiztosan csapott le. Végre egy kapitányi teljesítmény.

Az Internek ezen a ponton a legegyszerűbb átadások sem mindig mentek, a lilák pedig minden gazdátlan labdákra vércseként csaptak le. Szerencsénkre azonban látványosan hiányzott a minőség a támadósorukból, bár Vlahovic nagy szerkesztőségi kedvenc nálunk, és a fizikumával nem volt könnyű mit kezdeni, a klasszis megoldások nem jöttek tőle. Nico Gonzalez megizzasztotta Skriniart, a spori teljesen random módon ítélte meg kettejük párharcait, a gólnál kimondottan nem kedvezve Milannak. Ráadásul ez volt az egyetlen szituáció, amikor Gonzalez igazán jó megoldást választott, nem beszélve a gólszerző Sottilról, aki pedig egyáltalán nem volt meggyőző.

Italiano meccsterve a napnál is világosabb volt: meglepni, megfojtani, az Intert az első félidőben, minden ütközést és sprintet vállalni, előnyt szerezni, és megtartani azt. Ez valóban működőképes stratégia az első 45 percre, a másodikra azonban a Fiorentina bőven belefáradt saját intenzitásában. Hamar jöttek is tőlük a helyezkedési hibák, eltolódások főleg Darmian oldalán, az a különbség pedig, amit Barella, Dzeko és társaik tudnak nyújtani, villámgyorsan kiütközött.  A fordítás után teljesen kiveszett a lendület és a kreativitás a Viola játékából, Nico Gonzalez erre még rá is tett egy lapáttal buta piros lapjával – tegyük hozzá, joggal követelte Bastoni sárgáját, de a bírót valahogy jobban érdekelte a saját tekintélye, mint a szabályok. Bár kétlem, hogy van olyan bíró, aki tolerálja, ha megtapsolják, sőt, láttunk már azonnali pirosat is ilyenért egy bizonyos Rocchitól. 🙂 A meccs utolsó 20 perce pedig nagyrészt az Alexis Sanchez által irányított kontrákról szólt, a csereként beállt játékosok pedig hatalmas ellánnal vették ki belőle a részüket.

Alakulhatott volna rosszabbul is, de alapvetően megint elégedettek lehetünk a látottakkal. Simone Inzaghi nem véletlenül rotálja sűrűn a kezdőt, és a cseréket is okkal lövi el korán: élnie kell a Serie A szinten bőnek nevezhető keretével, hogy megőrizze csapata mentális és fizikális frissességét, ami az ilyen hétközi fordulókban nyerő faktor lehet még. 

Osztályzatok: 

Handanovic: 6.5 – Remek védések, az első félidő hőse.

Skriniar: 6.5 – Jól játszott, a sárga lapnál volt „labda is, baba is”, a gólnál egyszerűen lecsapták.

De Vrij: 6 – Hozta magát, de meggyűlt a baja Vlahoviccsal.

Bastoni: 5.5 – Voltak kisebb hibák, illetve pont az ő oldalán kialakuló lehetőségekből hozhattak volna ki többet a hazaiak.

Darmian: 6 – Dumfries már bemelegített, mikor jött az előző szezonból copypastelt gólja.

Barella: 6.5 – Újabb gólpassz, sok futás, a szokásosnál kicsit kevesebb találkozás a labdával.

Brozovic: 6 – Egy ideig ő sem volt a helyzet magaslatán.

Calhanoglu: 7 – Itt is egy gólpassz, négy kulcspassz, és igen hasznos játék.

Perisic: 6 – Sokat melózott, bár előrejátékban elég tompa volt néha. A gólt viszont ezzel együtt nagyon megérdemelte.

Lautaro: 6 – Kifejezetten jól játszott, meggyűlt vele a védők baja. A gól sehogy se jött össze ma.

Dzeko: 6.5 – Láthatatlan első félidő, aztán ő is felpörgött a másodikra: az egyenlítő gólból is kivette a részét, majd befejelte a győztes gólt.

Dumfries: 6 – Kontrázni jött, és kontrázott.

Sanchez: 6 – Bizalomgerjesztő játék.

Vecino: 6 – A hétvégi jó meccse után ezúttal sem sázllt be rosszul, egyben biztosított egy kis pihenőt Barellának.

Gagliardini: 6 – 7 perc alapján nem biztos, hogy osztályoznám, de azt a gólpasszt szépen megoldotta.

Dimarco: Ő is megnézte a gyepet kicsit.

Szombaton az Atalanta ellen folytatjuk!

 

(kép: pledgetimes.com)