Jelen és jövő

A félévi osztályzatok kiosztása előtt a csapat még egy utolsó, témazáró dolgozat ,,megírásához” készülődik. A tesztet Udine városában kell sikerrel vennie a játékosoknak, valamint a vezetőedzőnek.  A feladat nem lesz egyszerű, ugyanakkor megoldhatatlannak sem lehet titulálni.

Az Inter bajnoki eredményei közel sem voltak tökéletesek az utóbbi időszakban, gonduljunk csak a Sampdoria elleni, random vereségre, vagy a Roma ellen a kezekből kicsúszó győzelemre. A Fiorentina utolsó perces legyőzése a kupában, valamint az előző évek bajnokának leoktatása azonban hatalmas lelkierőt adhat a csapatnak, amely így abszolút esélyesként utazhat az Udinéséhez.

Amennyiben nyer az Inter, úgy negyvenhárom ponttal zárja a bajnokság első felét. Ez ugyan három egységgel kevesebb lenne a tavaly begyűjtött mennyiséghez képest, de összességében elégedettek lehetnénk, főleg, ha azt nézzük, hogy a csapat játéka leginkább november végén-december elején kezdett el igazán összeállni. A pozitívan megélhető féltávhoz viszont mindenképpen le kell győzni az Udinese csapatát idegenben.  

Ahhoz a gárdához utazik az Inter, amely immáron nyolc meccse nyeretlen, igaz, ezen meccsek között ott van például egy néhány napja elért, 1-1-es döntetlen az Atalantával szemben. Luca Gotti vezetőedző nem feltétlen a legnagyobb taktikus, vagy éppenséggel motivátor, ugyanakkor egy nagyon szimpatikus személy, aki elmondása szerint sokkal szívesebben száguldozik motoron ülve az országúton, minthogy csapata legjobb összeállításán törje a fejét a nap huszonnégy órájában. Még jobban fogok vele szimpatizálni, ha nem ma fogja nagyon megkeseríteni kedvenc Interünk életét.

A két csapatot jelen helyzetben minimum kettő, de az is lehet, hogy négy játékos köti össze, közvetett, vagy közvetlen módon.

Alexis Sánchez 2011-ben távozott Udinéből, hogy aztán azóta megjárja Spanyolországot és Angliát is, amely országokban összesen kilenc trófeát nyert. Ráadásul Chilében is amolyan nemzeti hőssé vált, köszönhetően a 2015-ös, mindent eldöntő büntetőjének Argentína ellen a Copa America fináléjában. Mióta visszatért Olaszországba, ráadásul az Interhez, Sánchez okozott már néhány örömteli pillanatot a szurkolóknak, de igencsak frusztráló, hogy nem tud két meccset egymás után lejátszani klubcsapatában, miközben a válogatott összetartásokra még fél lábbal is vigyorogva röpköd. Bízzunk benne, hogy ez változni fog és Alexis huzamosabb ideig egészséges marad, mert az elmaradó igazolások miatt nagy szükség lesz még arra a szezon második felében, hogy tehermentesíteni tudja Martínezéket.

Samir Handanovic közvetlenül igazolt 2012-ben az Udinésétől az Interhez és vált az utóbbi tíz év egyik legjobb igazolásává. Balszerencséjére a csapat hosszú éveken át maximum az EL helyek eléréséért küzdött és csak az utóbbi három évben volt alkalma a pályán is meghallgatni a BL himnuszt. A szlovén kapus ugyan kétségtelenül túl van már a zeniten és már egyáltalán nem az a tizenegyesölő, akit annak idején még Udinében megismerhettünk, de idén is jó néhány rangadót nyert már meg az Internek parádés reflexeinek köszönhetően.

Ami a hazai csapat játékosait illeti, hosszú ideje szó van már mind Rodrigo De Paul, mind Juan Musso megszerzéséről.

Előbbi akár a tökéletes Conte-játékos is lehetne; technikai tudása mellett a nagy munkabírás is jellemzi az argentint, aki gond nélkül el tudná játszani mind Vidal, Brozovic, Barella, vagy a tavaly ősszel látott, prime Sensi szerepkörét is a középpályán, ráadásul – ha nagyon muszáj – még szárnyvédőként is meg tudná állni a helyét. Bízzunk benne, hogy a klub rendezni tudja a közeljövőben az anyagi problémáit, hiszen akkor reális esély lenne megszerezni a középpályást.

Ami Mussót illeti, nyilván sokunk számára nem ő lenne az elsőszámú Handanovic utód, Cragno népszerűsége például sokkal nagyobb az Inter szurkolók körében. Ettől függetlenül egy még mindig fiatal és egyben ígéretes kapusról beszélünk, aki ráadásul – De Paullal egyetemben – argentin is, tehát Martínez, de akár Zanetti is áthívhatná magához matéteázni.

De felőlem egy mai, Inter győzelem után is áthívhatják…

Kezdés 18:00-kor, a DigiSport2 élőben közvetít. Forza!

Kezdő: