Péntek esti Speciál

Péntek este, kiesőjelölt kiscsapat idegenben, Handanovic és D’Ambrosio kezdő, minden adott egy újabb tökéletes meccshez.

Mondanánk, hogy nagy lelkesedéssel várjuk a meccset, de lehet, hogy nem lennénk teljesen őszinték. A Spezia az a csapat, amiről túl sok fogalmunk nincs, még a stúdióban lévő szakértők is csak nehezen tudnának összeszedni egy 80-as évekbeli anekdotát valamelyik akkoriban híres játékosukról (nem volt ilyen), történelmük nem túl érdekes, a megalakulásuk óta eltelt 100 évet főleg a Serie C-ben töltötték, 2008-ban megszűntek, majd újraalakultak, jelenleg pedig egy 10 ezer fős stadionban várnak bennünket. Eddig 5 meccset játszottunk ellenük, 4 győzelem és 1 döntetlen a mérlegünk.


Legnagyobb sikerük idén, hogy eladtak egy játékost (Kiwior) 25 millióért az Arsenalnak, legnagyobb kudarcuk, hogy még Correa is gólt szerzett ellenük az augusztusi meccsünkön.

A keretük ránézésre egyébként nem szörnyű, kapusposzton például Dragowski jobb csapatban is megállná a helyét, mögötte pedig a volt válogatott, Serie-A veterán Marchetti ülhetne a padon, (jelenleg eltiltott), vagy éppen a pár éve még többre hivatott holland Jeroen Zoet (sérült épp).
A védelemben a korábban nagyobb csapatokat is megjárt Amian, Caldara, Ampadu, Simone Bastoni, Reca neve is ismerősen csenghet, csakúgy mint Joao Moutinho-é, bár ő csak névrokona a portugál válogatott középpályásnak.
A középpályán Albin Ekdal épp ellenünk játszotta élete meccsét a Cagliariban, a fiatal Salvatore Esposito pedig a mi nevelésünk. Egy kicsit érettebbnek tűnik, mint az öccse, az Anderlechtben megbukó és épp Bariban tengődő egykori(?) szupertehetség Sebastiano. Mellettük a primaverás Francesco nevű testvérrel igazi családi gerincét alkothatták volna az 2020-as évek Interjének, erre jelenleg nem sok esélyt látunk.
Elől szinte egyedül M’Bala Nzola lehet veszélyes, ő 11 gólt lőtt idén, míg a csapat többi tagja össszesen 10-et. Rajta kívül ott van az ex-Romás Eldor Shomurodov, aki nem lesz az új Dzeko, meg Maldiniék épp aktuális generációja, Daniele.
A csapat idei 4 győzelméből az utolsót január közepén szerezte, nincsenek épp kirobbanó formában. Viszont a 12 vereségükből csak 4-et szenvedtek el hazai pályán.

Minden az Inter győzelmet vetíti előre, így Inzaghi a hírek szerint Handanovic és D’Ambriosio kezdetésével tenné érdekessé a mérkőzést, köszönjük szépen!

Várható kezdőcsapat:

Handanovic; D’Ambrosio, Acerbi, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Gosens; Lukaku, Lautaro

20:45
Tv: Sport 1