Három az Inter-igazság?

Déjà vu: 2018 és 2019 után idén sem sikerült nyugodtra az Inter BL-csoportköre, újfent az utolsó körig kell várnunk arra, mi is lesz a csapat további sorsa. Egy lényegi különbség persze most van: a továbbjutás szempontjából nem csak Lukakuék eredménye számít. Vajon idén végre valahára sikerül továbbvergődni?

Annyit elöljáróban leszögezhetünk pozitív előjelként: a 2020/2021-es futballidény viszontagságos, sok nehézséggel tarkított kezdete után mostanság mintha törlesztenének a futballistenek, és valamicskét visszakaptak a Conte-tanítványok azokból, amik önhibájukon kívül hátráltatták. Ennek mondjuk homlokegyenest ellentmondanak az utóbbi néhány nap fejvakarást okozó hírei, miszerint Barella (bokaficam) és Vidal (húzódás) sérüléseik miatt nem vállalhatják a mai megméretést. „Sebaj, több is veszett Mohácsnál!” – gondolhatjuk, főleg a chilei néhány ámokfutására emlékezvén. Csakhogy a valóság kicsivel árnyaltabb. Az új szezon eddigi találkozóit ugyanis lényegében 4-5 középpályás bevetésével sikerült lehozni, ilyen-olyan okokból Eriksenre, Sensire, Nainggolanra (és persze Vecinora) nem számíthatott ex-juvés mesterünk – ez (vagyis a túlhajszolás) is indukálta a mostani két maródit. Nem ideális a helyzet, és bárki is kerül a kezdőbe Brozovic és Gagliardini mellé, szinte egészen biztos, hogy nem lesz bombaformában.
A hírek szerint egyébként a bűvös név Christian Eriksen lesz, aki miatt  szűk egy éve elő lett véve a 3-4-1-2-es formáció, de most úgy tűnik, újbóli csatasorba állításával nem történik meg az erre való visszaállás. A helyzet ugyanis az, hogy a 3-5-2 tavaly ősszel, idén nyáron, valamint az utóbbi hetekben is kiválóan működött, semmi nem indokolja, hogy egy ember miatt elvesszen a balansz – és az sem utolsó szempont, hogy Brozo (pláne jó formában) fényévekkel többet jelent a csapatjátéknak, mint a dán „harcos”. Ennyi legyen is elég a volt Spurs-focista ekézéséből, reménykedjünk benne, hogy megembereli magát, tisztességes teljesítményt rak le az asztalra, amivel bizonyíthat a jó Antoniónak, a szurkolóknak… És természetesen leendő csapatának.

 

 

Ahogy a bevezetőben említettem, bizony egy Sahtar elleni győzelem nem feltétlen jelent továbbjutást: ha a csoport másik meccse emellett döntetlenre végződne, kéz a kézben menne tovább a Madrid és a Gladbach.
Egy szalonremit ennek ellenére semmi esetre sem tartok elképzelhetőnek, túl sok ugyanis a kérdőjel és az egyéb, bizonytalansági tényező. Ezek közül hirtelen csak hármat sorolnék fel: csoportmásodiknak lenni a folytatás szempontjából nagyon nem jó dolog; van a Real Madridnak egy bizonyos (most igencsak megtépázott) presztízse; plusz nem utolsó sorban az ukránok már x esetén is kiejthetnék a spanyolokat. Ezeket az érveket nem gondolnám végzetes naivitásnak, így tehát a dán-svéd meccses nosztalgiagondolatokat el is hessegettem az agyamból.

Jó formában, nem túl jó előjelekkel várhatjuk tehát az ütközetet, és a magam részéről kíváncsi vagyok, hogy Lukaku újdonsült „clutch player” mivolta csak egy véletlen -e, vagy valóban elkezd termelni komoly téttel bíró meccseken is.
Mondanám, hogy az őrült időszak az utolsó BL-csoportkörrel lezárul, de ez sincs így, decemberben még további négy meccs jön 23-áig, ott pedig jöhet majd a hőn áhított, nettó két hetes pihenő. Addig is persze komoly dolgok várnak a brigádra, a mai nappal kezdődően.

A Gazzetta szerint várható kezdő: Handanovic – Bastoni, de Vrij, Skriniar – Young, Eriksen, Brozovic, Gagliardini, Hakimi – Lukaku, Martínez.

A 21:00-kor kezdődő meccset a Spíler TV élőben közvetíti.

 

Képek forrása: inter1908.it, goal.com