Gödör

Nem voltak nagy elvárásaink a tegnapot illetően, viszont még ehhez képest is sikerült negatívumokat felvonultatni. Sajnos az Inter rossz formában van, és a jelenlegi helyzért bár nem egy személyben Inzaghi a felelős, mégis tőle kellene várnunk a megfejtést.

Nagyobb csapat elleni 0-2 hazai pályán, ez akár rímelne is a tavalyi Pool elleni odavágóra, de mégsem ilyen egyszerű a helyzet. A tavaly tavaszi Inter lehengerlő futballt tett ki a pályára 60 percig, a mostani azonban ugyanazokat a problémákat produkálta, amiket a Milan ellen. Na persze, az ilyen jellegű dolgok nem szoktak egyik pillanatról a másikra megoldódni, három nap alatt talán irreális jobb játékot várni egy még jobb ellenféllel szemben, ám ott a szokásos wishful thinking, hogy talán jön valami felemelő fordulat, ami hirtelen tartást ad a csapatnak, és helyes útra tereli a dolgok alakulását.

Azt nem mondhatjuk, hogy ilyesmire nem volt lehetőség, viszont borzasztó kevés volt, és abból sem sikerült semmit kihozni. Ebből is látszik, hogy a gond a fejekben van, és nem kicsi. Egy penge utolsó passz, egy jó ütemű beadás, egy jó észrevétel kivitelezése, nos ezekből nagyjából semmit nem láthattunk, és ez sajnos semmissé tett minden olyan szituációt, mikor egyébként sikerült kihozni a labdát, megtartani középen, esetleg jól indítani a szélen. Önbizalom, valamiféle tökösségre utaló testbeszéd semmi, hol van az a csapat, amelyik tavaly két kupadöntőt is magabiztosan lehozott, és még a BL győztes Realtól sem jött zavarba? Valahol mélyen.

Tetézi a gondokat, hogy sajnos hátul ugyanúgy megmaradtak a bizonytalanságok. A labdajáratás kegyetlen lassú (Brozovic hiába vonja magát vissza szokása szerint, pontatlanabb, és könnyebben elnyomható, mint korábban), sok kihozatal végződik labdaeladással, és sajnos a szerelések tekintetében sem álltunk sokkal jobban, mint a hétvégén, bár legalább néhány jó tisztázást és megelőző szerelést már legalább bemutattak Skriniarék. Onanának 10 védést kellett bemutatnia, és ha nem is kellett mindegyikhez bravúr, résen kellett lennie.

Onanától ez mindenképp egy sikeres debüt, a kapott gólok és egy kisebb megingás ellenére. Mivel gyakorlatilag mindenre elvetődik, máris tesz róla, hogy a forzainter.hu közönsége is jól érezze magát a tévé előtt, de emellett is mindenképpen jobb lövéshárítónak tűnik, mint Handanovic jelen pillanatban. Az, hogy lábbal mit tud, semmiképp nem humbug, passzpontossága alacsony, mert bevállal hosszabb indításokat is, de ezek Lukaku visszatérésével még hatásosabbak lehetnek majd. Imádjuk Handanovicot, de a szerkesztőséggel együtt mi gőzerővel csatlakoztunk a Team Onanához, ez a srác a jövő.

Rajta kívül nehéz bármi jót felsorolni, bár Mhitarjánt mindenképp kiemelném, mint a meccs legjobb Interes mezőnyjátékosát. Voltak időszakok, amik nem voltak teljesen katasztrofálisak, a szünetről például kimondottan jól sikerült visszajönni, ám a játékosok ilyen mélyen a tudásuk alatt ezt a meccset nem fordíthatták meg.

Mivel nyilvánvaló, hogy nem felejtett el mindenki egyszerre focizni, ezt a kollektív zavart kell megoldani valahogy, a szemek tehát Inzaghira szegeződtek.

A mesternek így: 

  • Először a rá nehezedő eredménykényszerrel és soha nem látott nyomással kell megbirkóznia
  • Rendet kell tennie a fejekben, amikben ott lehet még a nyári transzferzűrzavar és az elmúlt hetek (és a szezonvég) blamái
  • Össze kell hangolnia a védelmet és az átmeneteket, amik néztek már ki rosszul tavasszal, meg tavaly ősszel, de most ránézésre nagyobb a baj
  • Meg kell lépnie a kapusok átadás-átvételét.

Hogy ezen mit sikerül kozmetikázni a héten, azt majd szombat este meglátjuk.

Osztályzás: 

Onana: 7 – Lásd fentebb

D’Ambrosio: 4 – Kár azért az öngólért. Nagyon akart, de még a tiszta lövőhelyzetekből is űrrakétaként lőtte fel a labdákat.

Skriniar: 4.5 – De messze van az a tavalyi forma.

Bastoni: 4 – Nála is.

Dumfries: 4.5 – Jól mozgott, de botrányosan passzolt. Ahogy a meccs haladt, egyre kevésbé jöttek be a dolgai

Mhitarjan: 6 – Az egyetlen értelmezhetően passzoló játékosunk.

Brozovic: 4 – Nagyon nem volt ura a helyzetnek

Calhanoglu: 4 – Kemény ütés volt neki ez a hétvége, még nem heverte ki.

Gosens: 4 – Nem érzi.

Lautaro: 5 – Az akarattal nem volt baj, sőt, meg is tudta tartani a labdákat, de sok foganatja nem lett.

Dzeko: 5.5 – Kis szerencsével gólt szerezhetett volna. Nem brillírozott, de legalább a profizmusa átjött.

A cserék későn jöttek és semmi impaktjuk nem volt, kivéve Correát, aki leolvasztotta az arcunkat balfaszságával.

Forza Inter!