Derby az első pofon után

Nem, itt nem a Brozovic és Lukaku közötti incidensre gondolok, amit olyan szépen tálalt többségében tegnap, de még ma(!) is a magyar sajtó, hanem a csehek elleni világégésre. Tavasszal már sikerült egy hasonló helyzetből felállni, a Frankfurt elleni EL kiesést követően legyűrtük a városi riválist a szezon egyik legjobb meccsén. Miért ne sikerülhetne még egyszer?

A jó néhányszor emlegetett szupertitkos gruppencsetünkben reggel több blogger koma is említette, hogy nincsenek Derby lázban, némelyikőnk azt is elfelejtette, hogy ma lesz a futball történetének egyik legnagyobb múltú városi rangadója.

Hát ez van, az utóbbi 10 évben folyamatosan épült le a két klub a totális középszerig. A Derby Della Madonnina vesztett a fényéből, még úgyis, hogy a mi Interünk előtt legalább van jövőkép és egy világos projekt – no meg Bajnokok Ligája. A Milannak nagyjából semmije sincs, de róluk majd később bővebben, ugyanis van egy sztárvendége a mai posztnak, de előtte elemezgessük a sajátjainkat.

Kíváncsian várom, hogy a keddi blama után min változtat Conte, mert hogy fog és kell is, az biztos. A meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy vállalja a felelősséget az eredményért, mert rosszul állította fel a csapatát. Hogy kikre gondolhatott?

Szerintem Lautaro Martinezre biztosan és bár a Gazzetta előzetesében kezdőbe írja, engem meglepne, ha nem Politano vagy Alexis Sanchez kapna lehetőséget Lukaku mellett. Ahogy már írtuk mi is, az argentin meg sem közelíti válogatottbeli énjét, amíg Milánóban csetlik-botlik a válogatottban jobbnál-jobb megoldásokat választ a kapu előtt.

Vesszen Vecino?

Szintén Gazzettáék szerint az Inter-ikon Mister ismét megpróbálja a Barella-Sensi-Brozovic trióval kontrollálni a mérkőzést. Az Udine ellen nem nem nézett ki jól ez a sor, de sok választása nincs, látva Gagliardini pocsék teljesítményét a Slavia ellen. Némi esélyt látok arra, hogy Vecino pályán lesz a kezdő sípszónál, de ez megint csak magánvélemény és nem a rózsaszín újság forrása.

A csehek ellen is kijött csapatunk legnagyobb hiányossága, miszerint nincs igazi labdaszerzőnk a középpályán. Nem mintha Vecino siralmas labdaszerzési mutatói ezen sokat dobnának, de valamiért mégis azt látom, hogy amikor ő a pályán van nem rohanják át úgy a középpályánkat, mint kedden, vagy ahogyan a tavaszi szezonban többször is. Talán az urunak olyan skilljei vannak, amiket nehézen lát meg egy átlag néző és a rossz passz- illetve labdaszerzési számai miatt folyamatosan őt csesztetik az Interesek.

Ha ezt a meccset bukjuk, az nem a védelem miatt lesz/legyem. Godin visszatér a kezdőbe, szóval újra összeáll a GDS, ami viszont nem jelenti azt, hogy D’ambrosiónak ne lenne helye a kezdőben. Candreva nem 100 %-os a BL-ben összeszedett sérülése miatt, így mindenki kedvenc Danilója fogja felszántani a jobboldalt.

Néha megengedjük, hogy egy Milanos is megszólalhasson nálunk

Mi a szitu a Milannál? A hat szerzett pont annyira nem fest vészesen három kör után, ellenben a mutatott játék miatt máris rengeteg kritikusa van Giampaolónak,a Sampdoriától elhozott új vezetőedzőnek. Mivel lusta voltam mélyebben utánajárni annak, hogy mégis miért nem megy a szomszédoknak, ezért inkább egy nálam a Milan ügyeiben otthonosabban mozgó arcot kérdeztem meg.

Goal Magyarország újságíróját, a magyarországi Rafa Nadal rajongók védőszentjét és sajnálatos módon Milan drukker Buda Áront faggattam.

Most akkor Giampaolo is hüye?

Giampaolóval eddig fikarcnyit sem léptünk előre Gattusóhoz képest. Két évig volt egy alapjátéka a Milannak, amit a felkészülés alatt megváltoztatott, majd a bajnoki rajt után megint belenyúlt a lecsóba. A Verona és a Brescia ellen is mázlija volt a csapatnak, hogy nem ikszelt le. Giampaolo eddig azt az arcát mutatta meg nekem, hogy nem kockáztat semmiben sem, amolyan beszari óvodásként viselkedik a középső csoportban. Próbálja bebiztosítani magát, amolyan bábként. Ha nincsenek az egyéni megoldások az első 2 győztes meccsen, akkor simán lehet, hogy rosszabbul állnánk, mint Montellával.

marco-giampaolo-1.jpg

Mondjuk, ha ma este beveti azt az arcát, amely a nagyobb csapatok ellen bevált neki a Samp élén, akkor az üres területek megjátszásával lehet esélyünk.

Oké, csúnya volt az udinei bukta a nyitó körben, de azóta mindkét meccset behúzta a Milan.

Az előző mérkőzésen NULLA, azaz 0 új igazolás volt a kezdőcsapatban. A felkészülési időszakban az edző a 2 csatáros játékot próbálta játszatni a csapattal, majd az Udinese elleni vereség után 1 csatárra váltott. Arra szeretnék kilyukadni, hogy bátrabban be lehetne vetni azokat, akiket igazolt a vezetőség, hiszen azért jöttek, hogy segítsenek előrelépni. Biglia teljes homály, Bennacer az Afrika Kupa legjobb játékosa lett, mégis az argentin játszik, valószínűleg sajnos este is ő fog kezdeni. Én azért megmutatnám Giampaolónak az előző szezonból az Inter – Empoli meccset. A támadások még mindig Susótól függnek, 2 (vagy 3) szervező játékos ide-vagy oda.

Mennyire verünk meg titeket ma este?

Szerintem izgalmas mérkőzés lesz, mivel egy derbin bármi megtörténhet (a közhelybomba). Calabria nagy veszteség a védelemnek, mert Conti inkább előrejátékban jó, a védekezés nem a legjobb erényei közé tartozik (na jó, nyugi, Abaténál azért jobb). A találkozó azon fog múlni szerintem, hogy melyik csapat nyer több párharcot a pálya középső harmadában, kik szerzik meg a több lepattanót (Kukalu vagy Péntek), lecsorgót a felíveléseket követően.

Mondjuk, ha a keddi Slavia elleni mérkőzést vesszük figyelembe, ahol HAZAI pályán játszott az Inter, akkor nincsen sok félnivaló…

És a legpofátlanabb kérdés: ki a kedvenc Inter játékosod?

A jelenlegi keretből egyértelműen a neve alapján MILAN Skriniar lehetne, de inkább Antonio Candrevát választom. Az olasz játékos megmutatta az előző idényekben, hogy bármikor képes bűnrossz teljesítményre. Ez gyakran az ínyemre volt, hiszen, ha egy értelmes szélsőt tudtak volna a helyére szerződtetni, akkor már előrébb tartana a Nerazzurri. Azt azért sajnálom, hogy Nagatomo már nem futkos a balszélen, mert Suso és Conti be tudná játszani azt a részt, és hamar elmenne a meccs a VENDÉGEKNEK.

Várható kezdőcsapatok:

screenshot_2019-09-21_serie_a_matchday_4_milan_vs_inter_probable_lineups_nerazzurri_looking_to_extend_winning_streak_fe.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tipp:  2-1, gólszerzők: Pancaro öngól, Ganz ill. Ricardo Oliveira