Visszatérés

Március 14-e, vagyis majdnem három hete nem játszott meccset kedvenc csapatunk, azóta tűkön ülünk, vajon ki tudnak -e jönni Barelláék a gyengébb(nek tűnő) formából. Mára minden akadály elhárult, és megláthatjuk, valóban szerencse volt -e Sassuolo elleni találkozó elhalasztása…

Utóbbi félmondatot természetesen nem én álmodtam, a nem Inter-érzelmű emberek (Pirloval az élen) úton-útfélen hangoztatták, micsoda mákja van a csapatnak, hogy felütötte a fejét a vírus, és el lett halasztva De Zerbiék látogatása. Nos, ezen álláspont egyik bástyájának számított, hogy a válogatottaknak sem kell utazniuk, holott erről igazából szó sem volt, és a focisták annak rendje és módja szerint szétszéledtek a szélrózsa minden irányába.
Ha úgy vesszük, ebből a szempontból történtek pozitívumok is (gondolok itt Sensi meccseire és góljára), de a mérleg másik serpenyőjébe is kerültek dolgok (Perisic például nem fog ma játszani, illetve Hakimit egy teljesen tét nélküli fellépésről sem engedték el).
Tragédiákról persze összességében nem beszélhetünk, az izomsérüléssel visszaérkező horvát balszélső mellett csupán D’Ambrosiora (aki ma már negatív mintát produkált) és a szintén sérült Kolarovra nem számíthat Conte. Eltiltott még mindig nincs, a megszokott emberek (Barella, Bastoni, Brozovic és Lukaku) továbbra is – egy kissé döbbenetes módon – „görgetik” maguk előtt a sárga lapjaikat. Vidal villámgyorsan felépült a műtét után, míg de Vrij is kilábalt a koronavírusból, egyelőre még mindketten a kispadon kezdenek, Handanovic pedig már hamarabb edzésbe állt, nála semmiféle kérdés nem merül fel a kezdőbeli tagságát illetően.

A Bolognában van pár exünk egyébként, de akire legjobb szívvel gondolunk vissza, most eltiltás miatt nem szerepelhet: Palacioban még mindig ég a tűz, így elérte a sárgás figyelmeztetések határát, ma csak lelátóról nézheti a 90 percet. Mihajlovicsék egyébként nincsenek rossz formában az utóbbi hónapokban, nyeregettek is olykor, így jelenleg a „senki földjén” tanyáznak, sem a kiesés, sem az európai porond nem „veszélyezteti” őket.

 

 

Mivel tényleg hosszú idő telt el a Torinóban tett látogatás óta, alapvetően teljesen vakon vagyunk, mire is számítsunk a mai meccstől, egy dolog viszont biztos: ha ezt és a szerdait is besöpörnék a fiúk, a Milan és Juve eredményeitől függetlenül bekanyarodna az Inter-autó a célegyenesbe

Várható kezdő: Handanovic – Bastoni, Ranocchia, Skriniar – Young, Eriksen, Brozovic, Barella, Hakimi – Lukaku, Martínez.

20:45-kor kezdés, a Digi Sport 1 élőben közvetít.