Egy felejthetetlen áprilisi este

Buli van, fanta, kokain, kurvák, no meg az Empoli. Bajnokok vagyunk és ennél tökéletesebb estével ezt nem is ünnepelhették volna meg a fiúk. És még Chino is zseniálisan játszott.

Nagyon nyögvenyelősen indult ez a szezon is.  A Sampdoria, a Cagliari és az Udinese elleni döntetlen után már sokunk Mancini fejét követelte, de a derbin aratott drámai győzelem mindent megváltoztatott. Azóta szárnyal a csapat és csak az volt a kérdéses, hogy mikor biztosítjuk be a bajnoki címet. Tudom, a csalók a B-ben bűnhödtek, a kuzinok pontlevonást kaptak, de ki a faszt érdekel, amikor zsinórban 17 meccset nyertünk és egy raklapnyi rekordot döntött meg a csapat?

Bár a Valencia elleni kiesés és a meccset követő balhé még mindig fájó pont, ez az este a felhőtlen örömről és boldogságról kell, hogy szóljon.

Igen, végre bajnokok vagyunk. A pályán.

Vasárnap van, sunshine, nyakunkon a nyár, az Empoli ellen pedig már a Scudettóval a zsebünkben gálázhatunk.

Mancio viszonylag a legerősebb kezdőt küldte fel a pályára, bár Andreolli kissé kilóg a sorból, de sebaj, végtére is a mi kutyánk kölyke. A srácok felszabadultan játszottak, a védekezéssel nem különösebben törődtek, de az egyébként remek szezont futó Empoli ellen ezúttal ez is belefért. Dacourt ismét remekül osztogatott, Figo huszadik lövőcselétől elszédült Lucchini, míg Cambiasso szokás szerint zseniálisan szervezte meg a védekezést és indította el a támadásokat. Öröm volt nézni a lelátón a boldog, mosolygó arcokat. Régóta vártunk erre a pillanatra.

Az Empolinak sok köze nincs a meccshez, csak nyomozzák a labdát, a Kertész pedig a 27. percben egy fantasztikus támadást követően gólra is váltja a mezőnyfölényt. Cruznak ez volt szezonbeli 13. találata, ismét hozta a megbízható szintet a rutinos argentin. Juliót sajnos kisebb húzódása miatt nem sokkal később le kellett hozni és Mancio volt annyira pimasz, hogy Mariano Gonzalezt küldte be helyette. Igazi troll vagy, Roberto!

A félidő hátralévő része unalmas totyogásba fulladt és a második félidő középéig nem is pörögtek fel különösebben a fiaink, ám Saudati egyenlítő gólja után már érezték a srácok, hogy nem illik elrontani az ünnepi hangulatot.

Ekkor jött Chino, és olyat csinált, amit előtte még nem látott a Meazza. Mindenki kedvenc kínaija szögletből csavarta be a labdát! Újra nálunk az előny! 2-1.Egy perc sem telt el és máris kettő volt a különbség, Drago nagyjából 10 méterre a kaputól hajszálpontosan lőtt, Bassinak esélye sem volt, 3-1.

A hátralévő fél óra a könnyed játszadozásról, a boldog arcokról szólt, az Empoli tökéletes alany volt a bajnokavatáshoz.

Az igazi buli persze a Torino elleni záró fordulóban lesz, de addig még van hátra három kör, utána lehet építgetni a keretet a következő szezonra. Reméljük, a nemzetközi porondon is sikerül szintet lépnünk.

Osztályzat: mindenki tízest érdemel ezért a szezonért! Szép volt fiúk!

Összefoglaló: 

Lóri, remélem, neked is tetszett Chino előadása!