Helyzetjelentős

Mostanában az aktuális fordulónál nagyjából minden nagyobb port kavart az olasz futball világában, persze 20.45-től a focié a főszerep.

Nézzük a múlt heti történéseket sorrendben:

Az Inter megvédte a Supercoppát a Milan ellen

-Ám még fel sem ocsúdtunk, máris jött a hidegzuhany, persze kérdés mennyire volt hideg: Skriniar nem fogadta el az Inter ajánlatát. A kérdés továbbra is nyitva áll, de nagyon meglepődnénk, ha számunkra pozitív végkimenetele lenne. Bukunk egy potenciális kapitányt, és egy piacon sok pénzért értékesíthető játékost is egyben.

-Sikerült egy helyet előre ugranunk a tabellán, miután némi meglepetésre azonnali hatállyal levontak 15 pontot a Juventustól átigazolások szabálytalan elszámolása miatt. Ebből viszont nem vonunk le messzemenő következtetést, hosszú még a szezon, szerintem bármelyik másik csapat is szembesülhet hasonló vádakkal, vagy akár a Juventus is visszakaphat belőlük valamennyit (mondjuk vicces lenne ha ez mondjuk 3 év múlva történne meg).

-Radu az Auxerre játékosa lehet (!!!)

Ma este pedig az Empoli látogat a Meazzába, részünkről nem bánnánk ha a mai találka kicsit kevésbé lenne izgi mint az előző kettő ellenük: egy 0-2-ről 4-2 még Pinamonti és Asllani vendgéggóljaival, valamint egy hosszabbításos 3-2 a kupában az utolsó perces egyenlítéssel. Az Empolit tavaly egy sokkal izgibb csapatnak éreztük, mindenesetre az Inter vonatkozású csatárok közül Pinamonti sokkal jobban bevált nekik mint az idénre kölcsönadott uruguayi Satriano, aki nyilván ma megpróbál erre rácáfolni. Persze a toszkánok kellően masszívak, ott tanyáznak a 12. helyen és november eleje óta nem kaptak ki, szóval sétagaloppra nem számítunk (ma sem).

Részünkről Handanovic és Brozovic biztos, hogy kihagyják a mérkőzést.

Várható kezdő:

Onana; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu (vagy Asllani), Mhitarjan, Dimarco; Lautaro, Dzeko (vagy Correa)

Mikor: 20.45

Hol: Sport 1 

Forza Inter! 

(kép: 90min.com)