Visszatérők

Ugyan mi, a klubfutball őszinte hívei sosem rajongtunk igazán a válogatott szünetekért, ez a mostani már kifejezetten bosszantóan alakult. Bastoni megsérült, Sensi sosem volt igazán egészséges, de Vrij, Martínez, Vecino és Vidal pedig durván ki lettek facsarva. Utóbbi kettő azért is különösen fájó, mivel a hétközi BL meccs előtt nagy szükség lett volna rájuk a rotációban.

Jó hír, hogy Alexis Sánchez az előző héten már teljes értékű edzésmunkát végzett a csapattal, ő akár meg is kaphatja majd a lehetőséget.

Az ellenfélnél a minket gyakran megkeserítő Gabbiadini biztosan nem lép pályára a Milan ellen összeszedett bokasérülése miatt. Jó ismerősünk, Antonio Candreva viszont kereken 400. Serie A fellépésére készül; reméljük, ezúttal nem sül el a lába úgy, mint két éve a Leccével szemben.

 

 

A mélyen tisztelt Daniele Orsato sípmester visszatérését Inter-mérkőzésre ezúttal nem kommentálnám. Mihajlovics szerint ő a legjobb játékvezető a bajnokságban, reméljük, hogy ezúttal mi is megtapasztalunk ebből valamit.

Roberto D’Aversa egyébként a tehetséges olasz edzők közé tartozik, a tavalyi, Parmával történő kiesés ellenére is megérdemelte, hogy egy nagyobb klubnál is megkapja a lehetőséget. A Sampdoria összességében erősödött az előző évekhez képest, a legnevesebb érkezőjük Francesco Caputo, akivel jelentősen feljavulhat az amúgy sem gyenge támadósoruk. 

Bízzunk a legjobbakban, de a mostani, különösen megterhelő válogatott szünet miatt sajnos könnyen benne lehet egy pontvesztés is a mai kirándulásban.

 

Tipp: 1-2, Candreva, ill. Perisic, Dzeko

TV: Sport1, 12:30