Induljon az idény, jöjjenek az emlékek!

Másként várja az ember 22 esztendőnyi szurkolással a háta mögött az idény nyitányát felnőtt fejjel, mint mondjuk 15 évesen várta. Nincs visszaszámlálás, babonákhoz kötődés („most ránézek az órámra és annyi lesz az eredmény, amennyit a kettőspont melletti két szám mutat: 13:18, hurrá, 3:1-re nyerünk!”) holott a kilencvenes évek elején nemhogy élőben teljes meccset, összefoglalót se nagyon láttam. Minden változik, régen minden jobb volt.

Miért? A gyermeki lélek adja meg a választ. Az izgalom és a várakozás érzése, a másnapi felelésre készülés lecserélve a rádió vagy teletext előtti kuporgásra, hogy megtudd az eredményt ma már elképzelhetetlen és visszaadhatatlan. Sajnos.

Az első szezonnyitó, amire emlékszem, akkor történt, amikor Icardi hat hónapos volt. Az emlékszem mondjuk enyhe túlzás, a Reggiana elleni 2-1-es győzelmet vélhetően négy nappal később tudtam meg a Sportfogadásból. Pedig akkori egyik kedvencem, Wim Jonk is gólt szerzett a 93/94-es campionato első fordulójában.

A második viszont valós emlékeket tartalmaz: az általános iskola utolsó évében a Torinóban aratott 2-0-ás sikerről itt peregnek a filmkockák a fejemben, amint a vasárnap esti fürdés után a SAT1-re kapcsolva a tv-t a Ranissimóban 21 mp-ig mutatják Sosa és Bergkamp góljait. Icardi ekkor már gügyögött.

  1. augusztusának végén nem teljesen lehettem képben, mert nem értettem, hogymiért valamiRoberto Carlos nevű figura lövi a győztes gólt a Vicenza ellen. Icardi sem érthette, de legalább lejött az anyatejről.

Egy évvel később tudtam, hogy nagyon jól igazolt a csapat, a Bundesliga-összefoglalókból ismertem Ciriaco Sforzát, így eléggé örültem az udinei egygólos diadalnak, annak meg pláne, hogy a gólt a svájci szépfiú lőtteIcardi közben megtanulta a saját nevét.

Ötödik nyitányomon a sulikezdés előtti vasárnap fociztunk délután (amit utólag nem teljesen tudok hová tenni, hiszen aznap mutatkozott be Ronaldo!!!), kora estére hazaérve csalódottan vettem tudomásul a csak 2-1-es győzelmet a Brescia ellen és hogy Ronaldo nem szerzett gólt, ellentétben egy Recoba nevű taggal, aki mindjárt kettőt – írta a txt. Icardi sem akart másnap oviba menni.

1998-ban szeptember közepéig kellett várni a rajtra, ekkor már a híres Quelli che il calcio című műsorban követhettem az eredményeket. Ventola két gólja kellett ahhoz, hogy ne álruhában menjek másnap iskolába a szégyenteljesnek tartott cagliari iksz miatt. Icardi aranyos kis homokvárat épített.

Ronaldo leigazolása óta nem vártam annyira szezonkezdetet, mint a 99/00-est: megjött Bobo Vieri. De hogy. A debutto straordinarióját ma is őrzi a videokazetta, más kérdés, hogy a video elromlott. Icardi meghúzta egy kislány haját a napköziben immáron a Kanári-szigeteken.

A sydneyi olimpia miatt október közepén kezdődött az évtized első Serie A-ja, sejtettem, hogy lesznek gondok. A Helsingborg elleni BL-selejtezős égést a reggio calabriai 1-2 követte. Köszi szépen, Marcello Lippi. Icardi ekkor már tudott gólt rúgni.

2001 csodálatos évszám, köszönhetően a Sport1-nek. Ugyan nem élőben, de másnap felvételről láthattam, ahogy Kallon vezetésével 4-1-es csapást mérnek a Cúper-irányította kedvencek a Perugiára. Az ismétlés ismétlését is megnéztem. Icardi megtanult osztani.

Második alkalommal kezdett regnálásom alatt a Torinóval az Inter egy esztendővel később. Az égvilágon semmilyen emlékem nincs a meccsről (1-0, Vieri), Icardinak viszont vannak az iskolai bajnokságról.

Hasonló a helyzet a 03/04-es nyitányról. A Modenát nagy nehezen sikerült beleverni a gyepbe (2-0), de legalább Bobo szokásához híven góllal kezdte az idénytIcardi meg a negyedik osztályt.

Roberto Mancini érkezése miatt valamiért felspannolva ültem a tv előtt 2004. szeptember 11-én (ajaj), akkor még nem tudtam, hogy a Chievo vendégeként elért döntetlent még vagy 300 követi csak a bajnokságban. Icardi sem tudta, miért ment neki három évvel korábban a repülő a két toronynak.

Kezdenek összemosódni az idények. Fejből meg nem mondtam volna, melyiké volt a Treviso elleni 3-0-ás kezdés, de arra azért emlékszem, hogy Adriano triplettázott. A tv persze nem adta, maradt a Novantesimo Minuto vasárnap estére. Icardi nem maradhatott fent sokáig.

Sorozatjunkie-san fogalmazva várós volt a 2006/2007-es bajnoki évad kezdése, hiszen a Juventus jól megérdemelt helyére került, és kaptunk tőlük egy Ibrahimovicot. Egy elég erős Fiorentina otthonában kellett bemutatkoznia, góllal tette. Icardira felfigyelt a Barcelona.

következő első kört Iván Cordoba tette emlékezetessé sajna, sikerült egy 92. perces öngóllal ponthoz juttatnia az Udinesét. Icardi elballagott általánosból.

Ha Mancinit nagyon vártam, mit szóljak Mourinho első meccséhez? Ha jól emlékszem, szombat esti élő közvetítés volt a Sampdoria otthonából, de a nagy jó elmaradt, hiába lőtt gólt Zlatan (1-1). Icardit leigazolta a Barcelona.

José nem szereti az első fordulókat. 2009-ben ideális ellenfelet sorsolt a liga neki, de hogy hogy a pékbe nem tudták megverni az újonc Barit otthon, azt máig nem tudom. Debütált Eto’o, méghozzá góllal. Icardi megcsókolt egy lányt.

Hétfő estére tették a Pincér bemutatkozását, utólag visszagondolva a bolognai 0-0 helyett inkább néztem volna a hajamat, ahogy nő. Icardi tanulás helyett a focira koncentrált.

11/12-es bajnoki debütálás is szeptember 11-ére esett, nem lehetett más a végeredmény, mint zacskó. Méghozzá Palermóban. A családdal néztük, ahogy anyukám kedvence, Forlán első interes mérkőzésén gólt szerez, akkor még nem tudtuk, hogy a következőre fél évet kell várni. Icardit kölcsönadták a Sampdoriának.

Verőfényes napsütésben, jokervigyorral az arcomon mentem dolgozni 2012. augusztus 27-én reggel. Az ok: előző este Strama csapata könnyed győzelemmel kezdett PescarábanIcardit végleg megvette a Samp.

Egy évvel ezelőtt nagyjából ilyenkor mi máson, mint stream-en bosszankodhattam, ahogy a 75. percig szenved a csapat a Genoa ellen, de végül többek között annak köszönhetően, hogy Mazzarri beküldött egy csatárt Kuzma mester helyére, hátradőlhettem (volna, ha nem fekve nézem). Ez a csatár Icardi volt.