Júliusi ezüstvasárnap

Azzal terveztem indítani a beharangozót, hogy július 5-én normál körülmények között most egy Eb-meccsre készülődnénk. Már menne a közös a cset a haverokkal, hogy ki foglal asztalt estére és hová, de aztán utánanéztem és kiderült: ezen a vasárnapon szünnap lenne. Marad tehát az aszalódás a melegben. Meg egy Inter-Bologna.

Nincs előttem a klubtörténelem összes oldala, de gyanítom, a legmelegebb hónap ötödik napján még soha nem játszott bajnoki mérkőzést a csapat. Új és szokatlan szituáció ez mindenkinek, amit ezerszer átrágtunk már, de ahogy a közhelykapitányok mondani szokták: az eső az ellenfél csapatára is esik.

Azon viszont már érdemes lamentálni, hogyan „dolgozzuk fel” a váratlan Milan-győzelmet. Alapesetben nehezen, de a második hely szempontjából jól jött az Internek a Cirótlanított Lazio sima szombati veresége, hiszen egy papírforma szerinti mai három ponttal már fél kézzel fognánk a guillotine-t a rómaiak nyakán. És ez itt a probléma.

PaulPierce34 kolléga szerint már fordulókkal ezelőtt elszálltak a scudettoesélyek, úgyhogy annak kell drukkolni, a Juventus ne szerezze meg sorozatban az 59. bajnoki aranyát, ehhez viszont nem ártott volna nem kikapnia Simone Inzaghi brigádjának. A BL-hely gyakorlatilag biztosra vehető, ergo teljesen mindegy, a szezon végén a második, a harmadik vagy negyedik helyre fut-e be az Inter. Véleményem szerint a Lazio akkor sem löki le a trónról a Juvét, ha tegnap három ponttal gazdagodik, vagyis örülhetünk a botlásuknak. Ha még tudjátok követni az okfejtést, akkor kezdhetjük lenyelni a sokadik döglött békát, ellenben nem kéne levenni a lábat a gázpedálról, azaz legyen csak meg az az ezüst!

Sok-sok régi ismerős tér vissza ma a Meazzába. Közülük a súlyos betegségen áteső Szinisa Mihajlovicsot minden bizonnyal hatalmas tapssal köszöntené a közönség, ha lenne, akárcsak a közelmúlt legsötétebb Inter-időszakának egyetlen csillogó ékszerét, Rodrigo Palaciót. Polira szerintem már senki sem emlékszik.

Kellemetlen ellenfél lesz a nyolcadik Veronától csupán négy pontra lévő Bologna, amely a harmatos Bresciával ellentétben biztosan nem fogja megadni magát, elég csak ránézni a bármelyik Tarantino-castingon eséllyel induló verőembereikre, például Medelre. És persze a jobbszélükre, ahol Orsolini és a japán Tomiyasu hátul tarthatja Biraghit, illetve könnyen besárgázhatja a 16-os előtt szívesen szabálytalankodó Bastonit.

Ami az Intert illeti, a felhozómeccsnek is kevés, nulla értékmérővel bíró legutóbbi bajnokin impresszíven teljesítő Alexis Sanchez bent maradhat a kezdőben Martinez kárára, mint ahogy a mostanában kihagyhatatlan Gagliardini látványához is szoktathatjuk a szervezetünket. A wingback-rotáció a gyepre repíti Candrevát és Biraghit, így ha Barella is vállalja, élő egyenes adásban láthatjuk az olasz B-válogatott középpályáját. Hátul Skriniar még mindig az eltiltását tölti, akinek a helyén szívesebben látnám a stabilabb DD-t, mint a három védős rendszerben csak kóválygó, amúgy is kifingott Godínt (sose gondoltam volna, hogy valaha leírok ilyet).

Várható kezdőcsapat: Handanovic – Godín, De Vrij, Bastoni – Candreva, Barella, Gagliardini, Biraghi – Eriksen – Sanchez, Lukaku.

Tv.: Digisport1, 16.55 (kezdés: 17.15)

(Fotó: fcinter1908.it)