Bizonyítványok, 4. szint: Közelről nézték

Végigosztályoztunk egy újabb szezont, így nem maradt más hátra, mint hogy a végső átlagokat megosszuk veletek, kedves olvasók. Idén négy szinten, tehát négy részen keresztül fogjuk közölni a pontszámokat, és előbbiek alapján a játékosok helyezéseit a kereten belül. A mindenkori sorrend vitatható, és képezze is vita tárgyát, azt azonban leszögeznénk, hogy a számok sosem hazudnak (max itt vagy ott, de azt majd úgyis jelezzük!).

Minekután bajnokcsapatot van szerencsénk értékelni, a mezőny igen erős, így a leggyengébbnek számító, negyedik szinten is találkoztok majd értelmes teljesítményt nyújtó játékosokkal, de azért szokás szerint ez a rész az, ahol az említettek többnyire nem sok vizet zavartak, vagy de, pont, hogy zavartak. Lássuk hát!

 

26. Raffaele Di Gennaro: 0 // 1 meccs, 22 perc//

Rögtön magyarázkodnunk kell, hiszen Di Gennaro röpke játékideje alatt összeszedett egy 6.5-ös osztályzatot tőlünk, ezt azonban valamilyen szinten súlyoznunk kell, és semleges osztályzatra javítanunk, hiszen ilyen átlaggal nálunk rögtön az élmezőnybe lehet repülni. Nem okozott csalódást DG, akiről azért gondolom mindenki tudja, hogy csak saját nevelés státusza miatt kutatták őt fel a Serie C-ből, de ha már itt van, örülünk, hogy nem ijed meg a lehetőségtől.

25. Ebenezer Akinsanmiro: 0 //1 meccs, 14 perc//

A következő nullázónk, akinek mindenképpen szeretnénk gratulálni, hiszen Inzaghi nem arról híres, hogy ontja a perceket az ifistákra. A 19 éves középpályás szintén nem szart be, meglehetősen élénk és magabiztos volt a neki járó szűk negyed órában. Ha tippelhetnénk, azt mondanánk: jövőre annak kell szurkolnunk, hogy valahol kölcsönben bizonyítson.

24. Stefano Sensi: 5 // 5 meccs, 80 perc, 1 assziszt//

Ehh. Hányszor sirassuk még meg ezt a szegény aranylábú srácot. Talán most utoljára. Örökre hálásak vagyunk neki azért az első pár hónapért, és borzasztóan sajnáljuk, hogy derékba tört a karrierje. Idén talán járhatott volna neki több, de olyannyira nem bízott benne a vezetőség, hogy a teljesen felesleges Klaasent is a nyakára hozta. Teljes joggal, hiszen ne feledjük, Sensi az idény nagy részében megint sérült volt. Reméljük, még villan valahol, valamikor, hiszen csak 28 éves.

23. Davy Klaasen: 5.25 //18 meccs, 352 perc//

Na, az emlegetett… Lényegileg két dolog történt vele idén, kihagyott egy tizenegyest a BL-ben, és kinőtt a haja. Ja, lőtt idén egy gólt is, MÉG AZ ELŐZŐ CSAPATÁBAN. Egy kicsit talán azt vártuk, hogy egy jó, rutinos opció lehet a középpályán, esetleg a csatárok mögött, de sajnos pont az történt vele, ami előtte bármikor, mikor külföldre merészkedett. Azaz semmi érdemleges. Őszintén szólva elég alibi játékosnak tűnt, de úgy tűnik idén ennyi is elég volt tőle.

22. Juan Cuadrado: 5.43 // 12 meccs, 371 perc, 2 assziszt//

Ősszel kétkedve fogadtuk, aztán igazából elkezdett jól focizni. Kár, hogy ez a periódus nagyjából a szezon kezdetéig tartott nála. Természetesen a sérülések is közrejátszottak abban, hogy nem sok szerep jutott neki, bár szerintem örülhetünk neki, hogy így alakult. Nem szerettük Inter mezben látni, és nem is tett sokmindent, hogy megkedveljük, hiszen már az utolsó Juvés évében is egy kiégett nulla volt.

21. Tajon Buchanan: 5.5 // 10 meccs, 151 perc, 1 gól//

Az első játékos, aki mellé gólt is írhatunk, és talán egy kicsit magasabbra is vártuk, hiszen amikor láttuk, nem volt rossz. Viszont a 10 pályára lépése ellenére nagyon kevés percet tudhat maga mögött, így az érdemei nem domborodhattak ki kellőképpen. Két dolgot tennék még hozzá, egyfelől Inzaghi végig a számára idegen, bal oldalon játszatta, de egy idő után ez is elkezdett működni. Másrészt egy érdekesség: Belgiumban zúzott ősszel 8 gólt, adott 7 gólpasszt, majd átugrott Milánóba bezsebelni egy Scudettót. Egyéni szempontból fasza éve volt.

20. Arnautovic: 5.75 // 35 meccs, 1149 perc, 7 gól, 3 assziszt//

Leírva nem hangzik katasztrofálisnak a 10 kanadai pont egy cserecsatártól. Akinek volt szerencséje végignézni a ténykedését a szezonban, az tudja jól, hogy Arnautovic jócskán az elvárások alatt teljesített. A Bolognában látott, okos mezőnyjátékát csak néha villantotta meg, helyzeteit jócskán alullőtte, hiszen szinte kizárólag 100%-os ziccerekből tudott betalálni, és nagyon gyakran még azokból sem. A sérülések sem segítették, olyan volt, mintha egész szezonban a csapat ritmusát próbálta volna utolérni, sikertelenül. Néha utáltuk, néha sajnáltuk. Aztán eszünkbe jutott, hogy mennyit kért érte a Bologna, és szimplán csak utáltuk.

19. Emil Audero: 5.83 // 6 meccs, 548 perc//

Volt már Auderonál jobb cserekapusunk, de azt hiszem csalódást semmiképp nem okozott. Bemutatott pár szép védést, és bizonyította, hogy lábbal sem teljesen fogalmatlan, még ha nem is ér fel Sommerhez. A svájci helye persze egy percig sem forgott veszélyben, olyat azért nem láttuk helyettesétől, amitől felborulhatott volna a hierarchia. Lehetne akár folytatása is a dolognak, de semennyi pénzt nem tennék rá, hogy marad. Valószínűleg visszatér a Sampdoriába, aztán elképzelhető, hogy az újonc Comoban köt ki. Sok sikert, Emil!

 

Mi viszont folytatjuk hamarosan!