Kisünnep

Fú, milyen rég volt már 2010! Durva, de a legutóbbi BL-elődöntő alkalmával még nem létezett a Nerazzurri Blog… Ennek apropóján, a Benfica elleni meccs másnapján elengedjük a hagyományos értékelő posztot, és kicsit rendhagyó módon emlékezünk vissza a szerda estére.

Ti és mi mondtuk, nagyjából kronológiai sorrendben:

„Ha az első 20 percben lövünk egy gólt akkor el fog menni a Benfica kedve. Ebben bízom.”

Az utolsó 900-ban ugyan nem nagyon sikerült, de bármi megtörténhet”
„Továbbjutás esetén számomra kimondottan jó előjel, hogy a Milan szurkolók többsége – itthon és külföldön is- lenézi az Intert. Ma erről külön cikk volt a Gazzettán.”
„Általában a bajnokikon a Lukaku Correa kezdő kezd, a kupameccseken meg a Martinez – Dzeko – ez pontosan két meccses tendencia kb
„Számomra érthetetlen Dzeko kezdetése. Egy kontrákra játszó csapat nem preferálhat egy (minden tiszteletem mellett) idős, lassú, tavaszra rottyra futó támadót. „
„Mekkora dugó aztakurva”
Lautinak de jó meccse van eddig”
„Állatok vagyunk! Mennyire hiányzik ez a bajnokságból…”
„Mekkora szívás amúgy? Volt 2mm, hogy les legyen a gól előtt?”
„Mondjuk Tonali minden labdaérintése előtt lök akkorát az ellenfélen mint itt Martinez”
„Lau egész jó ma, Dzeko továbbra is kuka”
„Istenem, de jó lenne egy gyors csatár Lau mellé
„Dzekot cserélni kell”
„Beszédes, hogy Lautaro is Dimarcot próbálta megjátszani annál az akciónál az elején.”
„Barella gólja még a mamlasz hegyinél is kiérdemelte a „káprázatos” jelzőt”
„”Egyszer lőtt ilyet Váradi Béla egy kettős rangadón 71-ben””
„Dzeko önző is”
„Miért nem tudunk így játszani minden meccsen? 20 ponttal vezetnénk a bajnokságot
Megtört a szokásos széria! (???)
Inzaghi pihentethet pár embert az Empoli elleni ütközetre
„Guttmann nézed?”

„Akkor még nem jön Chivu
Dumfriesról végre lepattognak a 160 centis portugálok, ahogy vártuk, hogy mindenkinek kéne”
„Plusz 5 millió a Villától”

„Nem tom mi történik a játékosokkal olykor 2-3 napon belül”
„Szegény Dzeko-t már rossz nézni. Az a baj, hogy magamra emlékeztet amikor focizok. Én is magas vagyok, nem tudok már nagyon futni és a kapura teljesen veszélytelen vagyok.”

Gosens mindig úgy néz ki mint aki betechnokolozott a grundon, nem teljesen tudja hol van, és amikor szólnak neki, akkor csak bólogat, hogy jaja”

„Brozo is tolt vmit””Onanát egy kapufáról visszapattanó labda kinyírja, nem tudom mit szólnának ehhez az oroszlánra vadászó nagyszülei

„Hát szépen el lett baszva a vége”

„Nem izgat, az a lényeg, hogy megvan

„Correa milyen sértődötten mutogatott a szurkolóknak XD”

Én vagyok a király, basszátok meg!

„Mintha amúgy ezt minden második héten megcsinálná

„azért elég méltatlan így leadni az előnyt. De mégis mennyivel jobb forgatókönyv ez, mint 95 perc nyomorgás hogy csak gólt ne kapjunk, mint a Porto ellen”

„hm, engem még mindig bosszant, hogy visszaengedtük őket, milánó rondább fele most büszkén dicsőíti magát, hogy mennyire hősiesen kiállták a rohamokat, mi meg beszedtünk hármat is egy meccsen”

„Szerintem végig az történt, amit mi akartunk, mindkét meccsen

„Ugyan a bajnokság elég gyatra, de úgy tűnik amikor 1 ellenfél ellen kell készülni 2 sorsdöntő meccsre, abban viszont nagyon pengék vagyunk Inzaghi óta.
Hihetetlen, 13 év után BL elődöntő…. és a Milan jön szembe, akiket idén zsebre raktunk durván, ami biztos hogy bennük lesz valamelyest. Kiemelném még Acerbit… fáztam tőle, hogy idejöjjön, de egy ilyen arc kell oda középre hátra.”

„Sajnálom a végét, egy csapat, amelyiknek minden euro számít (no meg a presztízs miatt is) nem cseszheti el így a végét 3:1 után. Lukaku, Calha és Gosens sajnos nem tudtak hozzá tenni, de Brozonak is jár egy nagy pofon. Ettől függetlenül óriási gratula a csapatnak az elődöntőbe jutásért, 85 percig szinte tökéletes produkciót nyújtottunk.
Jobbak vagyunk a Milannál. Muszáj most már döntőbe jutnunk.

„én úgy gondolom, a Milan inkább képes a meglepetés-győzelemre a BL-döntőben, mint az Inter. De azt is gondolom, hogy ronda nagy verésbe is inkább ők szaladnának bele, az Intert nagyon megverni nem lehet

„Szerintem egy meccsen „ahol jó az X is akár a rendes játékidőben”, az Inter nagyon elöl van az európai mezőnyben. BL döntőn simán érzem az esélyt bármelyik csapat ellen… Aztán lehet az Empoli után nem fogom 😀

Hát, ennyi lett volna most, tapsolunk, de közben egy picit(?) elégedetlenkedünk, és elsősorban a bajnokság miatt húzzuk össze a szemöldökünket. Nagyon szép eredmény az elődöntő, de ez nem teszi semmissé a Serie A-ban látott dolgokat – itt az idő tehát ott is újra bizonyítani.

Összefoglaló:

https://m4sport.hu/bajnokokligaja/video/2023/04/20/uefa-bajnokok-ligaja-osszefoglalo-12-resz

És ha már nosztalgia, ezúttal fogadjátok szeretettel csabinter osztályzatait: Onana 5.5 – Darmian 6, Acerbi 5.5, Bastoni 6.5 – Dumfries 6, Barella 7.5, Brozovic 5.5, Miki 6, Dimarco 7.5 – Martinez 7.5, Dzeko 5.5

Képek forrása: goal.com (kiemelt kép), skysports