A serleg felemelése, és egy kis tulajdonosválság

Az Inter számára a maradék két forduló ugyanúgy tét nélküli, mint az előző három volt, ám semmiképp nem javasolnánk senkinek a mai meccs kihagyását, hiszen a Lazio elleni meccs végén az érmek és a scudettoval járó serleg is átadásra kerülnek.

Nagy nap tehát a mai, ráadásul az alkalomnak megfelelően Inzaghi valószínűleg a legjobb kezdőt küldi ki, szeretne három pontot hozzácsapni az eddig gyűjtöttekhez.

Nem is az Inter lenne viszont, ha ezen a napon nem attól lenne hangos a sajtó, hogy mi lesz, mikor a Steven Zhang által felvett Oaktree kölcsön két nap múlva lejár. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy semmi sem igazán kavarhat itt be, a Suning felvesz egy másik kölcsönt a Pimco nevű cégtől, amivel rendezi a tartozását az Oaktree felé, és minden megy tovább úgy, mint eddig. A jelek szerint azonban erre immár semmi esély, az Oaktree ugyanis úgy járt volna jobban, ha a Suning eladja a klubot, és emiatt (a szerződés alapján valószínűleg jogilag alátámasztott) akadályokat gördített az új kölcsön elé.

Jelen állás szerint tehát az Oaktree nem lesz kifizetve, aminek egyértelmű következményeként Zhang elveszíti a klubot az amerikai vagyonkezelő cég javára. Nekik egyébként nem kell az Inter, tehát ez további bizonytalanságokat eredményez. A szituáció itt különbözik a leginkább attól, ami az AC Milannal történt pár éve, hiszen őket az Elliot Management Corporation nagyjából négy évig egyengette, gazdaságilag rendbe szedte, majd eladta a Redbirdnek. Az Intert ezzel szemben már ezen a nyáron tovább is passzolná az Oaktree, állítólag akár 20 nap után, hiszen már van potenciális vásárló. Ám arról, hogy az új tulajdonosjelöltek amcsik, finnek vagy arabok lennének, még nem igazán esett szó. Ráadásul ezt a kettős átadást vélhetően úgy kell véghez vinniük, hogy Zhang és a Suning próbálják jogilag visszakövetelni, ami nekik jár, ami jelentősen megnövelheti az időt, míg az Inter pénzügyei (ezzel átigazolásai és szerződéshosszabbításai) be lesznek fagyasztva. Egyszóval ki farag rá erre a huzavonára? Hát persze, hogy maga a klub, a csapat és a szurkolók.

Míg az Inter elnökét valószínűleg napokon belül nem Steven Zhangnak fogják hívni, a Oaktree leszögezte, hogy rajta kívül nincs szándékuk belenyúlni az Inter vezetőségébe, hiszen nagyra becsülik Antonello, Baccin, Marotta, Ausilio és Zanetti munkáját. Hogy az őket követő tulajdonos mit fog csinálni, lövésünk sincs, így egyelőre csak reménykedni tudunk, hogy anyagilag stabil kezekbe kerül az Inter, akik egy egészséges, ésszerű stratégiát fognak követni.

Hogy a Suningra utóbbiak mennyire voltak igazak, azon lehetne vitázni. A korai évek habzsidőzsije hamar véget ért a koronavírus okozta problémák és a kínai állam megszorításai miatt, viszont azt is meg kell jegyeznünk, hogy egészen a végjátékik bevált a stratégiájuk. Pénzügyileg a felszínen tudták tartani a csapatot, ami sportszakmai sikerekhez is vezetett, és ha kellettek is nagyon komoly vezéráldozatok, Marottáék évről-évre képesek voltak úgy mozgolódni a piacon, hogy ezek ne is igazán tűnjenek fel. A pár nappal ezelőtt megjelent rést a pajzson viszont pont a megoldásnak szánt kölcsön jelentette, aminek köszönhetően viszont egy korszak a jövő héten véget ér. Buktak, de jóval tovább bírták, mint azt sokan tippeltük volna.

Stresszes napok jöhetnek tehát, a mai este azonban az ünneplésé, így reméljük 18 órától egy felszabadult, jó meccset láthatunk a Sport 1-en. Ha egy valamiben biztosak lehetünk, az az, hogy Lautaro nem sokkal a lefújás után magasba emeli a várva várt trófeát.

Várható kezdő:

Sommer; Pavard-De Vrij-Bastoni; Darmian-Barella-Calhanoglu-Mhitarján-Dimarco; Lautaro-Thuram. 

Forza Inter!