Rossz emlékű helyszín

Nem szeretjük a déli (pontosabban 12.30-as) kezdésű meccseket. Egyrészt azért, mert ilyenkor képtelenség előzetest írni anélkül, hogy borzasztó repetitív „jó ebédhez szól a…” meg „bolognai vagy milánói” típusú kis poéncsírák kísértsék az agyunkat. Másrészt mintha a csapat is szolidarítana velünk, ugyanis nekik legalább ennyire nehezen megy ilyenkor egy jó produkciót kipréselni magukból, mintha ez a napszak nem kedvezne az amúgy is labilis koncentrációnak.

Példának az Udinese elleni 3-1-es borzalom jut eszünkbe idénről, kettős cserével a 28. perc környékén, de ha visszamennénk pár szezont biztos találnánk még pár szép emléket ami a legkorábbi kezdési időponthoz köthető. És akkor az sem mellékes, hogy mennyire mumus nekünk maga a Bologna. Hazai pályán, ősszel kétszer is 6-1-re sikerült nyerni ellenük egymás után, ami szép és némileg különös sorminta, amibe belerondít, hogy idegenben is kell velük játszani. 

2022 tavaszán márpedig sokáig úgy tűnt, hogy nem is kell, mikor is a csapat kivonult a Dall’Ara gyepére, ellenfelet pedig nem talált: a hazaiak több koronavírus-fertőzött miatt, a helyi egészségügyi szervek utasítására nem álltak ki. A liga az eset UTÁN úgy döntött, hogy most már tényleg eldönti, hány esetnél, illetve bevethető felnőtt játékosnál húzza meg a határt a meccs halasztásához, viszont erre az esetre utólag már nem alkalmazhatta a szabályait, az Inter fellebbezése ellenére így újrajátszásra került sor.

Ami ott történt, az pedig egy könyvbe illő esete annak az Inzaghi-éra alatt nem ritkán jelentkező jelenségnek, mikor az Inter elveszti a fonalat meccs közben. Radu hibája ide vagy oda, a mezőnyben ugyanazt láttuk, mint a Monza, vagy a Sampdoria ellen az elmúlt hetekben. Mindazonáltal én a mai napig nem értem, hogy Arnautovic gólja hogy lehetett szabályos, mivel az azt megelőző labdavesztésünknél Perisicbe valami óriásit rúgtak, VAR pedig ugye már létezik egy ideje…

Van tehát minek óvatosságra inteni minket a meccs előtt, jó lenne a 6-1-eket nem idegenbeli vereségekkel rotálgatni. Az előző meccs egyik főszereplője, Arnautovic mindenesetre biztos, hogy kihagyja a meccset, mint ahogy az ő góljánál nagyot hibázó Dimarco is. Ezen kívül Simone Skriniarra és Correára sem számíthat, így túl sok variálási lehetősége nem marad, eléggé adja magát Gosens, Darmian és Dumfries együtt szerepeltetése az első perctől. Mint ahogy a Porto ellen remekül beszálló Brozovic és Lukaku is ott lehet a kezdőben.

Várható kezdő:

Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Gosens; Lukaku, Lautaro.

Mikor: 12.30

Hol: Sport 2

Forza Inter! 

 

(kép forrása: https://www.sportmagazine.it/)