Idegtépő mercato után, de mire lesz elég? – 2. rész

Itt van az ősz, itt van újra. Az első részben az érkező és a távozó játékosok helyzetét értékeltük ki, ezúttal pedig kifejtjük, hogy mire is számítunk az elkövetkező idényben (top6, capocannoniere, stb).

– Mit vártok az előttünk álló szezontól? 

csabinter: A minimális elvárás a dobogó, a Juventust szerintem most sem lehet lelökni a trónról. Egy kupadöntő sem tűnik álomnak, a BL-továbbjutás annál inkább.

bimre_: A tavalyi szezon pontszámai után határoztam el, hogy nem helyezést mondok. Gondoljunk bele, ha tavaly valamelyik WTF-meccsennem kikapunk, hanem x és 70 ponttal megvan a harmadik hely, akkor sikeresebb a szezon? Úgy, hogy azt megelőzően 72 ponttal lettünk negyedikek? Ugye, hogy nem.
Conte azt mondta az egyik első sajtótájékoztatóján, hogy idén 10-15 ponttal is többet szerezhetünk. Rövid matek után az ugye 79-84 pont. Nagyon hasonlóan gondolom az előrelépést: elégedett leszek, ha eléri a csapat 80 pontot, az egy számszerűsíthető és a pályán is látható előrelépés lesz. Ha ez a harmadik helyhez lesz elég, akkor harmadik hely, ha a másodikhoz, akkor még jobb. A Scudettoról azért fölösleges beszélni egyelőre, mert nem tőlünk függ. Ha a Juve megint 92-95 pontos szezont fut, akkor megint nyerni fog, viszont ha gyengébbet, és mondjuk 85 pont körül lehet már bajnokságot nyerni, akkor akár egészen sokáig is harcban lehetünk. 

touristique: Tavaly szerettem volna valamiféle kézzelfogható fejlődést látni, ez azonban az akkor ígéretesnek tűnő igazolások mellett sem jött be. Tény, hogy a bajnokságban gyakorlatilag ugyanazt a teljesítményt ezúttal 3 fronton játszva sikerült hozni, de a már említett Empoli elleni utolsó fordulóban nem vígasztalt, hogy mentünk egy kört a BL-ben és végül két szar meccsen kiejtett a Frankfurt az EL-ből.
Haladjunk tehát apró lépésekben, a Juventus nem gyengült, csak átalakult, így a bajnoki cím egyelőre álomnak tűnik, viszont nagyon elégedett lennék egy stabil 3. hellyel, esetleg kicsit szorongatva a második helyezettet, ami valószínűleg a Napoli lesz. Nagyon bízom benne, hogy az előző évad második legstabilabb védelme ezúttal kapott gólok terén előrelép az első helyre (tavaly a Juventus mindössze 30 gólt kapott, ezt jó lenne belőni célnak) lőtt gólok tekintetében pedig jóval több kéne, mint a legutóbbi 57, ami szerintem szánalmasan kevés, a Sampdoria is többet szerzett. Körülbelül 70-75-öt illene, saccra az alábbi leosztásban:
Lukaku: 20
Martinez: 12
Sanchez: 10
Politano: 6
Brozovic: 6
Sensi: 5
Esposito: 3
Barella: 3
A maradék 10-ről pedig a szélsők és a védők gondoskodnak.
A BL-től sajnos megint nem várok semmit, főleg ha ilyen csapatokat szán nekünk az UEFA. Tisztes helytállás, tán némi koefficiens-pontgyűjtés az EL-ben.

Blazious: Azt várom, hogy év végén azon izguljunk, hogy sikerül-e beelőzni a Napolit a második helyen, vagy marad a dobogó legalsó foka, és ne azon, hogy az utolsó meccsen a 90. percben ne kapjunk gólt a Laziótól vagy az Empolitól, mert akkor nem lesz BL. Amit igazán várok, az a játékbeli javulás, ne csak a szélről összevissza beadott labdákban bízzunk, és főleg, hogy a betömörült védelem ellen végre tudjunk valamit csinálni, mert az elmúlt években kínszenvedés volt nézni néha a csapat játékát. Sajnos a Bl-ben A Barcelona és a Dortmund is jobb nálunk, de egy-két bravúrral meglehet a továbbjutás. Én nagyon szeretném ott látni tavasszal is a csapatot, az előző szezonok alapján nyilván nem ez a realitás, de bármi megtörténhet. Végre ideje lenne nyerni valamit, és szerintem Conte is így gondolja, úgyhogy az olasz kupát behúzzuk.

Rolkó_: Óriási csalódás lenne, ha ebből most nem lenne legalább sima dobogó a bajnokságban, illetve ha nem is illendő, de azért jó dolog lenne az egyenes kieséses szakaszba jutni a BL-ben. Ami évek óta hiánycikk, az most nálam kissé kötelező: értelmezhető Coppa Italia-szereplés (értsd: minimum döntő).

PaulPierce34: Egy végtelenül harcos, keményen védekező és győztes mentalitású csapatot, tehát egy totálisan Contésított Inter szeretnék látni, amely a második helyért lesz harcban. Az előző szezonban 10 pontot vert ránk a Napoli, amely bár sok, nem olyan különbség, amit ne lehetne egy szezon alatt ledolgozni. Kegyetlen lesz a menetrend szeptember közepén és október elején: városi derbi, két BL meccs, köztük a Barcelona ellen, illetve bajnoki a Juve és a Lazio ellen is. Akár el is mehet a szezon a következő hetekben, ha túl sok rangadót bukunk, ergo a kicsik ellen nem hibázhatunk. A dobogó a minimális célkitűzés, minden más csalódás lenne a bajnokságban, illetve jó lenne, ha most nem verne ránk 40 pontot a zebracsorda. Csökkenteni kell a különbséget velük szemben, meg kell szorongatni a tökeiket, még ha az év végén valószínűleg nem lesznek közel. A Bajnokok Ligája sorsolás miatt nem panaszkodom: BL-t akartunk, hát megkaptuk. Persze kerülhettünk volna könnyebb csoportba is, hogy aztán tutira legyen egy vagy két telt házas meccs a kieséses szakaszban, ami a klub növekedését, fejlődését illetően nem lenne utolsó szempont. Nem temetném előre a csapatot, bár a harmadik hely tűnik reálisnak. A Barcelona és Dortmund is más szintent képvisel jelenleg, mint az Inter. Amire vágyom: BL nyolcaddöntő, bajnoki ezüst, Coppa győzelem. 

Bobogoal: Jó lenne már végre nem csak az ősz bajnokának mondani magunkat, hanem mondjuk a végén is ott lenni a tabella legelején. Contével, eddig úgy tűnik, nagyot húztunk, az igazolások is teljesen rendben vannak. ( bár egy „klasszikus” 10-es jöhetett volna még a középpályára ) Mister Wanda is eloldalgott, így az öltözőben is rendben van (lehet) minden. Nem leszek öngyilkos, ha a BL-ből kiesünk és durciból miénk lesz a scudetto. Nagyon bízom benne, hogy Conténál nem lesznek elcseszett hónapok, mint az utóbbi szezonban általában. 

ninogoffredo: A csapatunktól biztos dobogót várok – hogy milyen színű éremmel zárunk a végén, azt nehéz megtippelni. A Juve kerete még mindig magasan kiemelkedik, viszont Sarri számomra semmivel nem jobb edző, mint mondjuk Spalletti. Ancelotti annál inkább fasza, meglátjuk, mire megy Nápolyban. Elégedett leszek, ha mondjuk idén még csak harmadikak leszünk a bajnokságban, bejutunk a Bl nyolcaddöntőbe (vagy menetelünk az Európa Ligában) és megnyerjük az Olasz Kupát – elvégre Conte nyerni jött. Ha minden jól megy, jövőre már egyértelműen mehetünk a Scudettóért.

– Top 6?

csabinter: Juventus, Inter, Napoli, Roma, Lazio, Milan.

bimre_: Juve, Napoli, Inter, Milan, Lazio, Roma

touristique: Juventus, Napoli, Inter, Milan, Lazio, Roma

Blazious: Juve, Inter, Napoli, Roma, Milan, Torino

Rolkó_:
1.: Juventus
2.: Napoli
3.: Inter
4.: Lazio
5.: Roma
6.: Milan

PaulPierce34: 1. Juve 2. Inter 3. Napoli 4. Lazio 5. Roma 6. Torino

Bobogoal: INTER, Juve, Nápoly, Lazio, Atalanta, Milan

ninogoffredo: Napoli, Juventus, Inter, Lazio, Róma, Torino

– Gólkirály?

csabinter: Immobile lesz a gólkirály.

bimre_: CR

touristique: Ronaldo

Blazious: Lukaku

Rolkó_: Cristiano Ronaldo

PaulPierce34: Immobile

Bobogoal: Lukaku

ninogoffredo: de Ligt, legalábbis öngólokban mérve biztos. Egyébként Sarri miatt talán Ronaldo.

Vagy ő

– Kiesők? 

csabinter: a Verona, a Brescia és a Lecce

bimre_: Verona, Lecce, Udinese

touristique: Lecce, Verona, SPAL

Blazious: Lecce, Verona, Spal

Rolkó_: Lecce, SPAL, Verona

PaulPierce34: Lecce, Spal, Verona

Bobogoal: Lecce, Spal, Brescia

ninogoffredo: Lecce, Hellas Verona, Brescia

– Hány százalékkal fog passzolni Vecino?

csabinter: Vecino 80 százalék körül fog passzolni, de csak azért, mert Barella beépülésével csak percek jutnak majd neki, a nagy számok törvénye alapján kevesebb idő alatt kevesebbet lehet hibázni.

bimre_: ha keveset játszik, de bever 1-2 győztes gólt fontos meccseken, akkor nem érdekel. Ha nem, akkor bassza meg a 75-öt.

touristique: Á nem nyilatkozom, csak felhúzom magam.

Blazious: átlagban 77%, de a szórás 92% és 52% között lesz.

Rolkó_: 77%

PaulPierce34: 70%. de ő nyeri meg a meccset a Juve, a Barca és a Dortmund ellen is. Merthogy játszani fog.

Bobogoal: Nem nyilatkozom.

ninogoffredo: fixen 78%

– Ki a legjobb blogger közülünk?

csabinter: Legjobb blogger? Egy csapat vagyunk.

bimre_: tök mindegy, úgyse értünk hozzá.

touristique: Teljesen mindegy, mert a focihoz legjobban a Tiki-taka szaktértőjeként elhíresült Wanda Nara ért, így még Sallói is csak a második helyre fér oda.

Blazious: Én nem tudtam, hogy vannak itt bloggerek, ha tudom, nem is kezdek el itt írni. Én elsősorban ÍRÓ vagyok, mindenképpen SZAKÉRTŐ, és meg nem értett MŰVÉSZ.

Rolkó_: Mindig aki az aktuális posztot írja.

PaulPierce34: Benito

Bobogoal: Holtversenyben mindenki, rajtam kívül. (két éve nem írtam posztot kb.)

ninogoffredo: Salec, hiszen titokban ő is nyomja.