Ready, b*tches?!

Gondolkodtam rajta, hogy milyen címet is adjak az új szezon első beharangozójának, de tulajdonképpen csak elég volt egyetlen pillantást vetnem újdonsült edzőnkre és azonnal eltöltött a magabiztosság. Hajtás után bővebben is kifejtem, hogy miért fogunk ma nyerni.

Mielőtt azonban rátérnék a lényegre, a biztonság kedvéért jelezném, hogy lesz majd közös nyár-és mercato értékelő poszt a szerzőtársakkal, mégpedig az átigazolási időszak bezárása, azaz szeptember másodika után. Most viszont nézzük, hogy mire is számíthatunk a ma este folyamán.

1. 3-5-2-re, D’ambrosio, Candreva és Vecino (vendég)szereplésével

Az elmúlt két évben olyannyira megszokott volt már a 4-2-3-1, hogy be kell valljam, számomra elég nehezen ment ez a fajta váltás (szerencsére nem is én fogok kifutni este a Meazzába). Rossz előjel lehet, hogy csapatunk igazán soha nem remekelt, mikor ebben, vagy ehhez hasonló szisztémában kellett játszania, ugyanakkor talán nem is volt Conte szintű edzője ezekben az időszakokban. Godin ugye néhány hétig sérüléssel bajlódott, így van rá esély, hogy D’ambrosio lesz majd Skriniar és de Vrij mellett. Lazaro is maródi volt egy ideig, de amennyiben ő kimarad, annak szerintem inkább pedagógiai okai lehetnek; Conte nem biztos, hogy rögtön a mélyvízbe akarja dobni a korábbi Dárdai-tanoncot. Vecino neve is sok helyen felmerült, mint lehetséges kezdő Sensi/Barella helyén. Őszintén szólva akár Padelli is védhetne, a Leccét mindenképpen meg kell vernünk.

2. Agresszív letámadásra, csípő/rúgó/harapó játékosokra, győzni akarásra

Ezek már mind a Conte-féle játékfilozófia részei. Abban egészen biztos vagyok, hogy mi fogjuk birtokolni a labdát és egy esetleges labdavesztés után rögtön indul is a visszatámadás. Ami az agresszivitást illeti, Conte korábbi tanítványai sosem a kislányos viselkedésükről voltak híresek, nem gondolnám, hogy ez most fog megváltozni – Brozovicék kőkeményen odalépnek majd, ha erre lesz szükség (remélhetőleg nem átlépve egy bizonyos határt), és ha a számukra nem megfelelő ítélet születik, a játékvezető bizony felkötheti a gatyót. A győzni akarás pedig egy ilyen kaliberű klubnál alap kell, hogy legyen, Conte pedig ezt igyekszik még jobban a játékosokba verni.

3. Romelu Lukakura

Végre tétmeccsen is bemutatkozhat újdonsült kilencesünk. Az insta posztok alapján gyorsan beilleszkedett a belga center, biztos vagyok benne, hogy a többiek keresni fogják a labdával. A technikai tudására nem feltétlen kell építenünk, hiszen a játékszer hajlamos messzire pattanni tőle egy-egy labdaátvételkor, ugyanakkor a védők közti/mögötti folyosókba való bemozgásai, a brutális testi ereje, lesipuskássága, a beadásainak minősége (bizony, Lukaku egyben egy remekül beadó játékos!), valamint a befejezési képessége mind-mind nagy előnyt jelenthetnek számunkra. Biztos vagyok benne, hogy Conte tökéletesen fogja tudni használni, ráadásul Egri Viktor szerint is ő a nyár igazolása. Mi bajunk lehet?

Néhány szó az ellenfélről.
A Lecce legutóbb a 2011/12-es kiírásban szerepelt az első osztályban, akkor olyan játékosok rohangáltak az akkori, 3-5-2-es rendszerükben, mint Muriel, Cuadrado, vagy a rutinos Delvecchio. Jelenleg a korábbi Lazio és Fiorentina játékos, Fabio Liverani az edzőjük, aki egyébként valamilyen oknál fogva irányította a Leyton Orient csapatát is 2014 és 15 között. A ,,dél Firenzéjének” is titulált Lecce valószínűleg nagy harcban lesz a bentmaradásért, de azért van néhány olyan játékosuk, akiket ismerhetünk az első osztályból, példàul a Cagliari tulajdon Diego Farias, vagy a Milanban abszolút hulladék Gianluca Lapadula. Érdekesség, hogy Conte játékos pályafutása itt kezdődött, edzőként viszont mégis az ősi rivális Barit juttatta fel az első osztályba (olyan klasszis védőkkel, mint Ranocchia, vagy Bonucci, hehehe).
Érzelmes találkozó lehetne tehát ez a mesterünk számára, de őszintén szólva nem nagyon ismerjük ezt az oldalát. Maximálisan felkészítette eddigi legjobb csapatát, amely nyerni is fog.
Lehetséges kezdők: 

untitled.png

Tipp: 2-0
A DigiSport1 élőben közvetíti a 20:45-kor kezdődő találkozót.
Forza Inter!