Rafalevelek – Találkozás egy kollégával

A csapat ezekben a percekben épp a mester utasításait próbálja memorizálni gyúratás közben, de Rafa volt olyan a figyelmes a Nerazzurri blog olvasóival, hogy rich text formátumban gyorsan átküldte legutóbbi bejegyzését e-mailen, hogy megosszon egy-két történetet a klubvilágbajnoksággal és a Bajnokok Ligája-sorsolással kapcsolatban.

Kedves naplóm,

Sajnos nincs túl sok időm írni. Most épp a buszon pötyögöm be az elmúlt néhány nap érdekesebb történéseit, sietnem kell, mert mindjárt lemerül a laptop.

Még a klubvébé elődöntőjét megelőzően találta ki valamelyik okos odafönt, hogy az Inter Channel Abu Dhabiba kitelepült stábja a sivatag közepén csináljon velem interjút, aztán a rajongók tegyenek fel nekem kérdéseket. Mióta Milánóba költöztem, napról-napra kevesebb Facebook-ismerősöm van, így arra számítottam, hogy kapok kb. tíz kérdést és mehetek ebédelni. Erre fel 24 óra alatt 1000 érkezett. Ebből 998 így vagy úgy arra utalt, hogy mikor mondok már fel végre, ezért mérgemben a maradék kettőre adtam csak választ. Egy Krisztian nevű focistapalánta Athénból szerette volna megtudni, annak idején miért Pachecot cseréltem be helyette a Ligakupa-meccseken. Visszakérdeztem: ismerjük egymást? Írt még a hondurasi középtávfutó-válogatott edzője, hogy tavaszra elkérheti-e Suazot a pánamerikai játékokra való felkészüléshez. Átadtam a stafétabotot Brancának.

Tegnap a csapattal együtt néztük ebéd közben a BL-sorsolást. Sokan nem örültek a Bayernnek, Lucio viszont teljesen izgalomba jött. A desszertet követően odaült az asztalomhoz és megkért, hadd legyen ellenük csatár, mondván Milito idei góljainak számára ő is képes lenne. Alapvetően nem mondott hülyeséget, elvégre Van Buytent is zavarta már előre Van Gaal, más kérdés, hogy a belga addig sem bénázik hátul, azért.

Az étterem egyik felszolgálója emlékeztetett valakire. Először össze-vissza hozta ki a játékosaim rendelését, látszott rajta, hogy fogalma sincs, mit kellene csinálnia. A nyakkendője elég szorosan volt megkötve, a feje valósággal elvörösödött, alig kapott levegőt. A felettese keményen letolta, még egy listát is átadott neki, amelyen a helyére pályázó többszáz helyi munkanélküli neve szerepelt. Megsajnáltam szegényt, meghívtam egy sörre. Azt mondta, ne sajnáljam, hisz én csak tudom, milyen nehéz a pincérek élete.