Melyik Inter jön?

Már-már bejáratott narratíva, hogy az Inzaghi, kupaedző, ez pedig odáig fajult, hogy a bajnokságban mostanra sikerült a ranieris (vagy inkább piolis?) szezon szintjét elérni. A Bajnokok Ligájában viszont, hála az előző forduló jó eredményének, ma igazán nem kell csodát tenni a továbbjutáshoz, ellenben azért mindenképp kelleni fog az Inter „győztes arca.”

Ha ugyanis a hétvégihez hasonló teljesítménnyel rukkolnak elő a mieink, akkor még simán lehet, hogy véget ér a szép menetelés, bár ugyanez hatványozottan igaz a szintén vacak formának örvendő Benficára, akik a portugál bajnokságban gyűjtöttek össze két vereséget, magukra engedve kicsit az ősi rivális Portót. Apropó Porto, az Intertől talán valami olyasmit várhatunk ma, amit a nyolcaddöntő visszavágóján, igaz, a hazai pálya és a két gólos előny miatt reményeim szerint valamivel pozitívabb játékkal is sikert érhetünk el. Vagy legalább a kontrákat vezessük szépen végig, és lőjük be.

Valahogy úgy, mint a Milan tette a Napoli ellen, a városi rivális ugyanis abszolút alárendelte magát az ellenfelének 180 perc alatt, de mindezt megfelelő elszántsággal végezte. Így, bár több tényezőn múlott a dolog, mégiscsak megérdemelten jutnak a négy közé, ahol ugyebár az Inter várhatja őket, ha ma sikerül megugrani a mai akadályt. Hogy ez mennyi jóval kecsegtetne, az még eléggé a jövő zenéje, sajnos Maignan és a csatáraink jelenlegi formája nem mondatja azt velem, hogy nagyon várnám az idei negyedik és ötödik összecsapást velük.

Meglátjuk, mint mondtuk, először ma kellene egy 180 fokos fordulat a hétvégéhez képest, hogy Joao Mario a Meazzában már megszokott tanácstalan arckifejezését vehesse elő a meccs közben és végén.

Várható kezdő: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Dimarco; Dzeko, Lautaro.

Hol: Sport1

Mikor: 21.00

Forza Inter! 

 

(kép: marca.com)