Tavalyi szerkesztői jóslatok – kiértékelés

A Nerazzurri blog szerkesztői minden év elején kristálygömböt ragadnak, hogy megjövendöljék, mi várható a következő szezontól, ez tavaly sem volt másképp. Idén is készül az új szezonelőzetes posztunk, ám mielőtt megérkezne, úgy véltem, vessünk egy pillantást az előző évi tippekre, és hogy mi jött be belőlük. Tippelni az első hat helyezettre, a kiesőkre, a kupagyőztesre és a gólkirályra lehetett, illetve mindenkinek volt 2-3 hot takeje, bár ez túl angolos kifejezés, úgyhogy mi a ‘bátor vállalást’ használtuk helyette. Igérjük, idén kitalálunk neki valami jobb nevet, csak a ‘forró rakás’ foglalt volt, a ‘melegvállalást’ meg végül elvetettük.

Első hat hely

Ebben a kategóriában Salabobót és Alessandrót hozom ki győztesnek, aki nem csak az Inter végső győzelmét találta el, hanem az első hatból ötöt. Telitatlálat viszont nincs, hiszen Thiago Motta Bolognáját senki nem várta az első hatba, valamint a címvédő Napoli és a Lazio lemaradása is alaposan meglepte a stábot. A bajnok eltalálásáért pontot kap Ninogoffredo és Rolkó, de a többiek sajnos büntetésből egy évig csak Pesszimista Pudli álnéven publikálhatnak majd.

Kiesők

Tulajdonképpen mindenki a Frosinonét, a Veronát és a Leccét tippelte kiesőnek, bátrabbak próbálkoztak a Torinóval vagy Empolival. Végül a leggyakrabban említett 3 csapat közül csak a Frosi hullott ki, ők is nagy csatában, sőt a szezont kellemes meglepetésként kezdték. A Lecce masszív volt, a Verona pedig félév táján feltámadt. Mint az közismert, a Sassuolo végül nem bírta el Berardi egész éves sérültködését, a Salernitanánál pedig egy jó szezon után minden félrement, rájuk azonban senki nem voksolt nálunk.

Kupagyőztes

Több csapatra is érkeztek tippek, az Inter dominált, így a stáb nagyrésze már decemberben bukta ezt. Csabinter Juvét mondott, Juve is lett.

Gólkirály

Lautaro és Osimhen osztotta meg a szerzőinket, végül Osimhen elég alaposan lemaradt, meg hát mindenki más is. Hibarin, Rolkó, Salabobo, Alessandro és jómagam tippeltünk jól.

Nézzük, hogy álltunk a vállalásokkal: 

Alessandro:

„Bajnokok leszünk.”
Eddig tökéletes. 

„Bajnokok Ligáját nyerünk.”
Reméltük, hogy Alessandro optimizmusa átragad a csapatra, ehhez viszont sajnos nem kerültünk különösebben közel.

Blazious:

Mourinho és/vagy Rudi Garcia nem éri meg a tavaszi idényt a csapata élén.”
Jó, hát, erre hamar koccinthatott a kolléga. 

Lautaro idén végre elengedi az 1-2 hónapos gólcsendeket.”
Egy ponton már mind ezt hittük, de nem. 

Cuadrado gólt szerez a Juve ellen és alaposan megünnepli.”
Párszor felrúgatta magát buflák védőikkel, de nem lőtt gólt, és így már soha nem tudjuk meg, ünnepelt volna-e. 

csabinter:

Frattesi több gólt fog szerezni, mint Barella. Minden sorozatot figyelembe véve. Nicolo többet lesz rotálva és érzésem szerint idén nem ússzuk meg a hosszabb sérülés miatti kihagyását.”
Frattesi 8, Barella 2, szóval parádés tipp. Kellett hozzá egy kapu előtt nem annyira sikeres szezon Barellától, de ez mit sem von le Fratte érdemeiből. Viszont Barella max a meccsek derekán lett lehozva néha, és a sérülések is elkerülték. 

„Az őszi Derby d’Italián tizenegyesből gólt szerez Lukaku – a félreértések elkerülése végett nem Inter-mezben.”
Na igen, a mercato vége még tartogatott néhány fordulatot, Lukaku ugyanis soha nem lett a Juventus játékosa, így nem lőhetett gólt Derby d’Italián az Internek. Roma játékosként megtehette volna, de ne viccelődjünk. 

„+1 a ligával kapcsolatban: az Atalanta előrébb végez majd legalább az egyik római csapatnál.”
Vagy akár mindkettőnél. Ez a Csabi tud valamit! 

Hibarin:

Bisseck minden várakozást felülmúlva kiszorítja Darmiant a kezdőből.”
Hát, gyakorlatilag megtette, hiszen Darmian nem fordult meg azon a poszton egy idő után, Bisseck pedig igazán kellemes meglepetés volt. A posztunk megírása után két héttel érkező Pavard-t azonban senki nem szoríthatta ki.

Cuadrado lesz a szezon egyik MVP-je.”
Jó, de nem írta meg a kolléga, hogy milyen sportágban?

ninogoffredo:

„Nem tudom, mennyire merész, de az biztos, hogy az elmúlt években nem tudtam komolyan venni a kuzinékat. Az idei nyártól induló építkezésük viszont nagyon tetszik. Ugyan Piolit nem tartom alkalmasnak ennyi új arc zökkenőmentes beépítésére, de azt várom a következő évektől, hogy ők lesznek a bajnoki cím elsőszámú várományosai – bármilyen fájó is ezt leírni. Idén viszont kicsapják Piolit már decemberre.”
Valószínűleg a szezon legkomplexebb vállalásának különdíját Ninonak adjuk, hiszen harmadik elolvasásra sem értem, hogy a bekezdésből pontosan melyiket szánta tippnek. 🙂 Viccen kívül, Pioli kicsapására jár a félpont, de egy kicsit későn jött el. 

Correa idén több kanadai pontot jegyez majd, mint az eddigi két, itt töltött szezonjában összesen.”
Erre a legjobb esélye Marseille-ben lett volna, ám nem élt vele a derék Tucu.

Rolkó:

Thuram a gyengébb kezdés ellenére/után magasabb gól és assziszt számot ér el, mint Dzeko a legutóbbi szezonban. A francia a felkészülési meccseken nem sok biztató momentumot vonultatott fel, egyelőre még lövése is alig akadt, de egy idő után helyreállnak majd a dolgok, elkezdi érezni a társak mozgását és a támadójáték sémáit, ebből pedig profitálni fog ő és a csapat is.”
Dzeko utolsó szezonját bőven felülmúlta, de belegondolva, az első barátságos meccsein tényleg elég borzasztóan nézett ki Tikus. Aztán amint jöttek a tétmeccsek, aktiválta magát, pontosan Rolkó tervei szerint.

Asllani játékpercei 2000 perc fölé fognak kúszni. Bár az elmúlt idényben kevés szerepet kapott a bizonyításra, és Inzaghi viszonyulását is ismerjük a fiatalabb arcokhoz, Brozo távozásával megnyílt a lehetőség, és ő ezzel maradéktalanul élni fog. Ezzel együtt pedig az első góljai és gólpasszai is meglesznek, vagyis legalább 2+2 fog szerepelni a neve mellett idény végén.”
A tipp egyik fele majdnem bejött, hiszen 1+2-vel zárta az idényt. Viszont a várt játékperceknek csak a felét kapta meg. Jobban bízott benne Inzaghi, mint az első idényében de megmaradt „hakanpihentető” embernek.

Salabobo:

Correa 10 gól felett produkál.”
Correa mióta Európában játszik, nem volt gólmentes szezonja. Egészen mostanáig. 

„A Napoli nem lesz az első hatban.”
Ha De Laurentiis Bobót kérdezte volna Rudy Garcia kinevezéséről, megspórolhatott volna magának és klubjának egy csúfosan sikerült címvédői szezont. Nem tette, bánhatja!

touristique:

Lautaro Martinez élete legjobb szezonját fogja hozni bajnoki gólok tekintetében. Ez nála 22 gólt jelentene, de hogy merészebb legyen a tipp, azt mondom, idén 28 fölé mászunk.”
Jól indult, de vitán felül túl merész lett a tipp azzal 28 góllal, miután Martínez 24-nél megállt.  

„Ezzel szemben rajta kívül nem lesz egy játékos sem a keretben, aki 10 gólnál többet szerezne.”
Alábecsültem a srácokat. Thuram és Calhanoglu is 13 gólt értek el.

Calhanoglu legalább 2 szabadrúgásgólt szerez idén.”
Legfeljebb álmaimban. Ehhez az kellett volna, hogy a török újra megtanuljon közvetlen szabadrúgást lőni. 

Ezek voltunk tehát mi, de mint ígértük, nem is olyan soká már az új szezon felvezetőjével jelentkezünk. Addig is Forza Inter, hamarosan újra olasz foci!